Επιλέξτε τον καλύτερο Tipster (βίντεο) | Stoixima365

Πως να επιλέξετε τον Καλύτερο Tipster (Βίντεο)

tipster
Previous slide
Next slide

O χώρος του στοιχήματος , μέσα στα πολλά χρόνια εξέλιξης, έχει δημιουργήσει μια νέα κατηγορία επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνιών που ασχολούνται με το σημαντικότερο ίσως κομμάτι του παιχνιδιού. Τις «προβλέψεις» των αγώνων. Προφανώς και η διαδικασία αυτή δεν αναφέρεται σε μάγισσες και χαρτορίχτρες και προκύπτει μέσα ένα ευρύτερο σύνολο γνώσεων και ικανοτήτων του καθενός. Οι άνθρωποι λοιπόν που αναλύουν και προτείνουν σημεία για στοιχηματισμό ονομάζονται Tipsters.

Τα οφέλη που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι πολλά, όμως υπάρχει και ένα σκοτεινό μέρος της πραγματικότητας που θα πρέπει να γνωρίζετε και να αποφεύγετε. Για να είστε σε θέση να εντοπίζετε τους απατεώνες και να αναγνωρίζετε τον καλό απ’ τον κακό tipster, ετοιμάσαμε για εσάς τον συγκεκριμένο άρθρο.

Ο Tipster ως σύμβουλος στοιχήματος

Tipster

Έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τον κάθε Tipster και δεν χρειάζεται να έχετε τυφλή εμπιστοσύνη σε ότι και αν προτείνει. Οι Tipsters δεν είναι Θεοί και κάνουν λάθη. Ο ρόλος τους είναι να ξέρουν πράγματα και βάση των γνώσεων, του ενστίκτου και της προβλεπτικής τους ικανότητας, προτείνουν τα σημεία που θεωρούν ότι θα επιβεβαιωθούν. Παρακάτω θα αναπτύξουμε την ουσία των Tipsters.

Εύκολη και συσσωρευμένη πληροφόρηση

Εύκολη για τον αναγνώστη, δύσκολη όμως για τον συντάκτη – αναλυτή της εκάστοτε αναμέτρησης. Ο κάθε αναγνώστης, εύκολα και με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να αντικρίσει τα προτεινόμενα σημεία και ακόμα καλύτερα τις αναλύσεις που τα συνοδεύουν. Οι  αναλύσεις είναι χαρακτηριστικό του καλού αναλυτή, που σέβεται τον αναγνώστη και τεκμηριώνει τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή του κάθε σημείου. Στις περισσότερες αναλύσεις θα βρείτε πληροφορίες για την κατάσταση των ομάδων, τα πρόσφατα αποτελέσματα τους και ενδεχομένως έξτρα παρασκήνιο.

Όλες αυτές οι πληροφορίες, για να συγκεντρωθούν σωστά και να αποτυπωθούν χρειάζεται χρόνος και εδώ βασίζεται το πλεονέκτημα που έχουν οι αναγνώστες. Ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για να επιλέξει τα σημεία του και σε συνδυασμό με την άποψη του συγκεκριμένου συντάκτη, να λάβει και μια δεύτερη γνώμη για τον αγώνα.

Όσοι ασχολούνται με το στοίχημα, καταλαβαίνουν πως η διαδικασία του «διαβάσματος» είναι χρονοβόρα και οι αναλύσεις των τιπστερ γλιτώνουν αρκετές ώρες σε αυτούς που τους διαβάζουν. Συνεπώς να εμπιστεύεστε ακόμα παραπάνω το «μεράκι» των ανθρώπων που συνοψίζουν τις πληροφορίες των γεγονότων που προτείνουν για στοιχηματισμό, καθώς σας δίνεται η ευκαιρία να εξετάσετε τον βαθμό που συμφωνείτε/διαφωνείτε και να μην «τρώτε αμάσητα» τα «ξερά σημεία που ο καθένας θα μπορούσε να προτείνει. Η ανάλυση λοιπόν, αναδεικνύει την μεθοδικότητα πίσω από τα προτεινόμενα σημεία.

Για τους λόγους αυτούς, μπείτε στο bet-prognostika.com όπου θα συναντήσετε έμπειρους Tipsters με δωρεάν τεκμηριωμένες προτάσεις αλλά και premium κανάλια από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του στοιχήματος.

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Οι άνθρωποι σας για τις μέρες που δεν υπάρχει χρόνος για στοιχηματική μελέτη

Θα υπάρξουν φορές που για διάφορους λόγους η καθημερινότητα, δεν σας επιτρέπει να διαβάσετε ώστε να καταλήξετε στα σημεία της ημέρας. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα παίξετε το αγαπημένο σας στοίχημα, ούτε ότι θα ποντάρετε στην τύχη. Στον χώρο του στοιχήματος υπάρχουν πολλοί Tipsters. Βρείτε αυτόν που ταιριάζει στα δεδομένα σας και έχει αποδείξει με τους τρόπους που θα περιγράψουμε παρακάτω, ότι είναι καλός στην δουλειά του. Είναι προτιμότερο να δείχνετε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τα παιχνίδια, παρά να ρίξετε ένα στοίχημα σε αγώνες που δεν έχετε καμία γνώση των πραγμάτων.

