Bankroll Management στο στοίχημα (Βίντεο) | stoixima365.com

Bankroll Management: Διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημα (Βίντεο)

bankroll management
Previous
Next

Το μεγαλύτερο ζήτημα για όλους τους παίκτες στοιχήματος είναι η σωστή διαχείριση των κεφαλαίων (Bankroll management) που διαθέτουν για στοιχηματισμό. Όπως καταλαβαίνετε η σωστή διαχείριση του προσωπικού μας budget, είναι το Α και το Ω για την επίτευξη κέρδους στα πλαίσια του υπεύθυνου στοιχηματισμού. Πως όμως βάζουμε σε τάξη τα χρήματα μας;

Το λεγόμενο Bankroll management, έρχεται για να μας διασφαλίσει πως θα είμαστε κερδοφόροι σε ένα βαθμό από το στοίχημα, εάν κάνουμε τις σωστές επιλογές. Εάν δεν έχετε κάποιο σύστημα στο μυαλό σας και συνηθίζετε να ποντάρετε αλόγιστα ποσά σε κάθε σας επιλογή, τότε θα καταλήξετε στο να χάσετε λεφτά, ανεξάρτητα αν έχετε ένα σταθερό ποσοστό επιτυχίας.

Αυτό συμβαίνει όταν τα στοιχήματα που έχετε βάλει μεγαλύτερα πονταρίσματα, καταλήγουν συχνότερα στον «κουβά» από τα δελτία που έχετε τοποθετήσει μικρότερα ποσά.

Επιπλέον, βρείτε το ΔΩΡΕΑΝ αρχείο Excel καταγραφής αποτελεσμάτων στο στοίχημα, για να έχετε πάντα τον έλεγχο του παιχνιδιού σας.

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Σημαντικά tips για το Bankroll Management

Bankroll Management

Η διαχείριση κεφαλαίου είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στο στοίχημα και γενικά στο τζόγο, καθώς σας σταματάει από το να ΄χάσετε τον έλεγχο και παράλληλα, μπορείτε να διαχειριστείτε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο το χρηματικό ποσό που έχετε καθορίσει ότι θα χρησιμοποιήσετε για αυτή τη μορφή της διασκέδασης. Στοιχεία και tips όπως αυτά τα οποία θα δούμε παρακα΄τω, μπορεί να είναι κομβικά στο τέλος της ημέρας, της εβδομάδας ή ακόμα και του μήνα για να μπορέσετε να διαπιστώσετε κατά πόσο ήταν παραγωγική η όλη διαδικασία.

Είναι απαραίτητο για παράδειγμα να δημιουργήσετε μια προσωπική βάση δεδομένων για να παρατηρήσετε πως πάει το παιχνίδι σας, σε τι είδους επιλογές δεν είσαστε τόσο καλοί και χάνετε εν τέλει τα χρήματά σας, σε ποιες είσαστε καλύτεροι, ΄ώστε να ξέρετε πως να διαχειριστείτε καλύτερα την επένδυσή σας. Και παράλληλα, γνωρίζετε στο τέλος πόσα χρήματα επενδύσατε, τι επιστροφή είχατε και αν στο τέλος έχετε βγει κερδισμένοι ή χαμένοι. Στις παρακάτω παραγράφους θα δούμε τι ακριβώς χρειάζεστε για ένα επιτυχημένο bankroll management.

Χρησιμοποιήστε Μονάδες στο bankroll management (Units)

Bankroll Management

Πριν μπούμε στις διάφορες μεθόδους διαχείρισης, ας συζητήσουμε για το πως καθορίζουμε μια «Μονάδα». Δηλαδή τα λεγόμενα Units που βλέπετε σε κάθε σοβαρό Tipster που χρησιμοποιεί πίνακα αποτελεσμάτων και πονταρισμάτων. Μία μονάδα είναι το βασικό χρηματικό ποσό το οποίο ποντάρετε σε καθημερινή βάση. Πέρα από αυτό, οι μονάδες είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαρτογραφείτε την κερδοφορία σας, αλλά και να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους του χώρου. Σε γενικές γραμμές, μία μονάδα θα πρέπει να αντιστοιχεί με το 1% ή 2% της συνολικής σας μπάνκας. Κάτι παραπάνω από αυτό, θα ήταν καταστροφικό για τα κεφάλαια σας,  σε περίπτωση που εμφανιστεί ένα αρνητικό σερί.

