Συστήματα ΟΠΑΠ: Υπολογιστής Κέρδους | Στοίχημα

Υπολογιστής Επενδύσεων και ρίσκου

Για αρκετά χρόνια ο όρος «Μονά Αποδεκτά» αποτελούσε άγνωστη λέξη τόσο για τους παίκτες στοιχήματος στα πρακτορεία της γειτονιάς όσο και για την λειτουργία του μεγαλύτερου πάροχου στοιχήματος στην Ελλάδα με φυσικά καταστήματα, ΟΠΑΠ. Το «Πάμε Στοίχημα» αποτέλεσε έναυσμα για τους Έλληνες παίκτες, να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από ένα «απλό μεροκάματο» από τα δελτία τους μέσω των πονταρισμάτων σε μακροσκελή παρολί με στάνταρ, που έφταναν μέχρι και 10 και τις 12 επιλογές!

Υπολογιστής για το επενδυτικό ρίσκο στο στοίχημα

Ο Υπολογιστής Επενδύσεων στο Στοίχημα: Πώς λειτουργεί και πόσο είναι χρήσιμος

Το στοίχημα έχει καταστεί μια δημοφιλής δραστηριότητα για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Ενώ πολλοί το βλέπουν ως μια φόρμα ψυχαγωγίας, ορισμένοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν ως μια μορφή επένδυσης. Για αυτό τον λόγο, η δυνατότητα να υπολογίσετε με ακρίβεια τις πιθανότητες και τα κέρδη σας είναι κρίσιμης σημασίας.

Ο Υπολογιστής Επενδύσεων στο Στοίχημα προσφέρει τη δυνατότητα στους παίκτες να προβλέψουν τη μελλοντική τους αξία με βάση το αρχικό τους κεφάλαιο, το ποσοστό κέρδους που επιδιώκουν και τον αριθμό των ετών που σχεδιάζουν να παίξουν. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να καθορίσουν τη στρατηγική τους βάσει στοιχείων που είναι πιο επιστημονικά και λιγότερο βασισμένα στην τύχη.

Υπολογιστής Επενδύσεων στο Στοίχημα

Μελλοντική Αξία:

ΜήναςΚεφάλαιοΣυνεισφοράΤόκοςΚεφάλαιο σε ρίσκοΤελικόΑπαιτούμενα Στοιχήματα
ΈτοςΚεφάλαιοΣυνεισφοράΤόκοςΚεφάλαιο σε ρίσκοΤελικό

ς δούμε πιο συγκεκριμένα πώς λειτουργεί ο υπολογιστής:

  1. Αρχικό Κεφάλαιο: Εδώ πληκτρολογείτε το αρχικό ποσό που σκοπεύετε να επενδύσετε στο στοίχημα.
  2. Ποσοστό Κέρδους: Το ποσοστό του κέρδους που στοχεύετε να πετύχετε κάθε χρόνο.
  3. Επιθυμητή διακύμανση αποδόσεων: Εδώ θα βάλετε το ποσοστό διακύμανσεις των αποδόσεων που σκοπεύετε να παίξετε. Αν δηλαδή δεν σκοπεύετε να παρεκλίνετε πολύ από την απόδοση που θα σας προτείνει ο υπολογιστής, βάλτε έναν μικρό αριθμό
  4. Ρίσκο Κεφαλαίου ανά Στοίχημα: Το ποσοστό του συνολικού κεφαλαίου σας που είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε σε κάθε στοίχημα. Αν για παράδειγμα έχετε 10 ευρώ στον λογαριασμό και θέλετε να παίζετε στοιχήματα του ενός ευρώ, βάλτε εδώ 10.
  5. Χρόνος Υπολογισμού Κέρδους: Εδώ διαλέγετε αν το κέρδος σας θα υπολογίζετε με τον μήνα ή ανά έτος. Προτείνουμε τον μήνα.
  6. Έτη: Ο αριθμός των ετών που σχεδιάζετε να επενδύσετε. Προτείνουμε το ένα έτος, καθώς το στοίχημα είναι μια εξαιρετικά ριψοκίνδυνη δραστηριότητα και δεν χωράνε μακροπρόθεσμες επενδυτικές προβλέψεις.
  7. Συχνότητα Επανεπένδυσης: Επιλέγουμε κάθε πότε θα βάζουμε έξτρα ποσά στον λογαριασμό. Αν θα βάζουμε κάθε χρόνο ή κάθε μήνα
  8. Πρόσθετη επένδυση: Εδώ γράφουμε το ποσό που θα προσθέτουμε κάθε χρόνο ή μήνα

Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν προβλέψεις για το μελλοντικό σας κεφάλαιο, με βάση τις αποδόσεις που θα χρειαστεί να επιτύχετε για να φτάσετε στον επιθυμητό σας στόχο.

Ορισμένα πλεονεκτήματα του υπολογιστή περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να βλέπετε γραφηματικές απεικονίσεις της προόδου σας, την ανάλυση των πιθανών κερδών και τη σχέση μεταξύ των αποδόσεων και των απαιτούμενων στοιχημάτων.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι, παρά τις υπολογιστικές δυνατότητες του εργαλείου, το στοίχημα παραμένει μια δραστηριότητα που συνοδεύεται από ρίσκα. Ο υπολογιστής προσφέρει μια θεωρητική βάση για τον προγραμματισμό της στρατηγικής σας, αλλά τα αποτελέσματα στο πραγματικό παιχνίδι μπορεί να διαφέρουν.

Τα δημοφιλή συστήματα στον ΟΠΑΠ

Το 1-2-3: Αποτελείται από 3 αγώνες, συνολικά 7 στήλες σε ανάπτυξη (3 μονά, 3 δυάδες, 1 τριάδα).Ιδανικό σύστημα για τριάδες μεγάλων αποδόσεων, σε αγορές τύπου ημίχρονο/τελικό και τελικού σκορ που αγγίζουν μέχρι και διψήφια τιμή. Με την επιβεβαίωση μίας μόνο επιλογής προκύπτει σημαντικό κέρδος, ενώ σε περισσότερες επιτυχίες τα κέρδη φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το 2-3: Αποτελείται από 3 αγώνες, συνολικά 4 στήλες σε ανάπτυξη (3 δυάδες, 1 τριάδα). Από τα πιο απλά, αλλά και γνωστά συστήματα. Ανταποκρίνεται καλύτερα σε αποδόσεις κοντά στον διπλασιασμό με τον παίκτη να το χρησιμοποιεί ως κάλυψη επιστροφής των χρημάτων του σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δύο από τους τρείς αγώνες.

Το 3-4: Αποτελείται από 4 αγώνες, συνολικά 5 στήλες (4 τριάδες, 1 τετράδα). Η λογική είναι ίδια με το 2-3, όμως η διαφορά τους είναι ότι στην επιβεβαίωση της τριάδας υπάρχει κέρδος το οποίο προκύπτει ανάλογα με τις αποδόσεις που έχουν επιλεγεί και μπορεί να είναι 100% της αξίας του δελτίου ή περισσότερο.

Το 2-3-4: Αποτελείται από 4 αγώνες, συνολικά 11 στήλες σε ανάπτυξη (6 δυάδες, 4 τριάδες, 1 τετράδα). Επίσης είναι πολύ διαδεδομένο σύστημα στις τετράδες. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν 2 σημεία, επιστρέφεται κάποιο μέρος του πονταρίσματος (σχεδόν το μισό). Με την επιβεβαίωση 3 σημείων ο παίκτης αποκομίζει αξιόλογο κέρδος.

Το 1-2-3-4: Αποτελείται από 4 αγώνες, συνολικά 15 στήλες σε ανάπτυξη (4 μονά, 6 δυάδες, 4 τριάδες, 1 τετράδα). Ανταποκρίνεται καλύτερα σε παιχνίδια με μεγάλες αποδόσεις (πχ. ισοπαλίες) όπου ο παίκτης περιμένει την επιστροφή κέρδους έστω με 1 επιτυχημένη επιλογή. Αποτελεί παραλλαγή του προηγούμενου συστήματος σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν 2 ή 3 επιλογές τα κέρδη αυξάνονται σημαντικά.

