Γκανιότα στο στοίχημα; | Stoixima365

Γκανιότα στο στοίχημα (Βίντεο)

γκανιότα-stoixima365
Previous slide
Next slide

Αρκετοί παίκτες στοιχήματος ακούν και βλέπουν όλο και πιο συχνά τον όρο Γκανιότα, αλλά πολλοί από αυτούς δεν αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα του όρου αλλά και την χρησιμότητα που έχει η γνώση του υπολογισμού της. Με λίγα λόγια, γκανιότα είναι το εξασφαλισμένο κέρδος που αποκομίζουν οι στοιχηματικές από ένα γεγονός, ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα.

Όπως καταλαβαίνετε αποτελεί την καρδιά των στοιχηματικών εταιρειών αλλά και το γρανάζι παραγωγής κερδών για τους book ανάλογα με το ύψος της, αλλά και απωλειών στις επιστροφές που δέχονται οι παίκτες από τα πονταρίσματα τους. Αυτό που πρέπει να καταλάβει όμως ο κάθε παίκτης είναι ότι μαζί δεν κάνουμε αλλά και χώρια δεν μπορούμε.

Τι είναι η γκανιότα και πως υπολογίζεται;

γκανιότα

Όπως αναφέραμε στον πρόλογο, η γκανιότα είναι η προμήθεια την οποία αποκομίζει η κάθε στοιχηματική εταιρία από κάθε ποντάρισμα το οποίο τοποθετούμε, χάσουμε κερδίσουμε. Είναι στην ουσία ο τρόπος με τον οποίο η στοιχηματική εταιρία βγάζει κερδος και οι παίκτες από τη μεριά τους θα πρέπει να είναι ιδιαιτερα προσεκτικοί στο ποντάρισμά τους. Και αυτό γιατί υπάρχουν σημεία με μεγαλύτερη ή μικρότερη γκανιότα, άρα εξαρτάται και από τον παίκτη αν μακροχρόνια τα χαμένα χρήματα από το ποντάρισμά του θα είναι μακροχρόνια λιγότερα ή περισσότερα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι υπολογισμού, αλλά ο πιο εύκολος και διαδεδομένος τύπος για ένα αποτέλεσμα (1Χ2) είναι ο εξής:

gkaniota-stoixima365

Υπολογισμός γκανιότας με παράδειγμα

Πάμε να εξηγήσουμε σύντομα και εύκολα τον υπολογισμό αυτού του μαθηματικού τύπου με ένα παράδειγμα.

Έστω ότι στο ματς Γουέστ Μπρομ – Μπέρμιγχαμ έχουμε το εξής σετ αποδόσεων για την αγορά του 1Χ2: 1 (1,60) –X (3,75) – 2 (5,50)

Εφαρμόζουμε τις αποδόσεις στον παραπάνω τύπο ( 1/Απόδ.1 + 1/Απόδ.Χ + 1/Αποδ.2 ) και έχουμε 1/1,60 + 1/3,75 +1/5,50= 0,625 + 0,266 + 0,18 = 1,071 το οποίο πολλαπλασιάζουμε με το 100 ώστε να βγει το 7,1% που είναι το ποσοστό της γκανιότας που έχει θέσει ο μπουκ στην συγκεκριμένη αγορά.

Φυσικά, οι αγορές που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρείες μπορεί να είναι 2, τύπου (Goal / No Goal), ή περισσότερες όπως σε κάποια ειδικά στοιχήματα. Στις περιπτώσεις αυτές απλά προσθέτετε ένα επιπλέον κλάσμα 1/ΑΠ για κάθε απόδοση. Στην περίπτωση των 2 αγορών υπολογίζουμε ( 1/ΑΠ.Goal + 1/AΠ.ΝoGoal ) ενώ σε πολλές αγορές προσθέτουμε συνέχεια τις αποδόσεις που προσφέρονται ( 1/ΑΠ1 + 1/ΑΠ2 + 1/ΑΠ3 + 1/ΑΠ4….).

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Η σημασία της γκανιότας

Η γκανιότα παίζει καθοριστικό ρόλο στην τσέπη των παικτών καθώς όσο μεγαλύτερη είναι τόσο μικρότερα είναι τα κέρδη που αποκομίζει ο παίκτης από τα πονταρίσματα του. Επίσης είναι ένας καλός λόγος για να περιορίσετε τις πολλές επιλογές στα παρολί και να επικεντρωθείτε στα μονά αποδεκτά καθώς πέρα από το ρίσκο των πολλών επιλογών ανεβαίνετε ταυτόχρονα τα σκαλοπάτια της γκανιότας.

Όσο προσθέτετε επιλογές, το ποσοστό αυξάνεται, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα προσδοκώμενα κέρδη σας. Άλλη γκανιότα έχει το ένα σημείο και άλλη τα τρία σημεία. Γενικότερα λοιπόν, πρέπει να αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της στοιχηματικής εταιρείας.

Τι εύρος γκανιότας υπάρχει στην στοιχηματική αγορά;

Stoixima365 | Στοίχημα365

Στο διαδίκτυο έχουμε την πολυτέλεια να γίνουμε μέλη σε εταιρείες με ποσοστό 4-5% αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει και το 2% που εντοπίζεται κυρίως σε δημοφιλείς αγώνες. Αυτά τα ποσοστά βρίσκονται στους πρόποδες της αν αναλογιστεί ότι τα ποσοστά στο μεγάλο πάροχο στοιχήματος με φυσικά καταστήματα στην χώρα μας, ΟΠΑΠ, έχουν πιάσει κορυφή με το όριο να φτάνει στο αδιανόητο 15%!