΄Τρομερές προσφορές* στο Pamestoixima.gr

Δημιουργήστε μια προσωπική βάση δεδομένων για το bankroll management

Bankroll Management

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε ώστε να έχετε τον έλεγχο των στοιχημάτων σας και παράλληλα να έχετε και ένα σωστό και ποιοτικό bankroll management. Μια καλή επιλογή είναι η δημιουργία υπολογιστικού φύλλου (Excel) για να παρακολουθείτε την ημερομηνία, τους αγώνες που στοιχηματίσατε, το spread, το σύνολο πόντων/γκολ και φυσικά τον αριθμό των μονάδων που παίζετε και τον αριθμό των μονάδων που κέρδισαν ή έχασαν. Φυσικά, αν έχετε όρεξη να ασχοληθείτε περισσότερο, μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα, από τον καιρό, την ώρα του παιχνιδιού, όταν τοποθετήσατε το στοίχημα σε σύγκριση με την ώρα έναρξης του παιχνιδιού κ.λπ. Όλα αυτά είναι χρήσιμα εργαλεία για να εντοπίζετε το που κερδίζετε και που χάνετε, καθώς πολλές φορές ένα αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες.

 Ίσως να μην ποντάρετε σωστά σε μια συγκεκριμένη ομάδα, ίσως είστε αποτελεσματικότεροι σε συγκεκριμένα σύνολα O/U, Goal/NoGoal, ίσως εντοπίζετε τα φαβορί με πιο κερδοφόρο ρυθμό κ.α. Όλα αυτά τα δεδομένα σας δίνουν μια εικόνα για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. Με λίγα λόγια, σας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε γιατί χάνετε περισσότερα σε συγκεκριμένες επιλογές σε σύγκριση με άλλες. Οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν εκτενέστερα, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να παρακολουθείτε με ακρίβεια τα κέρδη και τις ζημιές σας.

Στρατηγικές bankroll management

Πάμε τώρα να δούμε τις διάφορες στρατηγικές bankroll management που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κάθε μία από αυτές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η παρουσίαση τους ξεκινά από τις πιο γνώστες και βασικές στρατηγικές για να καταλήξουμε στις πιο σύνθετες. Το σημαντικότερο όμως είναι, να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας στυλ στοιχηματισμού. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο σύστημα διαχείρισης κεφαλαίου και είστε πιστοί σε αυτό, τότε θα δείτε τα κέρδη σας να αυξάνονται, αρκεί να κερδίζετε πάνω από τα οριακά ποσοστά.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

Μοντέλο σταθερής μονάδας

Stoixima365 | Στοίχημα365

Εάν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με το στοίχημα ή παίζατε στο παρελθόν και δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα σύστημα bankroll management, τότε το μοντέλο σταθερής μονάδας είναι η προτεινόμενη προσέγγιση για να ξεκινήσετε. Δεν απαιτεί προχωρημένα μαθηματικά, έχει λίγα πράγματα όσον αφορά τις μεταβλητές και είναι η πιο συνεπής προσέγγιση. Ουσιαστικά, με αυτήν τη μέθοδο, θα ποντάρετε πάντα 1 μονάδα μόνο, σε κάθε επιλογή ανεξάρτητα από τις αποδόσεις, το πρόσφατο σερί νίκης / ήττας κ.λπ.. Είναι ένα από τα πιο βασικά συστήματα στο bankroll management.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι θεμιτό να έχετε ένα μέγεθος μονάδας στο 1% ή 2% του συνολικού σας λογαριασμού κατά το bankroll management που πραγματοποιείτε. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε περίπου 1.000€ διαθέσιμα προς στοιχηματισμό για την φετινή σεζόν. Όμως θα πρέπει να μην ξεχνάτε το γεγονός πως το στοίχημα δεν είναι μια μέθοδος για να γίνεται «πλούσιοι» σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτό η προσωπική σας μπάνκα, θα πρέπει να περιέχει ένα χρηματικό ποσό για το οποίο είστε πρόθυμοι και σε οικονομική θέση να χάσετε. Σε μέγεθος μονάδας 1%, τότε υπολογίζετε μια μονάδα ως (1000 Χ 0.01 = 10€). Έτσι, θα ποντάρετε 10€ σε κάθε στοίχημα.

