Tί είναι το ROI και το Yield στο στοίχημα 📈- Stoixima365.com

Τι είναι RΟΙ και Yield στο στοίχημα

roi-yield
Previous slide
Next slide

Το Roi και το Yield είναι σημαντικοί στοιχηματικοί όροι που οφείλει κάθε παίκτης να κατανοεί και να ξεχωρίζει. Το Roi προέρχεται από το «return of investment» που σημαίνει επιστροφή της επένδυσης ενώ το δεύτερο απεικονίζει την καθαρή απόδοση παραγωγής. Η σημαντική τους διαφορά είναι ότι το Roi συμπεριλαμβάνει και τα πονταρίσματα ενώ το Yield παρουσιάζει μόνο το καθαρό κέρδος ή την απώλεια.

Τι είναι το ROI

To ROI (Return on investment) είναι ένας σημαντικός δείκτης που μας δείχνει τα αποτελέσματα του ταμείου μας μέσα από μια επένδυση. Με λίγα λόγια είμαστε σε θέση να ελέγχουμε εάν τα αρχικά κεφάλαια που επενδύσαμε «έπιασαν τόπο» ή σημειώσαμε πτώση. Αυτός ο όρος, πέρα από τον κλάδο της οικονομίας εφαρμόζεται και στον χώρο του στοιχήματος και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο των χρημάτων που αφιερώνεται για το στοίχημα.

Συνεπώς, το ποσοστό αύξησης ή μείωσης του αρχικού μας κεφαλαίου (ROI) μπορούμε να το υπολογίσουμε με τον εξής μαθηματικό τύπο:

roi-stoixima


Για παράδειγμα. Παίξατε 20 στοιχήματα με συνολικό ποντάρισμα 200€ και έχετε επιστροφή 280€. Για να βρείτε το Roi διαιρείται τις επιστροφές με το συνολικό ποντάρισμα. 280/200= 1,4 χ 100 = 140%. Όταν το Roi βγαίνει πάνω από 100% σημαίνει ότι παρουσιάζετε κερδοφορία γιατί ο δείκτης περιλαμβάνει και τα πονταρίσματα σας. Σε περίπτωση που είναι κάτω από το 100% σημαίνει πως παρουσιάζετε χρηματική απώλεια.

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Τι είναι το Yield

Ο συγκεκριμένος όρος εκφράζει τα καθαρά κέρδη ή την ζημιά σας χωρίς να περιλαμβάνει το αρχικό κόστος της επένδυσης . Αναφέρεται δήλαδη μόνο στην καθαρή απόδοση μιας επένδυσης. Για να βρείτε το Yield, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το τρέχον κεφάλαιο σας από το αρχικό σας κεφάλαιο για να διαπιστώσετε εάν έχετε κέρδη ή απώλειες. Ο μαθηματικός τύπος για να υπολογίζετε το Yield είναι ο εξής:

yield-stoixima

Για παράδειγμα. Έχετε ποντάρει συνολικά 200€ με επιστροφή 260€, επομένως έχετε καθαρό κέρδος 60€. Θα πρέπει να διαιρέσετε το καθαρό κέρδος με τα συνολικά πονταρίσματα. Yield = 60/200 = 0.3 x100 = 30%. Σε περίπτωση που το ποσοστό είναι θετικό, παρουσιάζετε κερδοφορία ενώ αντίστοιχα όταν είναι αρνητικό υπάρχει ζημιά στην τσέπη σας.

Yield

Διαφορά ROI και YIELD

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να διακρίνουμε το Roi και το Yield ως δύο ξεχωριστούς όρους που ο καθένας υπολογίζει διαφορετικά δεδομένα και απεικονίζει ένα μέρος της πραγματικότητας.

Μετρώντας μόνο το δεύτερο είσαι θέση να γνωρίζεις την απόδοση σου (καλή ή κακή) για διάφορα πονταρίσματα, ενώ το Roi απεικονίζει την πορεία της αρχικής σου κάβας και την κερδοφορία ή απώλεια σε σχέση με αυτή. Συνεπώς, οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή στους παραπάνω τύπους ενδέχεται να κρύβει λάθη και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

Yield και Tipsters

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε βρεθεί στο προφίλ ενός Tipster ( αυτός που δίνει προγνωστικά) και να έχετε παρατηρήσει στον στατιστικό του πίνακα το δεδομένο Yield με το αντίστοιχο ποσοστό. Ο δείκτης αυτός αποτελεί «γαλόνι» στην φήμη ενός σοβαρού Tipster που κρατάει τα αποτελέσματα του δημόσια ως δείγμα της δουλειάς του.

