Αφιέρωμα Euro 2020 | stoixima365.com

Euro 2020

Stoixima365 | Στοίχημα365

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΧΩΡΑ Π Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΔΓ Β
ΙΤΑΛΙΑ 3 3 0 0 7 0 7 9
ΟΥΑΛΙΑ 3 1 1 1 3 2 1 4
ΕΛΒΕΤΙΑ 3 1 1 1 4 5 -1 4
ΤΟΥΡΚΙΑ 3 0 0 3 1 8 -7 0
ΧΩΡΑ Π Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΔΓ Β
ΟΛΛΑΝΔΙΑ 3 3 0 0 5 2 3 9
ΑΥΣΤΡΙΑ 3 2 0 1 4 3 1 6
ΟΥΚΡΑΝΙΑ 3 1 0 2 4 5 -1 3
Β. ΜΑΚ 3 0 0 3 2 8 -6 0
ΧΩΡΑ Π Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΔΓ Β
ΣΟΥΗΔΙΑ 3 2 1 0 4 2 2 7
ΙΣΠΑΝΙΑ 3 1 2 0 6 1 5 5
ΣΛΟΒΑΚΙΑ 3 1 0 2 4 6 -5 3
ΠΟΛΩΝΙΑ 3 0 1 2 4 6 -2 1
ΧΩΡΑ Π Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΔΓ Β
ΑΓΓΛΙΑ 3 2 1 0 2 0 2 7
ΚΡΟΑΤΙΑ 3 1 1 1 4 3 1 4
ΤΣΕΧΙΑ 3 1 1 1 3 2 1 4
ΣΚΩΤΙΑ 3 0 1 2 1 5 -4 1
ΧΩΡΑ Π Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΔΓ Β
ΒΕΛΓΙΟ 3 3 0 0 8 2 6 9
ΔΑΝΙΑ 3 1 0 2 5 4 1 3
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 3 1 0 2 1 3 -2 3
ΡΩΣΙΑ 3 1 0 2 2 7 -5 3
ΧΩΡΑ Π Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΔΓ Β
ΓΑΛΛΙΑ 3 1 2 0 4 3 1 5
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3 1 1 1 6 5 1 4
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3 1 1 1 7 6 1 4
ΟΥΓΓΑΡΙΑ 3 0 2 1 3 6 -3 2
Euro 2020 | Όμιλος Α | (Ιταλία, Ελβετία, Τουρκία, Ουαλία)

Ιταλία: Δε γεμίζει το μάτι ο Μαντσίνι στον πάγκο, ούτε το ρόστερ έχει κάτι ιδιαίτερο, όμως πάντα υπάρχει το πνεύμα νικητή και η ομαδικότητα στην ιταλική ομάδα. Σταθερή αξία ο Ιμόμπιλε μπροστά, ενώ φορμαρισμένος είναι και ο Κιέζα φέτος, οπότε με την εμπειρία και την ομαδική αμυντική σταθερότητα της μπορεί να κρατήσει τον τίτλο του φαβορί σε αυτόν τον όμιλο. Σε περίπτωση πρωτιάς μπορεί να προχωρήσει ως και τα προημιτελικά με αντιπάλους στα μέτρα της.

Ελβετία: Απ τις ομάδες που δε φαίνεται να μπορεί να κάνει και πολλά σε αυτό το τουρνουά. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο ρόστερ επιθετικά δύσκολα θα βρει γκολ με τις κλειστές άμυνες του ομίλου. Χωρίς παιχνίδια ο Σακίρι, κακή χρονιά ο Εμπολό, οπότε δύσκολα θα δούμε κάτι τρομερό.