Εάν χρειαστεί να επανεκτιμήσετε την μονάδα σας, τότε είναι καλό να ορίσετε ορισμένους στόχους. Μπορεί για παράδειγμα το ποντάρισμα σας, να αυξάνεται κάθε φορά που φτάνετε στα 100€ κέρδος, ή ίσως σε κάθε 250€. Όποιο κι αν είναι το όριο, να είστε συνεπείς και να ακολουθείτε το σύστημα σας. Είναι εύκολο να κερδίζετε ένα καλό σερί, να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να αυξήσετε το μέγεθος της μονάδας σας, μέχρι να εμφανιστεί το αναπόφευκτο αρνητικό σερί και να καταστρέψει όλη την προσπάθεια. Αυτός είναι ένας τρόπος bankroll management όπου καλοί παίκτες καταλήγουν να χάνουν χρήματα, παρά το γεγονός ότι έχουν υψηλά ποσοστά κερδοφορίας ανά μονάδα.

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολος τρόπος για έλεγχο επιτυχιών/απωλειών
 • Απλή και εύχρηστη στρατηγική
 • Εάν κερδίζετε σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50%, θα είστε κερδοφόροι.

Μειονεκτήματα

 • Σε περίπτωση που πιστεύετε αρκετά σε μια επιλογή, ίσως βγάλετε λιγότερα κέρδη λόγο του αυστηρού πονταρίσματος.
 • Δεν έχει σημασία το πόσα κερδίσατε ή χάσατε, καθώς τα μελλοντικά σας κεφάλαια μπορεί να είναι περισσότερα ή λιγότερα από το 1% ή 2% της αρχικής σας κάβας.

Μοντέλο Ποσοστού

Stoixima365 | Στοίχημα365

Το μοντέλο ποσοστού έχει αρκετές ομοιότητες με το μοντέλο σταθερής μονάδας στο bankroll management, αλλά αντί να καθοριστεί ένα σταθερό ποσό της μονάδας σε €,  ορίζεται το ποσοστό της κάβας που έχει ενημερωθεί μετά από το αποτέλεσμα μιας επιλογής. Ακριβώς όπως με τη σταθερή μέθοδο, ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε με 1.000€ bankroll και έχετε επιλέξει μία μονάδα για να ισούται με το 1% του συνολικού σας κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει ότι το αρχικό σας στοίχημα θα είναι 10€. Ωστόσο, αυτό θα αλλάζει σε καθημερινή βάση. Ας υποθέσουμε ότι μετά από έναν γύρο πονταρίσματος έχετε κερδίσει 1,5 μονάδες ή 15€. Τώρα, το bankroll σας είναι 1015€, οπότε την 2η ημέρα έχετε αυτομάτως ένα νέο μέγεθος μονάδας πονταρίσματος στα 10,15€  (1015 Χ 0.01 = 10,15).

Τώρα ας υποθέσουμε με το νέο όριο, πως έχετε χάσει 2 μονάδες αυτή τη φορά ή 20,30€. Το νέο ποσό του bankroll θα φτάσει στα 994,70€ και το μέγεθος της νέας μονάδας θα είναι 9,95€ (994,70 Χ 0.01 = 9,947). Έτσι, σε αυτό το σενάριο, έχετε χάσει μόνο το 0,53% της συνολικής σας κάβας, παρά το γεγονός ότι χάσατε μόνο το μισό της κάθε μονάδας. Αυτό το παράδειγμα θα μπορούσε εύκολα να λειτουργήσει και προς συμφέρον σας, κερδίζοντας περισσότερες μονάδες με αυτόν τον τρόπο παρά με τον σταθερό.

Πλεονεκτήματα

 • Στοιχηματίζετε πάντα με το 1% ή 2% της αρχικής σας κάβας, ανεξάρτητα από το εάν κερδίζετε ή χάνετε.
 • Είναι αποδοτική μέθοδος όταν εμφανίζονται θετικά σερί, καθώς κερδίζετε περισσότερα.

