Θεωρία Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα (Βίντεο) | Stoixima365

Θεωρία Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα (Βίντεο)

Ζιγκ
Previous slide
Next slide

Η θεωρία Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα. Στο άκουσμα και μόνο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πολλά πράγματα για το τι θα ακολουθήσει. Σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε σε μια αμφιλεγόμενη θεωρία που έγινε γνωστή και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε Αμερικάνικα πρωταθλήματα όπως το NBA και το NHL. Ο λόγος που θα την συναντήσετε κυρίως στις εν λόγω κατηγορίες του μπάσκετ και του χόκεϊ είναι ότι παρουσιάζουν την ίδια εφαρμογή στην περίοδο των Playoffs.

Η ουσία της θεωρίας βρίσκεται στις ομάδες που προέρχονται από ήττα καθώς είναι πιθανότερο να καλύψουν το χάντικαπ στον επόμενο αγώνα. Η παραπάνω προσέγγιση όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τον παράγοντα κίνητρο, αλλά βασίζεται και στον τρόπο που οι στοιχηματικές εταιρείες προσαρμόζουν το σετ των αποδόσεων για τον επόμενο αγώνα.

Άλλη μια λεπτομέρεια στην οποία βασίζεται το Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα, είναι μετακινήσεις των ομάδων και η επίπτωση που έχουν στην απόδοση των παικτών. Αν παρατηρήσετε το πρόγραμμα των ομάδων και διαπιστώσετε πως κάποια από αυτές έχει να καλύψει πολλά χιλιόμετρα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε ίσως είστε σε θέση να εξετάσετε καλύτερα το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθεί μια παρουσίαση το συστήματος με τον τρόπο λειτουργίας του και τους διάφορους παράγοντες που πρέπει να προσέξετε, ώστε να είστε σε θέση να το αξιοποιείται σωστά αλλά και αποτελεσματικά.

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Ο τρόπος λειτουργίας για το Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα

Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα βασίζεται στην ιδέα ότι θα πρέπει να ποντάρουμε στην ομάδα που ηττήθηκε την προηγούμενη φορά, με το σκεπτικό ότι θα μπορέσει να καλύψει το όριο του χάντικαπ στον επόμενο αγώνα. Στο κίνητρο των ηττημένων για ανάκαμψη, έρχονται να προστεθούν τα ενδεχόμενα ταξίδια των ομάδων αλλά και η βαρύτητα που έχει ο παράγοντας έδρα στην εξέλιξη του αγώνα.

Για να είναι αποτελεσματική η θεωρία Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα θα πρέπει να εφαρμόζεται σε γεγονότα που δεν μεταβάλλεται η δομή της λίγκας. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζεται σε πρωταθλήματα όπως το NHL και το NBA καθώς το σύστημα παραμένει το ίδιο στα playoffs.

Μελέτη περίπτωσης στο Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα

Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα

Σε αυτή την μελέτη περίπτωσης θα αναφερθούμε σε διάφορα ενδεχόμενα που μπορούν να προκύψουν σε τελικούς του ΝΒΑ και NHL. Σε συνδυασμό με επίσημες στατιστικές αναφορές θα αναλύσουμε την λειτουργία του Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα.

Έστω ότι η γηπεδούχος ομάδα ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών, τότε δημιουργείται ευκαιρία στην ενδεχόμενη νίκη της στον δεύτερο αγώνα. Παρά το γεγονός ότι ο νικητής του πρώτου αγώνα έχει το αβαντάζ, οι πιθανότητες ανάκαμψης της γηπεδούχου είναι μεγαλύτερες με το σκεπτικό ότι θα παλέψει και θα αγωνιστεί σκληρότερα για να ισοφαρίσει στη σειρά. Η στατιστική σε αυτή την περίπτωση μας δείχνει ότι η ομάδα που ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι, έχει 75% πιθανότητα να επικρατήσει στον δεύτερο αγώνα.