Τουρκία: Η ομάδα που ήταν η ευχάριστη έκπληξη φέτος στα προκριματικά του Euro 2020, αφού έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και ξαφνικά θυμίζει παλιά χρόνια έπαιζε ώριμα και με ψυχή ως ομάδα. Μπροστάρης ο Μπουράκ Γιλμάζ που φέτος πήρε πρωτάθλημα με τη Λιλ, όμως λογικά θα είναι κουρασμένος. Ομάδα με τρεξίματα, καλή κατοχή και αρκετά κυνική για να πάει καλά σε ένα τέτοιο φορμάτ ομίλων.

Ουαλία: Η μεγάλη έκπληξη του προηγούμενου Euro, που απ το πουθενά πήγε ημιτελικό πετώντας έξω το Βέλγιο. Πάλι είχε προοπτικές για κάτι καλό, όμως το σοβαρό θέμα με τον προπονητή Γκιγκς (κρίθηκε ένοχος και έχει προβλήματα με τον νόμο) αποσυντόνισε την ομάδα. Ουσιαστικά χωρίς προπονητή κατεβαίνει και με σταρ έναν Μπέιλ που δείχνει να παίζει ποδόσφαιρο από χόμπι. Δε μπορούν να τραβήξουν κουπί οι νέοι Τζέιμς και Γουίλσον, οπότε μόνο ο έμπειρος Ράμσεϊ δεν φαντάζει αρκετός.

Σύνοψη: Πολύ λογική φαντάζει η πρόκριση για Ιταλία και Τουρκία, ενώ Ελβετία και Ουαλία με τα επιθετικά προβλήματα που διαθέτουν ίσως τα βρουν δύσκολα ακόμη και για καλύτερες τρίτες, μιας και παίζει νωρίς ο όμιλος τους και δε θα είναι στο χέρι τους να καθορίσουν τις διαφορές τερμάτων.

 

Stoixima365 | Στοίχημα365ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Euro 2020 | Όμιλος Β | (Βέλγιο, Δανία, Ρωσία, Φινλανδία)

Βέλγιο: Απ τα φαβορί της διοργάνωσης παρόλο που υστερεί σε εμπειρία και winning mentality. Έχει ένα πλήρες ρόστερ γεμάτο φορμαρισμένους παίκτες. Θωρηκτό ο Λουκάκου μπροστά, με τον τρομερό Ντε Μπρούινε στο κέντρο και τους έμπειρους Αζάρ και Μέρτενς. Εξαιρετικοί φέτος οι Καράσκο και Τίλεμανς επίσης, ενώ Τόργκαν Αζάρ, Βίτσελ, Ντεντόκερ, Μουνιέ δίνουν εξαιρετικές επιλογές. Σταθερός ο Κουρτουά στο τέρμα, με μοναδικό μειονέκτημα ίσως τους λαθέρ αμυντικούς. Ομάδα που έχει εξαιρετική φόρμα, ομοιογένεια, καλό προπονητή και όλα τα φόντα για να πάει ως το τέλος αν βγει 1η στον όμιλο.

Δανία: Ακόμη μια ομάδα που δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σαν ρόστερ, όμως πάντα είναι συνεπής και αποτελεσματική. Μόνο με ομαδική προσπάθεια και κυνικό στυλ θα πάει και πάλι, όμως είναι σε όμιλο που οι αντιπαλοί της είναι βατοί. Όλα θα εξαρτηθούν απ τη φόρμα του Έρικσεν προφανώς, όμως με Χόιμπιεργκ και Ντιλέινι έχει μια στοιβαρότητα στο κέντρο.

Ρωσία: Κλασικά πράγματα περιμένουμε απ τη Ρωσία και φέτος, αφού πάντα έχει ένα μέτριο ρόστερ και παίζει ένα σχετικά ουδέτερο ποδόσφαιρο. Καθαρά ομάδα μέρας, ικανή για όλα αλλά ασταθής αμυντικά. Μπροστά ο σταθερότατος σε όλα τα τουρνουά Τζιούμπα, ενώ άξιος αναφοράς θα είναι λογικά και ο φορμαρισμένος Γκολόβιν που έκανε καλή χρονιά με τη Μονακό.