Μειονεκτήματα

 • Χρειάζεται περισσότερος καιρός ανάκαμψης μετά από ένα αρνητικό σερί.
 • Το μομέντουμ των επιτυχιών σας, έχει μεγαλύτερη επίδραση στην συνολική σας κερδοφορία.
 • Οι έξτρα μεταβλητές αυξάνουν περισσότερο το ρίσκο.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

Μοντέλο πιθανής επιστροφής

Stoixima365 | Στοίχημα365

Τα σταθερά και ποσοστά μοντέλα λαμβάνουν υπόψη το bankroll σας κατά τον καθορισμό ενός στοιχήματος. Το μοντέλο πιθανής επιστροφής λαμβάνει υπόψη τις πιθανότητες και επίσης αποδεικνύεται ως πολύ σημαντικό στο bankroll management. Με αυτήν τη μέθοδο, επιλέγετε αποδόσεις για να κερδίζετε μια μονάδα αντί να διακινδυνεύσετε μια μονάδα. Ας δούμε μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε καλύτερα την λειτουργία του. Εάν στοιχηματίζετε ενάντια στο spread ή Over/Under σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου είναι πιθανό να δείτε αποδόσεις γύρω στο 1,90, για να κερδίσετε 0,90 του ποσού του στοιχήματός σας. Έτσι, με αυτό το μοντέλο, αντί να ποντάρετε 1 μονάδα για να κερδίσετε 0,90, θα χρειαστεί να ποντάρετε 1,10 για να κερδίσετε 1 μονάδα (1,10 Χ 0,90= 0,99€).

Τώρα ας πούμε ότι στοιχηματίζετε σε «αουτσάιντερ» στο 2,20, όπου με 1 μονάδα κερδίζετε 1,20 του στοιχήματός σας. Σύμφωνα με το σύστημα όμως, αναζητούμε σταθερό κέρδος 1 μονάδα και για τον λόγο αυτό πρέπει να ποντάρετε (1/1,20= 0,83) μονάδες για να κερδίσετε το επιθυμητό ποσό (0,83 Χ 1,20= 0,99€). Αυτή η στρατηγική θεωρεί πως επιβεβαιώνονται συχνότερα τα φαβορί και για τον λόγο αυτό το ποντάρισμα είναι μεγαλύτερο, ενώ τα αουτσάιντερ κερδίζουν λιγότερες φορές και για τον λόγο αυτό είναι μικρότερο το ποντάρισμα. Πάντα όμως το κέρδος θα είναι 1 μονάδα. Ο σκοπός του μοντέλου είναι να επιφέρει κέρδος με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο και κατ επέκταση να έχετε σωστό bankroll management.

Πλεονεκτήματα

 • Το ρίσκο αυξομειώνεται ανάλογα την περίπτωση.
 • Εάν κερδίζετε συχνότερα τα παιχνίδια με φαβορί, τότε αυτό το μοντέλο θα είναι πιο κερδοφόρο για την κάβα σας.

Μειονεκτήματα

 • Το ποντάρισμα σας διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι, ανεξάρτητα από το επίπεδο σιγουριάς σας.
 • Εάν είστε αποτελεσματικότεροι στις αποδόσεις outsider, τότε χάνετε κέρδη γιατί το ποντάρισμα είναι σχεδιασμένο για να επιφέρει το ίδιο ποσοστό κέρδους με τις επιτυχίες σε φαβορί.

Μεγάλη ποικιλία αγορών από την Betshop

Μοντέλο εμπιστοσύνης

Stoixima365 | Στοίχημα365

Το μοντέλο εμπιστοσύνης είναι ένα επιθετικό μοντέλο που προσθέτει μια νέα μεταβλητή στην εξίσωση του bankroll management. Με βάση τον βαθμό σιγουριάς που έχετε για ένα συγκεκριμένο στοίχημα, ενδέχεται να ρισκάρετε πολλές μονάδες. Με βάση το επίπεδο ρίσκου, θα μπορούσατε να επιλέξετε την χρήση μιας κλίμακας 1-3 μονάδων ή μια κλίμακα μονάδας 1-5. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε την κλίμακα 1-3, εκτός εάν θεωρείτε πως οι πιθανότητες επιτυχίας είναι αρκετά με το μέρος σας. Εάν τελικά χρησιμοποιήσετε το μοντέλο εμπιστοσύνης, θα πρέπει να ελέγχετε διαρκώς τα επίπεδα επιτυχίας και να μην ξεφεύγετε από την κλίμακα των πονταρισμάτων και παράλληλα να έχετε και τον έλεγχο του bankroll management.

