Γκανιότα στο στοίχημα

γκανιότα-stoixima365

Τι είναι η γκανιότα

Αρκετοί παίκτες στοιχήματος ακούν και βλέπουν όλο και πιο συχνά τον όρο Γκανιότα, αλλά πολλοί από αυτούς δεν αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα του όρου αλλά και την χρησιμότητα που έχει η γνώση του υπολογισμού της. Με λίγα λόγια, γκανιότα είναι το εξασφαλισμένο κέρδος που αποκομίζουν οι bookmakers από ένα γεγονός ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα. Όπως καταλαβαίνετε αποτελεί την καρδιά των στοιχηματικών εταιρειών αλλά και το γρανάζι παραγωγής κερδών για τους book ανάλογα με το ύψος της, αλλά και απωλειών στις επιστροφές που δέχονται οι παίκτες από τα πονταρίσματα τους. Αυτό που πρέπει να καταλάβει όμως ο κάθε παίκτης είναι ότι μαζί δεν κάνουμε αλλά και χώρια δεν μπορούμε.

Ο υπολογισμός της


Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι υπολογισμού, αλλά ο πιο εύκολος και διαδεδομένος τύπος για ένα αποτέλεσμα (1Χ2) είναι ο εξής:

gkaniota-stoixima365
gkaniota-stoixima365

Πάμε να εξηγήσουμε σύντομα και εύκολα τον υπολογισμό αυτού του μαθηματικού τύπου με ένα παράδειγμα.
Έστω ότι στο ματς Γουέστ Μπρομ – Μπέρμιγχαμ έχουμε το εξής σετ αποδόσεων για την αγορά του 1Χ2: 1 (1,60) –X (3,75) – 2 (5,50)
Εφαρμόζουμε τις αποδόσεις στον παραπάνω τύπο ( 1/Απόδ.1 + 1/Απόδ.Χ + 1/Αποδ.2 ) και έχουμε 1/1,60 + 1/3,75 +1/5,50= 0,625 + 0,266 + 0,18 = 1,071 το οποίο πολλαπλασιάζουμε με το 100 ώστε να βγει το 7,1% που είναι το ποσοστό της γκανιότας που έχει θέσει ο μπουκ στην συγκεκριμένη αγορά.

Φυσικά, οι αγορές που προσφέρουν οι εταιρείες μπορεί να είναι 2, τύπου (Goal / No Goal), ή περισσότερες όπως σε κάποια ειδικά στοιχήματα. Στις περιπτώσεις αυτές απλά προσθέτετε ένα επιπλέον κλάσμα 1/ΑΠ για κάθε απόδοση. Στην περίπτωση των 2 αγορών υπολογίζουμε ( 1/ΑΠ.Goal + 1/AΠ.ΝoGoal ) ενώ σε πολλές αγορές προσθέτουμε συνέχεια τις αποδόσεις που προσφέρονται ( 1/ΑΠ1 + 1/ΑΠ2 + 1/ΑΠ3 + 1/ΑΠ4….)

Η σημασία της γκανιότας

Η γκανιότα παίζει καθοριστικό ρόλο στην τσέπη των παικτών καθώς όσο μεγαλύτερη είναι τόσο μικρότερα είναι τα κέρδη που αποκομίζει ο παίκτης από τα πονταρίσματα του. Επίσης είναι ένας καλός λόγος για να περιορίσεις τις πολλές επιλογές στα παρολί και να επικεντρωθείς στα ΜΟΝΑ αποδεκτά καθώς πέρα από το ρίσκο των πολλών επιλογών ανεβαίνεις ταυτόχρονα τα σκαλοπάτια της γκανιότας. Όσο προσθέτεις επιλογές το ποσοστό αυξάνεται μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα προσδοκώμενα κέρδη σου. Η γκανιότα, πρέπει να αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της στοιχηματικής εταιρείας.

Στο διαδίκτυο έχουμε την πολυτέλεια να γίνουμε μέλη σε εταιρείες με ποσοστό 4-5% αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει και το 2% που εντοπίζεται κυρίως σε δημοφιλείς αγώνες. Αυτά τα ποσοστά βρίσκονται στους πρόποδες της γκανιότας αν αναλογιστεί κανείς ότι τα ποσοστά στο μεγάλο πάροχο στοιχήματος με φυσικά καταστήματα στην χώρα μας, ΟΠΑΠ έχουν πιάσει κορυφή, με το όριο να φτάνει στο αδιανόητο 15%!