Φινλανδία: Απ τις πιο αδύναμες ομάδες του Euro 2020, με μοναδικό παίκτη άξιο αναφοράς τον αρχισκόρερ Πούκι. Δεν θα ήταν σε τελική φάση αν δεν ήταν στον όμιλο της Ελλάδας που της έκανε δώρο τη πρόκριση, οπότε όπως είναι λογικό δεν περιμένουμε και πολλά από αυτή στη διοργάνωση.

Σύνοψη: Απόλυτο φαβορί για τη 1η θέση το Βέλγιο και για τη 4η θέση η Φινλανδία. Ικανή για την έκπληξη η Ρωσία, όμως η λογική λέει πως στο τελευταίο ματς που παίζουν Ρωσία-Δανία θα χρειάζονται και οι δυο τη νίκη για τη πρόκριση, επομένως δύσκολη κάθε πρόβλεψη εκεί.

 

Stoixima365 | Στοίχημα365ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Euro 2020 | Όμιλος Γ | (Ολλανδία, Αυστρία, Ουκρανία, Σκόπια)

Ολλανδία: Πάρα πολύ καλή ομάδα που όμως έχει δυο προβλήματα. Την απουσία του Φαν Ντάικ στην άμυνα και την…παρουσία του Ντε Μπουρ στον πάγκο της. Εξαιρετική 2 χρόνια τώρα όμως με κάθε σεβασμό στον άνθρωπο ο Ντε Μπουρ δεν είναι προπονητής. Άφησε καμένη γη όπου πήγε και δε νομίζω να μπορέσει να βοηθήσει τους παίκτες του σε κάτι. Με άλλον προπονητή και Φαν Ντάικ βασικό θα μιλούσαμε για φαβορί της διοργάνωσης, όμως τώρα φαντάζει δύσκολο να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω. Αν βγει 1η έχει πολύ βατό δρόμο ως τα ημιτελικά και με όπλο την επίθεση της μπορεί να φτάσει μακριά με μπροστάρη τον αναγεννημένο Ντεπάι.

Αυστρία: Ξεκάθαρα με όπλο την ομαδική δουλειά θα πορευτούν οι Αυστριακοί, αφού όλοι οι παίκτες τους τυχαίνει να είναι πολυθεσήτες και πολυεργαλεία στις ομάδες τους. Πολλά τρεξίματα ως ομάδα, πιστή στο σύστημα της και πλέον με έναν τρομερά ικανό επιθετικό από το πουθενά, τον Καλάιζιτς που έβγαλε μάτια στη Στουτγκάρδη. Έχει χάσει την αίγλη του ο Αρναούτοβιτς στην Κίνα, όμως τώρα με Αλάμπα και Σάμπιτσερ στα καλά τους υπάρχουν ελπίδες για κάτι καλό.

Ουκρανία: Ομάδα που ο καλύτερος παίκτης της είναι ο Σεφτσένκο στον πάγκο. Κανένας σταρ άξιος αναφοράς, σε μια ομάδα που παίζει ξεκάθαρα πάντα για το 1-0. Πολύ αμυντική, πολύ αργή στις κατοχές και θυμίζω πως ήταν και η μοναδική ομάδα στο Euro του 2016 που δεν έβαλε ούτε ένα γκολ! Ξεκινάει με την Ολλανδία στο 1ο ματς, οπότε αν χάσει θα είναι στη δυσάρεστη θέση να παίζει μετά μόνο για τη νίκη, που δεν της ταιριάζει και πολύ.

Σκόπια: Τεράστια επιτυχία για τους Σκοπιανούς και μόνο η παρουσία τους εδώ. Πολύ καλός κάποτε ο βετεράνος Πάντεφ, όμως τώρα η ομάδα δεν έχει σταρ και θα πάει κλασικά με μόνο όπλο το πάθος, όπως όλες οι μικρές εθνικές τέτοιου τύπου. Δεν είναι για να την υποτιμήσουν πάντως και σίγουρα δε θα είναι εύκολη για κανέναν αντίπαλο στους ομίλους.

