Η ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα | Stoixima365.com

Η ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα (Βίντεο)

akolouthia-fibonacci
Previous slide
Next slide

Η ακολουθία Fibonacci οφείλει την επωνυμία της στον διάσημο και ταλαντούχο Ιταλό μαθηματικό του 12ου με 13ου αιώνα, Λεονάρντο της Πίζας. Το όνομα του προκύπτει από την σύντμηση των λέξεων Filius Bonacci που σημαίνει γιος του Bonacci. Η μαθηματική του ακολουθία είχε αναφερθεί νωρίτερα από Ινδούς μαθηματικούς. Ωστόσο δεν ήταν γνωστή με αυτό το όνομα. Όταν ο Fibonacci αποφάσισε στις αρχές του 13ου αιώνα να εκδώσει το βιβλίο του, Liber Abaci (το βιβλίο των υπολογισμών) η ακολουθία του συστήθηκε στο κοινό της Δύσης αποκτώντας μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Ανάμεσα στα κατορθώματα του , ο Πιζάνο συντέλεσε στην διάδοση του μοντέρνου αριθμητικού συστήματος στον λατινικό κόσμο. Η ακολουθία Fibonacci στον χώρο του στοιχήματος, είναι ένα από τα γνωστά συστήματα αρνητικής προόδου, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αυξάνεται το ποντάρισμα κάθε φορά που εμφανίζεται χαμένο στοίχημα ενώ ο κάθε αριθμός προκύπτει από το άθροισμα των δύο προηγούμενων.

Εφαρμογή της ακολουθίας Fibonacci στο στοίχημα.

Fibonacci

Η ακολουθία Φιμπονάτσι έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο της στα τυχερά παίγνια των καζίνο και σε συγκεκριμένα παιχνίδια που υπάρχουν σταθερές πιθανότητες όπως είναι το–κάτι λιγότερο – από 50% στο μαύρο – κόκκινο ή ακόμη το 1 προς 36 σε κάθε νούμερο της ρουλέτας ξεχωριστά. Ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί στο Blackjack και στο Baccarat. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί στο στοίχημα είναι η επιλογή μας να έχει απόδοση μεγαλύτερη του 2.00 είτε σε μονό αποδεκτό, είτε σε παρολί.

Η ακολουθία Fibonacci ορίζεται από τον εξής τύπο:

Fn=Fn-1+Fn-2

Οι αριθμοί που απεικονίζονται στην ακολουθία είναι οι εξής: 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144, 233, 377.
H διαφορά είναι ότι στο στοίχημα δεν υπολογίζεται ο αριθμός «0»

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το πηλίκο δύο διαδοχικών αριθμών της ακολουθίας τείνει στη χρυσή τομή. Με αλλεπάλληλες διαιρέσεις έχουμε: 2/1=2, 3/2=1,5, 5/3=1,666, 8/5=1,60, ….,….,…., 10.946/6765=1,61803 (όπου «φ» το γράμμα που επιλέχθηκε προς τιμήν του Έλληνα γλύπτη Φειδία).

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Ακολουθία Φιμπονάτσι:

akolouthia-fibonacci
akolouthia-fibonacci-stoixima365

Βήματα εφαρμογής της ακολουθίας Fibonacci

Stoixima365 | Στοίχημα365

Παρακάτω θα αναλύσουμε βήμα προς βήμα την διαδικασία της ακολουθίας Fibonacci για να μπείτε στο νόημα. Το ποντάρισμα του παραδείγματος ξεκινά από το 1€ με βάση τους αριθμούς της ακολουθίας, όμως μπορείτε να την εφαρμόσετε παίζοντας με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνιστώνται τα “ανοίγματα” και αν θέλετε να ποντάρετε με μεγαλύτερα ποσά τότε θα ήταν καλύτερα να μην υπερβαίνουν το 2% των χρημάτων που έχετε για στοιχηματισμό και σε καμία περίπτωση να μην φτάνει και να ξεπερνάει το 5% γιατί ένα μεγάλο αρνητικό σερί μπορεί να σας βάλει σε αρκετά έξοδα.

Έστω ότι ποντάρουμε σταθερά σε παιχνίδια με απόδοση 2.00, ξεκινώντας από μία μονάδα όπως τον πίνακα.

Βήμα 1: Τοποθετείς το αρχικό σου ποντάρισμα, την 1 μονάδα και παραμένεις σταθερά σε αυτό μέχρι την πρώτη αποτυχία. Όταν χάσεις, περνάς στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Στο βήμα αυτό , ποντάρεις 2 μονάδες. Σε περίπτωση που κερδίσεις , επιστρέφεις στο πρώτο βήμα και το προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας που ήταν η 1 μονάδα και ποντάρεις από την αρχή. Σε περίπτωση που χάσεις πάλι ακολουθείς το επόμενο ποντάρισμα και νούμερο της ακολουθίας που είναι το 3

Βήμα 3: Σε περίπτωση που κερδίσεις στο ποντάρισμα των 3 μονάδων, επιστρέφεις πάλι στο προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας που ήταν η 1 μονάδα, γιατί ο κάθε αριθμός προκύπτει από το άθροισμα των δύο προηγούμενων (1+2=3). Σε περίπτωση που χάσεις ξανά, τότε συνεχίζεις στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας και στο ποντάρισμα των 5 μονάδων.