Ένα Yield της τάξης 7% και άνω αποτελεί πολύ καλή ένδειξη για την πορεία και την αντίληψη ενός Tipster, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να αποκτήσει κάποιος ολοκληρωμένη εικόνα για την κερδοφορία του. Θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού με τις αποδόσεις που προτείνει καθώς αν στοιχηματίζει σε υψηλές αποδόσεις, τότε το Yield του θα είναι ανεβασμένο χωρίς απαραίτητα να έχει την αντίστοιχη κερδοφορία.

Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητος και ο υπολογισμός της επιστροφής επένδυσης (Roi) για να έχει κάποιος μια ολοκληρωμένη εικόνα. Συνεπώς, ένας Tipster που συγκεντρώνει θετικά αποτελέσματα τόσο στο Yield όσο και στο Roi σε ένα δείγμα τουλάχιστον 100 επιλογών και άνω, μπορεί να θεωρηθεί αξιόλογος και μακροχρόνια κερδισμένος.

Yield

Η αξία του ROI και του Yield στο παιχνίδι σου

Μπορεί στους περισσότερους παίκτες στοιχήματος να μην αρέσει η ιδέα των μαθηματικών πράξεων ή να βαριούνται να ασχοληθούν με τα συγκεκριμένα εργαλεία και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Όμως, πολλοί από αυτούς σπάνια έχουν μεγάλα αποτελέσματα και το κυριότερο είναι ότι δεν γνωρίζουν την πραγματική κερδοφορία η απώλεια που έχουν σε βάθος χρόνου, άσχετα απ το γεγονός ότι θεωρούν πως είναι υπολογισμένα πάνω-κάτω στο μυαλό τους.

Κάποια στιγμή, όλοι μας το κάναμε αυτό και δυστυχώς συνεχίζει να συμβαίνει χωρίς να υπολογίζουμε τα πραγματικά ποσά που μπαίνουν και βγαίνουν από την τσέπη μας καθώς και την απόδοση μας στο στοίχημα. Συνεπώς, αν θέλει κάποιος να έχει πλήρη έλεγχο στα έξοδα του θα πρέπει να επαναφέρει το τεφτέρι στην ζωή του ή να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό πίνακα Excel για να συγκεντρώνει τα δεδομένα του.

Κορυφαίο live betting και υψηλές αποδόσεις στην Bet365

Γιατί να παίξω με ROI και YIELD

  • Έχετε πλήρη έλεγχο για την πορεία του αρχικού σας κεφαλαίου και είστε ανά πάσα στιγμή σε θέση να απαντήσετε στην ερώτηση του πόθεν έσχες από οικογενειακό σας πρόσωπο.
  • Θα διαπιστώσετε την καλή ή κακή απόδοσή σας ως παίκτης στοιχήματος.
  • Θα μπορείτε να διακρίνεται τους πραγματικά καλούς Tipsters του χώρου και θα είστε σε θέση να αντιλαμβάνεστε το αντικείμενο.
  • Τα αποτελέσματα που συγκεντρώνεται ανά μήνα, εξάμηνο ή στο τέλος της χρονιάς θα σας βοηθήσουν στο να υπολογίσετε τα κεφάλαια που θα διαθέσετε για στοιχηματισμό την επόμενη σεζόν ή διάστημα.
  • Αντιλαμβάνεστε την πραγματική αξία του στοιχήματος και μπαίνετε στο σκεπτικό και τις συνήθειες ενός επαγγελματία παίκτη που αναγνωρίζει το στοίχημα ως μορφή επένδυσης με στόχο το μακροχρόνιο κέρδος

Βρες εδώ τις καλύτερες αποδόσεις τις αγοράς

Εν κατακλείδι, όταν προσθέτεις στατιστικά και εργαλεία μέτρησης σε οργανωμένα αρχεία, είσαι σε θέση να απολαμβάνεις το παιχνίδι και το σημαντικότερο να στοιχηματίζεις υπεύθυνα έχοντας πλήρη γνώση των πράξεων σου. Όταν αρχίζεις και συνειδητοποιείς την αξία των παραπάνω εργαλείων τότε μπαίνεις στο σκεπτικό ενός επαγγελματία παίκτη που έχει επίγνωση της οικονομικής του κατάστασης και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την απόδοση του (Yield) ως παίκτης στοιχημάτος αλλά και την πορεία του αρχικού του κεφαλαίου (ROI).

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