Σύνοψη: Λογικά Ολλανδία και Αυστρία έχουν τον πρώτο λόγο για τη πρόκριση. Από κει και πέρα βασικό ρόλο θα παίξει το αν και που θα κάνει τη ζημιά η ομάδα των Σκοπίων. Πιθανό κι εδώ να μην έχουμε πρόκριση από την 3η ομάδα του ομίλου.

 

Stoixima365 | Στοίχημα365ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Euro 2020 |Όμιλος Δ | (Αγγλία, Κροατία, Τσεχία, Σκωτία)

Αγγλία: Η ομάδα που σε κάθε διοργάνωση την περιμένουν όλοι και ποτέ δε το “φέρνει σπίτι” το τρόπαιο. Οι Άγγλοι κλασικά πιστεύουν ότι έχουν φοβερό ρόστερ, όμως δε βλέπω ισορροπία στην ομάδα. Πολλοί επιθετικοί και ελάχιστοι αμυντικοί, ειδικά στο χώρο του κέντρου. Με μοναδικό 6άρι τον Ράις δε βλέπω πως θα αντέξει το κέντρο της με τους πειραματισμούς τύπου Φόντεν και Κάλβιν Φίλιπς δίπλα του, ενώ Γκρίλις και Μάουντ είναι φοβεροί μεν, κεντρικοί χαφ όμως όχι. Οκ έχει τον Κέιν μπροστά που είναι ο κορυφαίος σέντερ φορ, όμως Ράσφορντ και Στέρλινγκ δεν είναι καθόλου καλά φέτος και ο Σάντσο κινήθηκε επίσης σε ρηχά νερά. Πίσω βλέπουμε χαμό από μπακ, όμως στο κέντρο της άμυνας μάλλον θα έχει πρόβλημα με γκαφατζήδες αμυντικούς. Δεν νομίζω πως ο Σάουθγκέιτ είναι ικανός να διαχειριστεί σωστά τις επιλογές που έκανε κι αυτό θα στοιχίσει.

Κροατία: Ας παραδεχτούμε κι εμείς κι αυτοί πως στο Μουντιάλ από τύχη και συγκυρίες πηγε μέχρι τον τελικό. Εκεί κιόλας έφτασε στο πικ αυτή η γενιά, που δύσκολα θα κάνει νέα υπέρβαση κι εδώ. Ο Μόντρις επιμένει, ο Ράκιτιτς έφυγε, όμως Μπρόζοβιτς και Κόβασιτς είναι θεωρητικά καλοί. Πίσω έχει κενά και δέχεται εύκολα γκολ, όμως μπροστά με Βλάσιτς, Όρσιτς, Πάσαλιτς έχει νέο αίμα με καλές προοπτικές, συν τους έμπειρους Πέρισιτς, Ρέμπιτς, Κράμαριτς. Ικανοί να προχωρήσουν, όχι όμως να πάνε ξανά μακριά.

Τσεχία: Νεανική ομάδα, με ενθουσιασμό και πολύ καλή εικόνα στα προκριματικά. Δεν έχει τίποτα φοβερό στο ρόστερ, όμως έχει καταφέρει να παίζει καλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο. Γρίφος πραγματικά η παρουσία της, αφού μπορεί να κάνει ζημιά παντού, αλλά κι εύκολα να πνιγεί στο άγχος και να μη της βγαίνει τίποτα.

Σκωτία: Κι εδώ έχουμε μια εθνική με ενθουσιασμό και πάθος, όμως τεχνικά είναι πολύ μέτρια προς κακή. Με καθαρά αμυντικές διαθέσεις και κανέναν επιθετικογενή παίκτη που να μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, η λογική λέει πως απλά θα προσπαθεί να κλέψει ότι μπορεί από κάθε ματς.