Σε καμία περίπτωση γκανιότα τόσο υψηλή δεν μπορεί να θεωρεί αποδεκτή την στιγμή που μπορείτε να στοιχηματίσετε στα ίδια γεγονότα με χαμηλότερη γκανιότα. Ο λόγος που ο ΟΠΑΠ κρατάει τα επίπεδα υψηλά, βασίζεται στην έλλειψη αντίστοιχου ανταγωνιστή με καταστήματα που να του στερεί το μονοπώλιο στην εγχώρια αγορά.

Τι σημαίνει 0% Γκανιότα

Όλο και πιο συχνά συναντάμε υπό την μορφή προσφοράς τον όρο 0% Γκανιότα. Φυσικά και ισχύουν όροι και προϋποθέσεις και εντοπίζεται μεμονωμένα σε δημοφιλείς αγώνες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των παικτών. Στην ουσία ο παίκτης παίζει στοίχημα χωρίς την παρουσία του μπουκ και την δεδομένη στιγμή λαμβάνει την καλύτερη δυνατή απόδοση που θα μπορούσε να έχει.

Μπορεί η στοιχηματική να μην έχει κάποιο κέρδος από τον τζίρο του συγκεκριμένου γεγονότος αλλά επωφελείται από το σύνολο της προωθητικής ενέργειας, καθώς ανεβαίνει ψηλά στην λίστα των σελίδων σύγκρισης αποδόσεων ενώ παράλληλα απλώνει δίχτυα για νέους πελάτες. Είναι απ τις ενέργειες που ανεβάζουν δίκαια το πρεστίζ των μπουκ στον αγώνα της καλύτερης απόδοσης και μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στον παίκτη που θέλει να ποντάρει στο συγκεκριμένο γεγονός.

Γκανιότα και σίγουρο κέρδος

Όταν λοιπόν η γκανιότα είναι στο 0%, τότε η στοιχηματική εταιρία δεν έχει κέρδος. Ωστόσο, αν πέσει κάτω από το 0% σε αρνητικό νούμερο, τότε έχουμε το λεγόμενο σίγουρο στοίχημα ή, surebet. Αυτό σημαίνει ότι αν μοιράσουμε με τέτοιο ανάλογο τρόπο το στοίχημά μας σε όλες τις επιλογές, θα έχουμε κέρδος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί σε κάποια στοιχηματική και ο μόνος τρόπος να το κατακτήσουμε είναι να έχουμε λογαριασμό σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες ώστε να βρούμε ένα παιχνίδι που να έχει τόσο ψηλά την απόδοση σε κάθε σημείο και στις τρεις εταιρίες.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

Τρόποι αντιμετώπισης της γκανιότας

γκανιότα

Από την στιγμή που συνειδητοποιείτε την δύναμη της γκανιότας, αρχίζετε να ψάχνετε τρόπους ώστε να ποντάρετε σε αποδόσεις με όσο το δυνατόν χαμηλότερη. Ορισμένοι βασικοί τρόποι είναι οι εξής:

Αυτό που κάνουν οι επιτυχημένοι παίκτες στοιχήματος είναι να ανοίγουν λογαριασμούς σε αρκετές στοιχηματικές εταιρείες, έτσι ώστε να είναι πάντα σε θέση να συγκρίνουν τις αποδόσεις και να ποντάρουν στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Μην ξεχνάτε ότι το στοίχημα βασίζεται κυρίως στα μακροχρόνια κέρδη και η παραμικρή μεταβολή στις αποδόσεις έχει σημαντική βαρύτητα. Επομένως φροντίστε να κάνετε εγγραφή σε κάθε στοιχηματική πλατφόρμα

1. Τα πονταρίσματα στα μονά αποδεκτά είναι το καλύτερο φάρμακο. Τα παρολί πολλαπλασιάζουν την γκανιότα μειώνοντας περισσότερο τα προσδοκώμενα κέρδη σας.

2. Μη περιμένετε το Σαββατοκύριακο για να δείτε τις αποδόσεις των αγορών. Οι πρώιμες αποδόσεις (early odds) αρκετές φορές παρουσιάζουν σημαντική στοιχηματική αξία (value bet) και αποτελούν ιδανική ευκαιρία ακόμα και για max bet.

3. Στοιχηματίστε σε ιστοσελίδες που προσφέρουν αγορές με χαμηλή γκανιότα ενώ παράλληλα προσφέρουν και γεγονότα με 0% Γκανιότα που είναι και η ιδανική περίπτωση.

Παρακάτω θα δείτε το βίντεο του άρθρου:

Τι θα βρείτε στο Stoixima365

Με τα χαράς σας παρουσιάζουμε την αποκλειστικότητα του Stoixima365, με τον Υπολογιστή Κέρδους Συστημάτων του ΟΠΑΠ στο Στοίχημα. Πλέον μπορείτε να εισάγετε τα δεδομένα σας στον υπολογιστή ώστε να βλέπετε το κόστος της κάθε στήλης από το σύστημα που θέλετε να ποντάρετε.

Το πλούσιο περιεχόμενο δεν σταματά στο περιβάλλον της σελίδας! Καθημερινά έχετε την δυνατότητα να διαβάζετε την στοιχηματική πρόταση της ημέρας, στην ενότητα Tips, όπου η έμπειρη ομάδα του Stoixima365, φροντίζει να παρέχει τα καλύτερα προγνωστικά. Επιπλέον θα βρείτε πλούσια θεματολογία που αφορά το Στοίχημα και για το πως θα γίνεται αποτελεσματικότεροι παίκτες.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