Το 3-4-5: Αποτελείται από 5 αγώνες, συνολικά 16 στήλες σε ανάπτυξη (10 τριάδες, 5 τετράδες, 1 πεντάδα). Από τα πιο δημοφιλή συστήματα σε πεντάδες. Το πλήθος των αγώνων κάνει ευέλικτο το σύστημα, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε αποδόσεις από 1,70 έως πολύ μεγαλύτερες. Η επιβεβαίωση τριών επιλογών σχεδόν επιστρέφει το ποντάρισμα, ενώ στις τέσσερεις επιτυχίες ο παίκτης αποκομίζει κέρδος.

Το 4-5-6: Αποτελείται από 6 αγώνες, συνολικά 22 στήλες (15 τετράδες, 6 πεντάδες, 1 εξάδα). Λειτουργεί ακριβώς όπως το 3-4-5 με έναν επιπλέον αγώνα, ο οποίος συνήθως προκύπτει από την στοιχηματική μελέτη συν την θέληση του παίκτη για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Το 8-9-10: Αποτελείται από 10 αγώνες, συνολικά 56 στήλες (45 οκτάδες, 10 εννιάδες, 1 δεκάδα).Κάποτε ήταν πολύ πιο διαδεδομένο στην «πιάτσα» των παικτών που ήθελαν να φορτώνουν το δελτίο τους με πολλές επιλογές, αλλά να έχουν παράλληλα μια κάλυψη σε περίπτωση αποτυχίας. Σε κάθε περίπτωση έχει περισσότερες πιθανότητες να αποφέρει κέρδος, σε σχέση με την τοποθέτηση των αγώνων σε απλό παρολί.

Ο πίνακας συστημάτων του Πάμε Στοίχημα

Πίνακας συστημάτων ΟΠΑΠ. Αυτός είναι ο πίνακας που δείχνει τα συστήματα του ΟΠΑΠ

Πως διαβάζουμε τον πίνακα συστημάτων του ΟΠΑΠ

Παραπάνω περιγράψαμε τα πιο γνωστά συστήματα του ΟΠΑΠ. Ωστόσο ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει πολλές και διάφορες παραλλαγές στο σύστημα του με ένα πλήθος αγώνων που φτάνει μέχρι το ανώτατο όριο των 15.
Η απάντηση στον εύκολο και γρήγορο υπολογισμό του κόστους κάθε στήλης βρίσκεται στον συγκεκριμένο πίνακα συστημάτων του ΟΠΑΠ. Είναι ο γνωστός «κόκκινος» πίνακας πίσω από κάθε δελτίο και βοηθάει τον παίκτη να υπολογίζει με ακρίβεια το κόστος του συστήματος που επέλεξε.

Ο πίνακας αποτελείται από δύο βασικές στήλες. Τη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» και τη στήλη «ζητούμενα γεγονότα». Στη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» αθροίζεται ο συνολικός αριθμός των αγώνων που έχετε επιλέξει να συμπεριληφθούν στο σύστημά σας και στη στήλη «ζητούμενα γεγονότα» ο αριθμός των αγώνων που επιθυμείτε να επιβεβαιωθούν, προκειμένου να υπολογιστεί το κέρδος.

