Cash Out στο Στοίχημα | Stoixima365.com

Cash Out στο Στοίχημα

cash out-stoixima
Previous slide
Next slide

Η επιλογή του cash out στο στοίχημα έφερε την επανάσταση στον τρόπο στοιχηματισμού και μια νέα νοοτροπία και στρατηγική γύρω από την έννοια του κέρδους. Πλέον δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί ένα γεγονός για να σιγουρέψει κάποιος τα κέρδη του ούτε να χάνει όλα του τα λεφτά σε ένα γεγονός που εξελίσσεται καταστροφικά.

Δεν είναι λίγες οι ιστορίες επιτυχίας αλλά και αποτυχίας πίσω από το θαρραλέο πάτημα του κουμπιού με την στοιχηματική κοινότητα να διχάζεται αρκετές φορές για το εάν τελικά είναι προς συμφέρον του παίκτη η δεδομένη επιλογή ή απλά ευνοεί τις στοιχηματικές εταιρείες. Το μόνο σίγουρο είναι πως απαιτεί εγρήγορση και καλή αντίληψη της εξέλιξης ενός γεγονότος, έτσι ώστε ο παίκτης να παίρνει συχνότερα την σωστή απόφαση.

Τι είναι το Cash Out

Όσο το στοίχημα εξελίσσεται ευνοϊκά για τον παίκτη, οι πιθανότητες επιβεβαίωσης του πονταρίσματος αυξάνονται και αυτό ανταποκρίνεται στις τιμές που προσφέρει το cashout, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται και μπορεί να φτάνουν μέχρι και το 99% πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Το αντίθετο συμβαίνει όταν το παιχνίδι οδεύει καταστροφικά για το στοίχημα του παίκτη, με το ποσό επιστροφής να γίνεται όλο και μικρότερο όσο περνάει ο χρόνος ή να επιδέχεται φραγή όταν οι πιθανότητες επιβεβαίωσης του στοιχήματος είναι ελάχιστες.

CashOut: Να το κλείσω; / Να μη το κλείσω;

Cash Out

Το παραπάνω δίλημμα ανταποκρίνεται στην ψυχολογία του παίκτη όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κρίσιμη απόφαση. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που βιαστήκαμε να «κλείσουμε» ένα στοίχημα το οποίο εν τέλει επιβεβαιώθηκε, αφήνοντας μας παράλληλα μια «πικρή γεύση» νίκης. Είναι όμως εξίσου πολλές οι περιπτώσεις που το cashout μας απέφερε σημαντικό κέρδος σε ένα στοίχημα που στο τέλος θεωρήθηκε χαμένο.

Η γνωστή ατάκα, «Καλά που το έκλεισα» , συνήθως προέρχεται από συγκεκριμένους υπολογισμούς που κάνει ένας παίκτης για να καταλήξει στην παραπάνω απόφαση. Ένας από αυτούς είναι τα χρονικά όρια ή τα χρηματικά όρια.

To να θέτει ο παίκτης χρονικό όριο (πχ. στο 85’), σε παιχνίδια με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα, μπορεί να τον σώσει από διάφορες αρνητικές καταστάσεις, όπως ένα γκολ στις καθυστερήσεις το οποίο θα ήταν καταστροφικό και πολλά άλλα. Επίσης το να θέτει κάποιος μια αποδεκτή τιμή που θεωρεί δίκαιη ως επιστροφή, μπορεί να αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην επίτευξη μακροχρόνιου κέρδους.

Σε ποιες αγορές θα βρείτε Cashout

Στους περισσότερους bookmakers (Stoiximan, novibet κλπ) ο παίκτης θα βρει την επιλογή του cash out σε όλες τις βασικές αγορές, όπως είναι τελικό αποτέλεσμα 1Χ2, διπλή ευκαιρία, ασιατικό χάντικαπ κλπ. Ωστόσο η δυνατότητα αυτή παρέχεται και στα δημοφιλή ειδικά στοιχήματα όπως είναι το Goal/Nogoal , Over/Under κλπ. Όμως σε ορισμένα ειδικά στοιχήματα που έχουν να κάνουν με χρονικά όρια τύπου γκολ στο δεκάλεπτο ή σύνολα γκολ (2-3) καθώς και ορισμένα στοιχήματα συνήθως δεν προσφέρουν την δυνατότητα κλεισίματος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Τα είδη του Cash Out

Με την τεχνολογία να έεχει προχωρήσει και τις στοιχηματικές εταιρίες να προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους και χαρακτηριστικά για να κρατήσουν σε εγρήγορση τους παίκτες, προέκυψαν το μερικό και το αυτόματο cashout. Πάμε να δούμε τι είναι η καθεμία από τις δύο αυτές παραλλαγές του σημαντικού για τους παίκτες εργαλείου.