Σύνοψη: Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο η Αγγλία και με τη 1η θέση να δίνει τις δυσκολότερες διασταυρώσεις, κανείς δε ξέρει τι θα γίνει σε έναν όμιλο που η βολικότερη θέση είναι η 2η. Λογικά Αγγλία και Κροατία έχουν την πρόκριση, όμως η Τσεχία έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά και να μπει σφήνα αν της βγουν τα παιχνίδια.

 

Stoixima365 | Στοίχημα365ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Euro 2020 |Όμιλος Ε | (Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία)

Ισπανία: Κανείς δε μπορεί να πει ότι και πάλι δεν είναι στα βασικά φαβορί. Σοβαρός ο Ενρίκε στον πάγκο, με σωστές επιλογές όμως το μόνο μειονέκτημα είναι πως έχει κάνει λίγο βαρετή και προβλέψιμη την ομάδα στον τρόπο παιχνιδιού της. Προφανώς στη καλή τους μέρα μπορούν να κερδίσουν κάθε ομάδα, αφού διαθέτουν άφθονο ταλέντο, αλλά το κυριότερο ερωτηματικό είναι η άμυνα τους όπου θα λείπει μετά από πολλά χρόνια ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος και ίσως υπάρξει πρόβλημα εκεί.

Σουηδία: Σταθερή στις μεγάλες διοργανώσεις, καταφέρνει με κάποιο τρόπο να παίρνει προκρίσεις χωρίς να κάνει πολλά. Μεγάλη η απουσία του Ζλάταν μπροστά, μιας και θα έδινε το εύκολο γκολ σε κάποιες φάσεις. Τώρα με τον βετεράνο Μπεργκ και τους όχι και τόσο γκολτζήδες Ισάκ και Φόρσμπεργκ πιθανό να έχει πρόβλημα στο να βρει δίχτυα.

Πολωνία: Εθνική ομάδα που πάντα δείχνει ικανή για πολλά, μα κάνει λίγα. Τεράστιο πλεονέκτημα η παρουσία του Λεβαντόφσκι μπροστά, αλλά δεν τροφοδοτείται όπως θα ήθελε και γι αυτό δεν έχει σκοράρει πάνω από 2 γκολ σε καμιά μεγάλη διοργάνωση. Πρόβλημα στην ανάπτυξη, μεγαλύτερο πρόβλημα στην άμυνα όπου δέχεται εύκολα γκολ, οπότε ξεκάθαρα όλα θα εξαρτηθούν από το τι μομέντουμ θα έχει σε κάθε ματς.

Σλοβακία: Απ τα αδύναμα ρόστερ του Euro και ειδικά στην επίθεση. Χωρίς κανέναν επιθετικό αξίας, περιμένοντας κάποια καλή ενέργεια από τους Χάμσικ και Ντούντα. Σε άλλο όμιλο δε θα είχε ελπίδες πρόκρισης, όμως βρίσκει Σουηδούς και Πολωνούς με προβληματικές ομάδες και ίσως μπορέσει να κλέψει κάτι.

Σύνοψη: Σχεδόν αδύνατο να μη πάρει τη πρώτη θέση η Ισπανία εδώ, ενώ οι υπόλοιποι 3 έχουν σχεδόν τις ίδιες ελπίδες, με ένα κλικ ίσως παραπάνω στην Πολωνία λόγω του Λέβα. Πολύ δύσκολο για προβλέψεις εδώ κάτι, αν και η λογική λέει πως οι Σλοβάκοι δύσκολα θα καταφέρουν να κλέψουν πρόκριση.