Παράδειγμα Α

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να υπολογίσει το κόστος του στοιχήματος 2-3-4. Από την κάθετη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» θα πάει στον αριθμό «4». Έπειτα μετακινείται προς τα δεξιά και προσθέτει τους αριθμούς που βρίσκονται στα κελιά «2», «3» και «4» της οριζόντιας στήλης «ζητούμενα γεγονότα».
Έτσι προκύπτει ότι οι συνολικές στήλες είναι 11 (6+4+1), άρα το ελάχιστο κόστος είναι 11 Χ €0,25 = €2,75

Παράδειγμα Β

Σε ένα μεγάλο σύστημα 10 αγώνων όπως είναι το 8-9-10, ο παίκτης ακολουθεί την ίδια διαδικασία. Από την κάθετη στήλη θα εντοπίσει τον αριθμό «10» και προσθέσει τους αριθμούς στα κελιά που αποτελούν στο σύστημα (45 για το «8», 10 για το «9» και 1 για το «10»). Θα προκύψουν 56 στήλες με ελάχιστο κόστος €14.
Ο πίνακας ανάπτυξης συστημάτων του Πάμε Στοίχημα

Συστήματα με στάνταρ

Αρκετοί παίκτες στοιχήματος έχουν στραφεί προς την τακτική των standard με σκοπό να μειώσουν το πλήθος των στηλών το οποίο ανταποκρίνεται φυσικά και στο συνολικό κόστος του στοιχήματος. Στην πραγματικότητα γίνεται μια παραλλαγή, με δύο είδη επιλογών. Αυτές που βρίσκονται στα ζητούμενα κι αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να επιβεβαιωθούν (στάνταρ), ώστε να κερδίσει το δελτίο.

Φυσικά δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση η επιλογή αγώνων ως στάνταρ και ενέχει υψηλό ρίσκο. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι ιστορίες παικτών στα πρακτορεία ΟΠΑΠ με δελτία που χάθηκαν λόγο ενός αποτυχημένου στάνταρ.

Συνεπώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή αλλά και καλή μελέτη των επιλογών που ο παίκτης θα ορίσει ως στάνταρ. Δεν αρκεί μόνο ο ισχυρισμός «τα πιο σίγουρα», καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα, ούτε ταιριάζει με την φύση του στοιχήματος.

Ιδιαίτερος περιορισμός στις επιλογές των στάνταρ δεν υπάρχει, καθώς ο παίκτης έχει την δυνατότητα να προσθέσει όσα στάνταρ θέλει και όσα ζητούμενα επιθυμεί, αρκεί ο συνολικός αριθμός να μην ξεπερνά τους 15 αγώνες. Συνήθως σπάνια θα συναντήσει κανείς δελτία με πολλά στάνταρ, με τους παίκτες να επιλέγουν 1 ή 2 αγώνες ως στάνταρ σε ένα σύνολο 5 αγώνων και λίγο περισσότερο.

Η διαφορά και ο υπολογισμός του κόστους

Η διαδικασία είναι η εξής: Έστω ότι ένας παίκτης έχει διαλέξει οκτώ αγώνες και επιθυμεί να πληρωθεί το λιγότερο με πεντάδα. Αν επιλέξει ένα σύστημα 5-6-7-8, θα δημιουργήσει συνολικά 93 στήλες (56 πεντάδες, 28 εξάδες, 8 επτάδες και την οκτάδα), με ελάχιστο συνολικό κόστος €23,25.

Στην περίπτωση που επιλέξει όμως, έναν από τους αγώνες αυτούς ως στάνταρ, ουσιαστικά θα αναπτύξει τις στήλες που αντιστοιχούν στο σύστημα 5-6-7 (συνολικά 29). Συνεπώς, το ελάχιστο δυνατό κόστος θα ήταν μόλις €7,25. Σε περίπτωση που επιλέξει δύο αγώνες ως στάνταρ, τότε θα δημιουργούνταν οι στήλες που ανταποκρίνονται στο σύστημα 4-5-6 (συνολικά 22) και το ελάχιστο δυνατό κόστος θα μειωνόταν ακόμα περισσότερο στα €5,5.

Με λίγα λόγια, όταν ο παίκτης επιλέγει στάνταρ σημεία στο δελτίο του στον ΟΠΑΠ, αφαιρεί παράλληλα τον αγώνα ή τους αγώνες που επέλεξε από τον υπολογισμό του συστήματος με ζητούμενα. Οι αποδόσεις των στάνταρ αγώνων εξακολουθούν να συμμετέχουν κανονικά στον πολλαπλασιασμό των παρολί, αρκεί φυσικά να επιβεβαιωθούν.