Το φαινόμενο απατεώνες Tipsters

Η «σκοτεινή μεριά» που αναφέραμε στην εισαγωγή, ανταποκρίνεται στην συγκεκριμένη μερίδα ατόμων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αφέλεια και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά για ένα δήθεν «στημένο» παιχνίδι (fixed match). Δυστυχώς το διαδίκτυο και κυρίως τα social media, όπου αναπτύσσεται η δραστηριότητα των Tipster, έχουν δημιουργήσει παράθυρα εισόδου για «κομπογιαννίτες» που πουλάνε «στημένα» παιχνίδια σε ανυποψίαστους παίκτες. Η τακτικές που συνήθως ακολουθούν είναι απλές, με τις πιο συνηθισμένες να είναι οι εξής:

«Πλήρωσε με και θα πας σίγουρο ταμείο»

Ένας κλασικός τρόπος των επιτήδειων, που έχουν δημιουργήσει ένα «καλοστημένο» προφίλ με δημοσιεύσεις του στυλ, «Στείλτε μήνυμα για να προλάβετε του επόμενους αγώνες» με ένα δελτίο του ΟΠΑΠ συνήθως στο background, με σβησμένες επιλογές και ένα μεγάλο ποντάρισμα, με τα μεγάλα πιθανά κέρδη να φαίνονται.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

«Σου δίνω σημείο και με πληρώνεις μετά»

Stoixima365 | Στοίχημα365

Εδώ έχουμε μια δελεαστικότερη προσέγγιση σε σχέση με την παραπάνω. Ο παίκτης θεωρεί πως, έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί ένα δωρεάν «στημένο» παιχνίδι (τουλάχιστον αστείο) με την προοπτική πως αφού αυτό επιβεβαιωθεί, ο παίκτης να πληρώσει τον πάροχο για το επόμενο. Εδώ θα την πατήσουν αυτοί που το παιχνίδι τους θα επιβεβαιωθεί. Και τι εννοούμε με αυτό; Η συγκεκριμένη κοροϊδία βασίζεται στην εξής τακτική.

Για παράδειγμα, σε ένα παιχνίδι με μοιρασμένο σετ αποδόσεων, τα θύματα θα λάβουν ένα σημείο από την βασική αγορά 1Χ2. Κάποιοι από αυτούς θα λάβουν ως «σίγουρο» αποτέλεσμα τον άσσο, κάποιοι την ισοπαλία και κάποιοι άλλοι το διπλό. Σε κάθε περίπτωση, κάποιο από αυτά τα σημεία θα επιβεβαιωθεί και οι παίκτες που κέρδισαν, θα πληρώσουν για το επόμενο σημείο. Οι υπόλοιποι είτε θα μπλοκαριστούν από τον συγκεκριμένο λογαριασμό είτε απλά θα το αγνοήσουν από τη στιγμή που δεν αγόρασαν εξαρχής το παιχνίδι.

 «Ψεύτικο αποδεικτικό υλικό»

Μια προφανής κίνηση είναι η δημιουργία παραπλανητικού υλικού, με δήθεν μεγάλες επιτυχίες σε αγορές που έχουν διψήφιες συνήθως αποδόσεις, όπως είναι οι ανατροπές ημιχρόνου/τελικού (1/2 , 2/1). Σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται και σχόλια από άλλους λογαριασμούς που δήθεν αγόρασαν τα σημεία και κέρδισαν μεγάλα ποσά. Όλα αυτά έχουν ως στόχο την εξαπάτηση του κόσμου.

Συνεπώς, αυτή πλευρά του νομίσματος, ΔΕΝ θα πρέπει να μπερδεύεται και να συγχέεται με την έννοια του Tipster, αλλά να αναγνωρίζεται ως παράνομη πράξη. Θα πρέπει λοιπόν, να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και δύσπιστοι σε τέτοια ζητήματα. Με απλή λογική αν σκεφτείτε, θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει λόγος να πουλάει κάποιος στημένα παιχνίδια, παράλληλα να δημιουργείται ο κίνδυνος να ακυρωθούν από τους μπουκ, ενώ θα μπορούσε ο εν λόγω παίκτης να κερδίσει τεράστια ποσά, μόνο από το στοίχημα.

΄Τρομερές προσφορές* στο Pamestoixima.gr

Έλεγχος των Tipsters

Stoixima365 | Στοίχημα365

Για να αποφεύγεται λοιπόν τους απατεώνες και για να είστε σε θέση να ξεχωρίζεται τους καλούς από τους κακούς Tipsters, θα πρέπει να πραγματοποιείτε έλεγχο. Στον σύγχρονο διαδικτυακό κόσμο και σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο καθένας μπορεί εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσει το προφίλ του ή την ιστοσελίδα του και να παριστάνει τον «ειδικό» στο στοίχημα. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Για να είναι κάποιος παίκτης αξιόπιστος θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις.