 

Stoixima365 | Στοίχημα365ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Euro 2020 |Όμιλος ΣΤ | (Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία)

Γαλλία: Το 1ο και φαβορί του Euro 2020 και δικαίως. Έχει το καλύτερο ρόστερ, την καλύτερη ομοιογένεια και μεγάλους παίκτες με εμπειρία και τίτλους. Μπαμπέ, Καντέ, Πογκμπά δίνουν άλλο επίπεδο στην ομάδα, η οποία πήγε τελικό το 2016 και μετά κατέκτησε το Μουντιάλ το 2018. Προφανώς εφόσον μιλάμε για την ίδια ομάδα κάθε άλλο ενδεχόμενο απ το να πάει μακριά θα είναι έκπληξη, αν και με τις διασταυρώσεις το μονοπάτι της ως τον τελικό ίσως να έχει πολλές μεγάλες ομάδες.

Γερμανία: Πάντα υπολογίσιμοι και καλοί, αλλά τώρα έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Ο Λεβ είναι ήδη εκτός εθνικής με τον Φλικ να αναλαμβάνει μετά το Euro 2020. Με λίγα λόγια είναι σαν να μην έχουν σοβαρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ παικτών και προπονητή, ενώ μια τέτοια κατάσταση χαλάει και την γενική ομοιογένεια και φιλοδοξία της εθνικής. Πέρα από αυτό το θέμα, επιθετικά δεν έχει σοβαρό γκολτζή, αφού πέραν του μεγάλου χασογκόλη Βέρνερ, υπάρχει ο Μίλερ που όλοι ξέρουμε τι είναι και τους “υδραυλικούς” Σανέ και Γκνάμπρι που με τα δίχτυα δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Παρ όλα αυτά κέντρο με Κίμιχ, Γκουντογκάν και Κρόος είναι ίσως το καλύτερο της διοργάνωσης σε δημιουργία, επομένως κανείς δε μπορεί να τους υποτιμήσει έστω και με αυτή τη περίεργη κατάσταση προπονητή.

Πορτογαλία: Απ τα πολύ καλά ρόστερ του θεσμού, το οποίο εκτός του τεράστιου Κριστιάνο Ρονάλντο διαθέτει παικταράδες όπως ο Γιότα, ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο Μπρούνο Φερνάντεζ και οι τιμιότατοι Νέβες και Μουτίνιο στο κέντρο. Πίσω οι βετεράνοι Πέπε και Φόντε πλαισιώνονται απ τον καλύτερο παίκτη και αμυντικό της φετινής Πρέμιερ, τον Ρούμπεν Ντίαζ. Σταθερά καλός ο κόουτς Σάντος για τέτοια τουρνουά, που ξέρει να στήνει τέλεια την ομάδα ώστε να μη χάνει και να παίρνει ότι παραπάνω μπορεί από το κάθε ματς. Σε άλλο όμιλο θα μπορούσε να κάνει μεγάλα όνειρα και πάλι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016, όμως εδώ έπεσε με 2 θηρία και οι διασταυρώσεις που θα βρει μετά κρίνονται επίσης αρκετά εώς πολύ δύσκολες.

Ουγγαρία: Η μεγάλη άτυχη της κλήρωσης, αφού έτυχε στον όμιλο του θανάτου με 3 τεράστιες ομάδες. Προφανώς καμία ελπίδα να καταφέρει κάτι εδώ, με τον μόνο στόχο ίσως να είναι το να βάλει γκολ και να πάρει έστω 1 βαθμό, αν και ακόμη κι αυτό θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

Σύνοψη: Το πιο λογικό σενάριο είναι να προκριθούν και οι 3 μεγάλοι, διότι παίζουν τελευταίοι και όποιος κι αν βγει 3ος θα ξέρει πόσα γκολ χρειάζεται αν πάει το θέμα στη διαφορά τερμάτων. Πιθανό το σενάριο να κερδίζουν όλοι την Ουγγαρία και να φέρουν μεταξύ τους ισοπαλίες, κάτι που εγγυημένα θα φέρει την πρόκριση όλων.

ΕπιμέλειαTasos Nazar (premium tipster of bet-prognostika.com)

Long term bets and premium bets for Euro 2020 & Copa America 2021
Join herehttps://bet-prognostika.com/sub/tasos-nazar