Συστήματα ΟΠΑΠ με Group και R–Group

Τα γνωστά ομαδοποιημένα συστήματα, ανήκουν σε μία ειδική κατηγορία και χωρίζονται σε δύο ομάδες: Τα συστήματα Group και τα συστήματα R-Group. Χρησιμοποιούνται από παίκτες που θέλουν να παίξουν δελτία με πολλές επιλογές και ο σκοπός τους είναι να «ομαδοποιήσουν» μια σειρά επιλογών. Ο παίκτης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όσα γκρουπ επιθυμεί, με όσους αγώνες θέλει μέσα στο καθένα απ’ αυτά.

Σύστημα Group

Στα συστήματα Group, ο παίκτης επιλέγει τους αγώνες που θα ομαδοποιήσει σε «γκρουπ». Για παράδειγμα εάν έχει επιλέξει δώδεκα αγώνες, μπορεί να τους χωρίσει σε τέσσερις τριάδες Group και να παίξει συνδυαστικά. Στην πραγματικότητα οι αγώνες θα εξακολουθούν να είναι δώδεκα, όμως για το δελτίο στον ΟΠΑΠ θα χαρακτηρίζονται ως τέσσερα στοιχηματικά γεγονότα, όσα και τα Group.

To «σκοτεινό» σημείο των συγκεκριμένων συστημάτων είναι ότι για να θεωρηθούν κερδισμένα, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν όλες οι επιλογές που βρίσκονται μέσα στο γκρουπ.

Σύστημα R-Group

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο παίκτης επιλέγει τους αγώνες που επιθυμεί να μοιράσει σε γκρουπ. Η σημαντική του διαφορά από το προηγούμενο σύστημα, είναι ότι ένα γκρουπ στο σύστημα R-Group μπορεί να θεωρηθεί ως κερδισμένο ακόμα και αν επιβεβαιωθεί μόλις μία από τις επιλογές του γκρουπ!

Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνει ο παίκτης είναι να εξοικονομεί αρκετό χρόνο και να γλυτώνει από αρκετή χαρτούρα με διάφορα δελτία του ΟΠΑΠ, καθώς αν κάποιος ήθελε να φτιάξει ένα συγκεκριμένο σύστημα, θα έπρεπε να συμπληρώσει αρκετά δελτία. Επιπλέον δίνει την δυνατότητα για επιστροφή έστω και ενός μικρού μέρους από τα πονταρίσματα.

Η δυνατότητα κέρδους ακόμα και με μία κερδισμένη επιλογή, οδηγεί αρκετούς παίκτες που επιλέγουν το R–Group, να τοποθετούν στο ίδιο γκρουπ επιλογές που δεν γίνεται να επιβεβαιωθούν όλες μαζί. Αυτό το γεγονός μπορεί να τους αποφέρει σημαντικό κέρδος ακόμα και με μία σωστή επιλογή στο κάθε γκρουπ όταν υπάρχουν μεγάλες αποδόσεις. 

Συνήθως οι διαφορετικές αγορές έχουν να κάνουν με σημεία ημιχρόνου-τελικού ή τα διάφορα τελικά σκορ τα οποία δεν μπορούν προστεθούν στο ίδιο γκρουπ απ την στιγμή που αναφέρονται στο ίδιο γεγονός.

Επίλογος

Ο ΟΠΑΠ με το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κατάφερε μέσα στα χρόνια να εισάγει όλα τα χαρακτηριστικά και τους τρόπους παιχνιδιού που αποτελούν πλέον το σύγχρονο στοίχημα. Τα συστήματα του, κατέχουν πλέον αρκετούς υποστηρικτές καθώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν έχουν οδηγήσει πολλούς παίκτες των «καρφωτών» παρολί στην «ασφάλεια» των συστημάτων, αυξάνοντας έτσι την συχνότητα των κερδισμένων δελτίων τους.

Pamestoixima.gr

5/5

21+| Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή στήριξης: 1114 | Παίξε υπεύθυνα