Μερικό Cash Out (Partial cashout)

Stoixima365 | Στοίχημα365

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να «κλείσει» ένα μέρος του cash out που του προσφέρεται την δεδομένη στιγμή. Αυτό σημαίνει πως ο παίκτης μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί την υπολειπόμενη επιστροφή του στοιχήματος, είτε μέχρι τέλους είτε για ένα επόμενο cash out, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει ένα μέρος των κερδών του.

Αυτόματο Cash Out (Automatic cashout)

Stoixima365 | Στοίχημα365

Σε αυτή την περίπτωση, ο παίκτης ορίζει ένα συγκεκριμένο ποσό στο οποίο επιθυμεί να γίνει αυτόματο κλείσιμο του στοιχήματος. Αποτελεί ιδανική περίπτωση για στοιχήματα που ο παίκτης δεν μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη τους ή θεωρεί αποδεκτή και ασφαλής την επιστροφή ενός συγκεκριμένου κέρδους από το γεγονός που επέλεξε να στοιχηματίσει, ανεξάρτητα από την έκβαση του αποτελέσματος.

Αρνητικό Cash Out (Negative cashout)

Stoixima365 | Στοίχημα365

Ο παίκτης χρησιμοποιεί την παραπάνω επιλογή για να μειώσει την συνολική απώλεια από ένα στοίχημα που εξελίσσεται καταστροφικά. Με απλά λόγια, μειώνεται το μέγεθος του «κουβά». Δεν μπορεί να υπάρξει κέρδος σε αυτή την περίπτωση αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί αποδειχθεί σημαντική επιλογή στην ζυγαριά κερδών/απωλειών.

Για να πάρει κάποιος παίκτης την συγκεκριμένη απόφαση, (πνίγοντας παράλληλα τον εγωισμό του), θα πρέπει να υπολογίσει άμεσα ορισμένους παραμέτρους και να λάβει γρήγορα απόφαση καθώς το cash out μειώνεται ραγδαία. Θα υπάρξουν φορές που ο παίκτης θα κλείσει «αρνητικά» ένα στοίχημα το οποίο επιβεβαιώθηκε εν τέλει στο τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά θα υπάρξουν και πάρα πολλές φορές που θα πάρει την σωστή απόφαση για ένα γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Cashοut

Φυσικά κάθε λειτουργία έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της. Η «αμφιλεγόμενη» επιλογή του cash out παρουσιάζει τα εξής στοιχεία.

Cashout Πλεονεκτήματα

• Η δυνατότητα επίτευξης κέρδους σε στοιχήματα που δεν επιβεβαιώθηκαν στο τέλος.
• Άμεση αντίδραση και απόφαση στην εξέλιξη του στοιχήματος με το πάτημα ενός κουμπιού.
• Η δυνατότητα του αυτόματου κλεισίματος για τους αγώνες που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την δεδομένη στιγμή.
• Η εξασφάλιση ορισμένου ποσοστού κέρδους με το μερικό κλείσιμο του στοιχήματος.
• Η αποφυγή της συνολικής απώλειας με τη χρήση του αρνητικού cash out σε στοιχήματα που κάποτε θα «έσκιζες» πριν τελειώσουν.
• Δίνει τέλος στην αγωνία των τελευταίων λεπτών του αγώνα.

Cashout Μειονεκτήματα

• Η περίπτωση cash out σε στοιχήματα που επιβεβαιώθηκαν στο τέλος.
• Η αίσθηση απώλειας κερδών ακόμα και στην περίπτωση που το cash out είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικό ποντάρισμα, αλλά ταυτόχρονα μικρότερο από τα συνολικά κέρδη.
• Ορισμένες φορές προκαλεί νεύρα, με τους μπουκ να ανοιγοκλείνουν το cash out χωρίς να υπάρχει κάποιος επιφανής λόγος.

Cashout: Επίλογος

Stoixima365 | Στοίχημα365

Το cashout αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στα δεδομένα του σύγχρονου στοιχήματος, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει τόσο θετικές όσο και αρνητικές απόψεις. Υπάρχουν οι παίκτες που το έχουν ενσωματώσει στην προσωπική τους στρατηγική και αποκομίζουν σημαντικά κέρδη από την λειτουργία του. Υπάρχουν όμως και παίκτες που δεν «κλείνουν» με τίποτα το δελτίο τους μέχρι τέλους.

Φυσικά δεν υπάρχει στρατηγική που να εξασφαλίζει σίγουρο κέρδος και στις 2 περιπτώσεις και η αποτελεσματικότητα τους κρίνεται από τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του κάθε παίκτη. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όμως, είναι πως το μόνο «σίγουρο» κέρδος είναι αυτό που προσφέρει το cash out την στιγμή που εξελίσσεται ο αγώνας.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