Βήμα 4: Σε αυτό το βήμα, αν σημειώσεις επιτυχία με το ποντάρισμα των 5€ τότε επιστρέφεις πάλι δύο βήματα πίσω και στο ποντάρισμα των 2 μονάδων. Αν χάσεις τότε μεταβαίνεις στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας και στο ποντάρισμα των 8 μονάδων.

Με λίγα λόγια γίνεται ένα προοδευτικό «Μπρος-Πίσω» ανάλογα με το αποτέλεσμα που έχουμε. Σε κέθε μας νίκη επιστρέφουμε 2 αριθμούς πίσω, ( αφήνοντας το ποντάρισμα που πέτυχε και το προηγούμενο) και συνεχίζουμε από αυτό το σημείο. Δηλαδή σε μια ακολουθία 0,1,1,2,3,5. Εάν κερδίσουμε όταν ποντάρουμε 5 μονάδες, αφήνουμε το 5 και το 3. Άρα η ακολουθία μας πλέον γίνεται 0,1,1,2 και το νέο μας ποντάρισμα είναι οι 2 μονάδες.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

Πλεονεκτήματα Fibonacci

1. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους συστηματικά.

2. Το συγκεκριμένο σύστημα αποδίδει καλύτερα στο ποδόσφαιρο και το χόκεϊ.

3. Περιορίζει τα μεγάλα « ανοίγματα » και θέτει όρια στους παρορμητικούς παίκτες.

4. Είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις που έχετε μεγάλες απώλειες καθώς μπορεί να υπάρξει κέρδος με πιθανότητες επιτυχίας κάτω του 50% αλλά και να βάλει σε πρόγραμμα την κάβα σας.

5. Στοιχηματίζετε με γνώμονα την απόδοση, χωρίς να σας απασχολούν οι πληροφορίες ενός αγώνα και ακολουθείτε ένα οργανωμένο μαθηματικό πλάνο πονταρισμάτων.

Μειονεκτήματα Fibonacci

1. Δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλα κέρδη ενώ παράλληλα μπορεί να γίνει καταστροφική για την κάβα μας σε περίπτωση μεγάλου αρνητικού σερί.

2. Δεν αναδεικνύεται για ανυπόμονους παίκτες που θέλουν να χτίσουν άμεσα ένα χρηματικό ποσό.

3. Πρακτικά είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στα δεδομένα των μπουκ. Σε περίπτωση που τρέχετε μεγάλο αρνητικό σερί, τα ποσά που πρέπει να ποντάρετε ενδέχεται να μην γίνονται αποδεκτά λόγο των ορίων που θέτει η κάθε εταιρεία για τις αγορές της. Πέρα από αυτό όμως μπορεί να μην διαθέτετε το συγκεκριμένο υψηλό ποντάρισμα γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο και ζημιά.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

Λειτουργεί η ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα;


Η ακολουθία Fibonacci είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες στρατηγικές στο στοίχημα. Οι λάτρεις των θεωριών και συστημάτων μπορεί να την βρουν ενδιαφέρουσα και με την εφαρμογή της, ίσως καταφέρουν να αποκομίσουν κέρδος μέσα σε σύντομο η και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με την προϋπόθεση πως δεν θα τους παρασύρει ένα μεγάλο αρνητικό σερί. Η ακολουθία Φιμπονάτσι ανήκει στην κατηγορία συστημάτων αρνητικής προόδου, όπως είναι το Labouchere και το D’Alembert και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια συντηρητική εκδοχή του συστήματος Martingale.

“Όλα τα συστήματα αρνητικής προόδου έχουν το εξής κοινό χαρακτηριστικό. Όταν φτάνεις σε σημείο που τα πράγματα πάνε στραβά και διανύεις ένα αρνητικό σερί που συνεχώς διευρύνεται, τότε τα ποσά που πρέπει να στοιχηματίζεις για να παραμείνεις «ζωντανός» στο σύστημα γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Το αποτέλεσμα είναι να φτάνεις σε σημείο που τα ποσά της ακολουθίας δεν γίνονται αποδεκτά ούτε από τον μπουκ αλλά ούτε από την τσέπη σου”


Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως η ακολουθία Fibonacci δεν μπορεί να «δουλέψει» πρακτικά στο σύγχρονο στοίχημα. Φυσικά η άποψη αυτή δεν χρειάζεται να χαρακτηριστεί αποτρεπτική για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει το συγκεκριμένο σύστημα. Αυτό που πρέπει όμως να κάνει είναι να παραμείνει πειθαρχημένος και να ορίσει ένα συγκεκριμένο ποσό με το οποίο θα κάνει την προσπάθεια του.

Σε περίπτωση που τα ποσά πονταρίσματος αυξάνονται δραματικά, τότε θα ήταν καλύτερο να σταματήσετε τις προσπάθειες σας προτού φτάσετε σε αδιέξοδο. Τέλος, το σημαντικότερο που πρέπει πάντα να θυμάστε, είναι ότι τα συστήματα όπως το Fibonacci (αλλά και τα υπόλοιπα) δεν μπορούν να εγγυηθούν σίγουρη επιστροφή κέρδους και για τον λόγο αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Δείτε εδώ το βίντεο της παρουσίασης:

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