Σε καμία περίπτωση μια γκανιότα τέτοιου επιπέδου δεν μπορεί να θεωρεί αποδεκτή την στιγμή που μπορείς να στοιχηματίσεις στα ίδια γεγονότα με 10% λιγότερη. Ο λόγος που ο ΟΠΑΠ κρατάει τα επίπεδα υψηλά, βασίζεται στην έλλειψη αντίστοιχου ανταγωνιστή με καταστήματα που να του στερεί το μονοπώλιο στην εγχώρια αγορά. Στο χωριό λέμε «έχει το μαχαίρι , έχει και το πεπόνι.»

Τι σημαίνει 0% Γκανιότα

Όλο και πιο συχνά συναντάμε υπό την μορφή προσφοράς τον όρο 0% Γκανιότα. Φυσικά και ισχύουν όροι και προϋποθέσεις και εντοπίζεται μεμονωμένα σε δημοφιλείς αγώνες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των παικτών. Στην ουσία ο παίκτης παίζει στοίχημα χωρίς την παρουσία του μπουκ και την δεδομένη στιγμή λαμβάνει την καλύτερη δυνατή απόδοση που θα μπορούσε να έχει.

Μπορεί ο book να μην έχει κάποιο κέρδος από τον τζίρο του συγκεκριμένου γεγονότος αλλά επωφελείται από το σύνολο της προωθητικής ενέργειας, καθώς ανεβαίνει ψηλά στην λίστα των σελίδων σύγκρισης αποδόσεων ενώ παράλληλα απλώνει δίχτυα για νέους πελάτες. Είναι απ τις ενέργειες που ανεβάζουν δίκαια το πρεστίζ των μπουκ στον αγώνα της καλύτερης απόδοσης και μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στον παίκτη που θέλει να ποντάρει στο συγκεκριμένο γεγονός.

Τρόποι αντιμετώπισης της γκανιότας

Από την στιγμή που συνειδητοποιείς την δύναμη της γκανιότας, αρχίζεις να ψάχνεις τρόπους ώστε να ποντάρεις σε αποδόσεις με όσο το δυνατόν χαμηλότερη. Ορισμένοι βασικοί τρόποι είναι οι εξής:

Αυτό που κάνουν οι επιτυχημένοι παίκτες στοιχήματος είναι να ανοίγουν λογαριασμούς σε αρκετές στοιχηματικές εταιρείες, έτσι ώστε να είναι πάντα σε θέση να συγκρίνουν τις αποδόσεις και να ποντάρουν στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Μην ξεχνάτε ότι το στοίχημα βασίζεται κυρίως στα μακροχρόνια κέρδη και η παραμικρή μεταβολή στις αποδόσεις έχει σημαντική βαρύτητα.

1. Τα πονταρίσματα στα ΜΟΝΑ αποδεκτά είναι το φάρμακο για την γκανιότα. Τα παρολί πολλαπλασιάζουν την γκανιότα μειώνοντας περισσότερο τα προσδοκώμενα κέρδη σας.

2. Μη περιμένετε το Σαββατοκύριακο για να δείτε τις αποδόσεις των αγορών. Οι πρώιμες αποδόσεις (early odds) αρκετές φορές παρουσιάζουν σημαντική στοιχηματική αξία (value bet) και αποτελούν ιδανική ευκαιρία ακόμα και για max bet.

3. Στοιχηματίστε σε ιστοσελίδες που προσφέρουν αγορές με χαμηλή γκανιότα ενώ παράλληλα προσφέρουν και γεγονότα με 0% Γκανιότα που είναι και η ιδανική περίπτωση.

ΣΥΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

sigrine-01

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

stoiximan στοιχηματική

Stoiximan

5/5

21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

goalbet στοιχηματική

Goalbet

5/5
21+ ετών | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Αρμόδιος ρυθμιστής: ETCB
novibet

Novibet

5/5
21+ ετών | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC
betshop

Betshop

5/5
21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Εποπτεία εμπ. επικ/νίας ΕΕΕΠ

Your compare list

Compare
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ
ΣΥΓΚΡΙΣΗ
0