Για να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο εμπιστοσύνης, απλά ξεχωρίστε την «βαθμό σιγουριάς» σε κάθε στοίχημα. Αν είναι μικρός, προσθέστε 1 μονάδα, αν είναι μεσαίος βάλτε 2 μονάδες και αν είναι υψηλός ρισκάρετε 3 μονάδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κλίμακα εμπιστοσύνης 2 μονάδων εάν θέλετε να είστε συντηρητικοί (που είναι προτιμότερο έως ότου τα επίπεδα εμπιστοσύνης σας αποδειχθούν σωστά σε μεγάλο αριθμό στοιχημάτων). Επίσης έχετε τη δυνατότητα να στοιχηματίσετε μισή μονάδα. Αυτό ανταποκρίνεται καλύτερα όταν θέλετε να ρισκάρετε με ένα αουτσάιντερ το οποίο είναι αρκετά δύσκολο να επιβεβαιωθεί.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, εάν ακολουθήσετε τα επίπεδα εμπιστοσύνης, τότε πρέπει να παραμείνετε πειθαρχημένοι! Είναι εύκολο να διανύσετε ένα νικηφόρο σερί και να ανεβάσετε τα πονταρίσματα σας στις 3, τις 4 και 5+ μονάδες. Αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή, καθώς όλοι οι παίκτες ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είναι, θα έχουν μια σειρά αποτυχιών και σε περίπτωση που στοιχηματίζετε πολλές μονάδες, θα καταστρέψετε γρήγορα το συνολικό σας κεφάλαιο και με αυτόν τον τρόπο το bankroll management θα πάει… περίπατο.

Πλεονεκτήματα

 • Εάν τα επίπεδα προβλεπτικότητας είναι μεγάλα, τότε θα είστε αρκετά πιο κερδοφόροι συγκριτικά με τις προηγούμενες μεθόδους.

Μειονεκτήματα

 • Εάν όμως αποτυγχάνετε συχνά στις επιλογές σας, τότε θα προκαλέσετε ταχύτερη και μεγαλύτερη ζημιά στα κεφάλαια σας.
Βankroll management: Επίλογος

Πέρα από τους παραπάνω, θα βρείτε διάφορους τρόπους για το δικό σας bankroll management. Ωστόσο, συνιστάται η αρχή να γίνεται με τα πιο βασικά μοντέλα έως ότου αποκτήσετε εμπειρία και μπείτε στον τρόπο σκέψης των στρατηγικών. Δεν χρειάζεται να μείνετε προσηλωμένοι σε ένα μοντέλο εάν αυτό δεν ανταποκρίνεται σωστά στο τρόπο παιχνιδιού σας. Εισάγοντας στο στοίχημα το κομμάτι της στρατηγικής, αποκτάτε πλάνο και επιτυγχάνετε την σωστή διαχείριση του κεφαλαίου. Ο υπεύθυνος στοιχηματισμός βασίζεται στις παραπάνω αρχές και η τοποθέτηση των χρήματων μας θα πρέπει να γίνεται με τρόπο μεθοδικό και με κύριο στόχο, το μακροχρόνιο κέρδος και παράλληλα την καλύτερη διαχείριση της επένδυσής σας.

Άμεσο Cash out από την Winmasters

Παρακάτω θα δείτε το σχετικό βίντεο του άρθρου για το bankroll management:

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

21+| Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή στήριξης: 1114 | Παίξε υπεύθυνα

novibet-banner
5/5

21+ | Παίξε Υπεύθυνα. | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

bet365-banner
5/5

+21 Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, παρακαλούμε παίξτε υπεύθυνα. Γραμμή βοήθειας: 2109237777

betshop-banner
5/5

21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Εποπτεία εμπ. επικ/νίας ΕΕΕΠ

winmasters-banner
5/5

21+ ετών | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα

ΣΥΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

sigrine-01