Η παρουσία των χάντικαπ στην θεωρία είναι πολύτιμη για να λειτουργήσει με επιτυχία. Αργότερα θα αναφερθούμε και στους παράγοντες που πρέπει να εξετάζετε πριν την εφαρμογή του Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα. Όταν θεωρείτε τυφλά πως η ομάδα που ηττήθηκε έχει παραπάνω πιθανότητες να κερδίσει στον επόμενο αγώνα μπορεί να σας οδηγήσει μέχρι και στην περίπτωση «της πλάνης του τζογαδόρου.» Φυσικά υπάρχουν ιστορικά στατιστικά που καθορίζουν σε ένα βαθμό τις πιθανότητες σε κάθε ενδεχόμενο, όμως η πραγματικότητα είναι ξεχωριστό κεφάλαιο.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

Τι είναι η πλάνη του τζογαδόρου; ( Gambler’s Fallacy )

Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα

Η πλάνη του τζογαδόρου, ή αλλιώς πλάνη του Μόντε Κάρλο, είναι η λανθασμένη πεποίθηση ότι η πιθανότητα ενός αποτελέσματος έχει αλλάξει, όταν στην πραγματικότητα παραμένει η ίδια. Ο D’Alembert έπεσε θύμα αυτής της πεποίθησης, καθώς υποστήριξε ότι η πιθανότητα της προσγείωσης ενός νομίσματος απ’ την πλευρά της «κορόνας» αυξήθηκε περισσότερο από την πιθανότητα της προσγείωσης απ’ την πλευρά των «γραμμάτων».

Αυτό φυσικά και είναι λάθος, καθώς οι πιθανότητες παραμένουν ακριβώς οι ίδιες ανεξάρτητα από το τι συνέβη στο παρελθόν. Παρά το γεγονός ότι  το Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα βασίζετε σε παρόμοιο σκεπτικό, η στατιστική μας προσφέρει διαμορφωμένες πιθανότητες που βασίζονται στην προϊστορία των γεγονότων.

Ας συνεχίσουμε τώρα με τα υπόλοιπα ενδεχόμενα.

Στην περίπτωση που η γηπεδούχος ομάδα κερδίσει το πρώτο παιχνίδι της σειράς, τότε στο δεύτερο παιχνίδι δημιουργείται ευκαιρία για ποντάρισμα με Χάντικαπ στην ομάδα που ηττήθηκε. Οι ιστορικές στατιστικές μετρήσεις δείχνουν ότι η γηπεδούχος ομάδα έχει 76%  πιθανότητα να κερδίσει τη σειρά στο NHL και 65% πιθανότητα να τελειώσει τη σειρά στο NBA. Συνεπώς δημιουργείται η πιθανότητα να σπάσει το νικηφόρο σερί της γηπεδούχου και μπορούμε να ενισχύσουμε αυτή την πιθανότητα με τις επιλογές των χάντικαπ.

Στην περίπτωση που η γηπεδούχος ομάδα κερδίσει και στο δεύτερο παιχνίδι στη σειρά (2-0), τότε η θεωρία του Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα μας υποδεικνύει το ποντάρισμα στην ομάδα των ηττημένων. Η λογική στην συγκεκριμένη επιλογή βασίζεται στον εγωισμό και την αποφασιστικότητα της ομάδας που χάνει το προβάδισμα, καθώς θα επιδιώξει στα μέγιστα να κερδίσει στο τρίτο παιχνίδι της σειράς και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της.

Σε αυτό το σημείο έρχεται για να προστεθεί ένα ενδιαφέρον στατιστικό καθώς στο NHL και NBA, οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτό το σημείο, κερδίζουν στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με ποσοστό επιτυχίας 60%! Καταλαβαίνετε λοιπόν πως σε ένα χώρο που οι αποδόσεις βγαίνουν με το «μοιρογνωμόνιο» ένα ποσοστό της τάξης του 60% επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την προσέγγιση που θα έχουμε στον αγώνα.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

Τι πρέπει να προσέξετε πριν εφαρμόσετε την θεωρία Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα

Παρά το γεγονός ότι η θεωρία Ζιγκ Ζαγκ βασίζεται σε πολλά ιστορικά στατιστικά και διάφορες πιθανότητες, θα πρέπει πάντα να εξετάζουμε ορισμένους παραμέτρους πριν εφαρμόσουμε το σύστημα.

Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε την θεωρία σαν οδηγό και ως «μηχανή» παραγωγής δεδομένων και πιθανοτήτων στο στοίχημα. Εάν την ακολουθήσετε τυφλά μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο λάθος για το κεφάλαιο σας. Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε την θεωρία με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγυημένο κέρδος, όπως ακριβώς κάνετε και στις υπόλοιπες θεωρίες στοιχήματος. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε ορισμένα δεδομένα τα οποία πρέπει να εξετάζετε προτού εφαρμόσετε την θεωρία Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα.

Το ζευγάρι των ομάδων

Stoixima365 | Στοίχημα365

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η μελέτη των ομάδων πριν το ποντάρισμα είναι το ήμισυ του παντός. Τα αποτελέσματα της προϊστορίας στα μεταξύ τους παιχνίδια, μπορεί να αναδείξει χρήσιμα δεδομένα τα οποία να οδηγούν σε αδιέξοδο την θεωρία μας. Κάποιες έδρες ή ομάδες λειτουργούν ως «μαύρες τρύπες» και έχουν μεγάλη επιρροή και αποτελεσματικότητα απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους.

Συνεπώς όταν συναντηθεί αυτό το ζευγάρι το πλεονέκτημα της μίας ομάδας μπορεί να υπερτερεί σε τέτοιο βαθμό που να μην αφήνει περιθώρια στην αντίπαλο της να ανακάμψει και να μειώσει στην σειρά. Η λογική της θεωρίας βασίζεται σε γενικές πιθανότητες που είναι βασισμένες στην προϊστορία των θεσμών. Επομένως, το διάβασμα πριν τον αγώνα είναι ζωτικής σημασίας.

Τιμωρίες, Τραυματισμοί και ειδησεογραφία

Stoixima365 | Στοίχημα365

Η ειδησεογραφία γύρω από το παιχνίδι που έχουμε επιλέξει, επηρεάζει την τελική μας απόφαση, όπως ακριβώς συμβαίνει γενικότερα στο στοίχημα. Όσα πιο πολλά γνωρίζετε από το παρασκήνιο των ομάδων και των γεγονότων που προκύπτουν μέσα στην μέρα, τόσο πιο συχνά θα εντοπίζετε τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Οι διάφορες τιμωρίες και τραυματισμοί που εμφανίζονται στις ομάδες, μεταβάλλουν σημαντικά την δυναμική τους και ενδεχομένως επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Μελέτη των στατιστικών

Stoixima365 | Στοίχημα365

Ο λόγος για τα πολύ σημαντικά sites που μπορεί να βρει κανείς για το NBA και χόκεϊ, όπως είναι τα Basketball Reference και Hockey Reference. Όσοι ασχολείστε παραπάνω με τα συγκεκριμένα αθλήματα, ίσως έχετε ανατρέξει στις συγκεκριμένες σελίδες. Το πλήθος πληροφοριών που μπορείτε να συναντήσετε είναι τεράστιο και παρέχουν δεδομένα για ειδικές επιλογές που έχουν να κάνουν με την απόδοση των παικτών σε διάφορες περιπτώσεις. Όλα αυτά τα δεδομένα αποτελούν κομμάτια ενός «παζλ» και όταν αυτά δεν ταιριάζουν με την θεωρία μας τότε είναι προτιμότερο να μην πραγματοποιούνται πονταρίσματα σύμφωνα με το σύστημα.

Επίλογος

Η θεωρία Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική και να εντοπίσει ευκαιρίες και value bets που θα φέρουν κέρδη στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, εφαρμόζεται με επιτυχία κυρίως στο NBA και NHL όπου το μοτίβο των πρωταθλημάτων είναι ευνοϊκό για την εφαρμογή της θεωρίας. Προτού όμως αποφασίσετε να ποντάρετε σύμφωνα με το Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα, θα πρέπει να κάνετε την ανάλογη προετοιμασία και μετά να ακολουθήσετε το σύστημα. Έτσι, χρησιμοποιώντας την στρατηγική αυτή σωστά, θα φτάνετε συχνότερα στην επιτυχία.

Μεγάλη ποικιλία αγορών από την Betshop

Εδώ θα βρείτε το σχετικό βίντεο της Θεωρίας Ζιγκ Ζαγκ στοίχημα:

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