Αυτό που συμβαίνει στα χρόνια του στοιχήματος στην Ελλάδα, είναι ότι ο καθένας παρουσιάζει τον εαυτό του ως καλό Tipster, χωρίς δεδομένα και αποδείξεις. Αυτό αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη στοιχηματικής παιδείας στην χώρα μας. Αν ψάξετε στο εξωτερικό θα ανακαλύψετε πως οι καλοί και αξιόπιστοι Tipsters φέρoυν μαζί τους ένα αναλυτικό portfolio, με στατιστικά στοιχεία και σημαντικές ενδείξεις όπως είναι η επιστροφή της αρχικής επένδυσης (ROI) και το συνολικό ποσοστό κέρδους επί του τζίρου (Yield). Στην χώρα μας, επί πολλά χρόνια, υπάρχει μια μερίδα tipsters που δεν έχουν να δείξουν τα πειστήρια τους στον κόσμο και διατυμπανίζουν τις επιτυχίες τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εικόνα των αποτυχιών τους, ούτε του γενικού συνόλου τους.

Υπάρχουν καλοί, μέτριοι και κακοί Tipsters. Γι αυτό είναι σωστό να παρακολουθείτε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα την πορεία του Tipster που θέλετε να εμπιστευθείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε την πορεία του στον χρόνο και κατά πόσο αυτά που γράφει και προτείνει πλησιάζουν την πραγματικότητα. Αυτή είναι μια διαδικασία που δεν την πραγματοποιούν πολλοί και απλά αρχίζουν να εμπιστεύονται τον οποιοδήποτε. Εν ολίγης καταλήγουμε στο ότι θα πρέπει να εξετάσετε όλα τα δεδομένα ενός Tipster πριν τον «βαπτίσετε» ως ειδικό.

Είτε ακολουθείτε αναγνωρισμένους συντάκτες, αρθρογράφους και πανελίστες στο χώρο της τηλεόρασης, είτε ακολουθείτε έναν Tipster με μικρότερο κοινό, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο πριν αποφασίσετε να τους ακολουθήσετε. Θα πρέπει να δείτε αν τρόπος παιχνιδιού του είναι εφικτός για τα δικά σας δεδομένα. Μπορεί κάποιος να προτείνει στρατηγικά μεγάλες αποδόσεις και να χρειάζεστε βάθος την τσέπη σας για να τον ακολουθήσετε. Η μπορεί κάποιος να προτείνει μόνο pregame, άλλος μόνο live και κάποιος άλλος και τα δύο. Εάν πρόκειται να αξιοποιήσετε σωστά την συμβολή των Tipster στο παιχνίδι σας, θα ήταν καλό να ετοιμάσετε ένα χαρτοφυλάκιο με μερικούς από αυτούς.

Επιπλέον θα πρέπει να έχετε υπομονή και πειθαρχία, όταν αποφασίσετε να ακολουθήσετε το παιχνίδι ενός Tipster. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε το γεγονός ότι μπορεί να εμφανιστεί ένα αρνητικό σερί και να μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις καλές και κακές τους στιγμές που μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση τους στο παιχνίδι. Απ’ την στιγμή που έχετε διαπιστώσει έμπρακτα πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι καλός στην δουλειά του και γνωρίζει καλύτερα το στοίχημα από εσάς, οφείλεται να δείξετε εμπιστοσύνη. Γιατί το πιο πιθανόν είναι να γυρίσει ο τροχός και να χάσετε ένα καλό νικηφόρο σερί το οποίο όχι μόνο θα καλύψει τις απώλειες σας, αλλά θα αποφέρει και κέρδη.

Ένα χαρτοφυλάκιο με Tipsters που παρακολουθούν διαφορετικά πρωταθλήματα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη. Θα πρέπει να έχετε ξεχωρίσει τουλάχιστον πέντε με έξι Tipsters για να μπορείτε να βλέπετε διαφορετικές απόψεις και για να έχετε με λίγα λόγια τον άνθρωπο σας για κάθε πρωτάθλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την μείωση του ρίσκου ενός αρνητικού σερί, καθώς είναι σχεδόν απίθανο να διανύουν όλοι τους ένα άσχημο σερί ταυτόχρονα. Εφόσον είναι καλοί στο κομμάτι τους, τότε υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες, το χαρτοφυλάκιο σας να αποβεί ζημιογόνο.

Ποιους, όμως, να διαλέξετε; 

Αυτό εξαρτάται από το πως θέλετε να διαχειριστείτε το χρηματικό σας κεφάλαιο (Bankroll management). Υπάρχουν αυτοί που αναπτύσσουν το παιχνίδι του σε πιο «ασφαλείς» επιλογές και υπάρχουν άλλοι που επιλέγουν πιο επιθετικό και ρισκαδόρικο τρόπο παιχνιδιού. Τα μακροχρόνια αποτελέσματα της κάβας το καθενός δείχνουν την αποτελεσματικότητα του κάθε τρόπου στοιχήματος. Το σημαντικότερο είναι να συλλέξετε αρκετούς, καλούς και αξιόπιστους συνεργάτες που θα ενισχύσουν το παιχνίδι σας.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

Παρακάτω θα δείτε το βίντεο του άρθρου για τους Tipster:

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