Μακροχρόνια στοιχήματα | Stoixima365

Μακροχρόνια στοιχήματα

Μακροχρόνια
Previous slide
Next slide

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε σε μια ειδική κατηγορία του στοιχήματος. Τα Μακροχρόνια στοιχήματα. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κεφάλαιο καθώς ο παίκτης καλείται να πραγματοποιήσει μια επένδυση η οποία θα αρχίζει να δείχνει τα αποτελέσματα της προς το τέλος της στοιχηματικής σεζόν.

Μερικές από τις αγορές που έχει να διαλέξει ο παίκτης είναι, ο νικητής της διοργάνωσης, ο πρώτος σκόρερ, η ομάδα που θα υποβιβαστεί κ.α. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τα πονταρίσματα πραγματοποιούνται πολύ πριν την έναρξη των γεγονότων, γεγονός που δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης αλλά και στοιχήματος, γιατί ο παίκτης αποσκοπεί σε ένα καλό «ταμείο»…μακροχρόνια.

Επιπλέον μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστορία και να μάθετε την εφαρμογή διάσημων στρατηγικών στοιχήματος όπως είναι το σύστημα Martingale, το D’Alembert, το  Kelly Criterion, το σύστημα Labouchere και η ακολουθία Fibonacci.

Τι είναι τα μακροχρόνια στοιχήματα

Στη διεθνή ορολογία, η αγορά των antepost bets, αναφέρεται σε μια ολόκληρη διοργάνωση και όχι σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Ο παραπάνω όρος πρόκειται για σύνθετη λέξη και προέρχεται από τα λατινικά (ante) που σημαίνει πριν και (post) που δηλώνει το μετά. Φυσικά και αυτή η έννοια θα μπορούσε να περιγράψει γενικότερα την φύση του στοιχήματος, όμως το antepost bet χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει τα μακροχρόνια στοιχήματα.

Τα μακροχρόνια στοιχήματα μπορεί να τα συναντήσει κανείς σε ολόκληρα πρωταθλήματα ή διοργανώσεις όπως το Champions League και οι αγώνες των εθνικών ομάδων. Δηλαδή σε διοργανώσεις που διαρκούν από μερικές εβδομάδες μέχρι και εννέα μήνες. Τα πιο δημοφιλή μακροχρόνια στοιχήματα που συναντάμε συχνά στις στοιχηματικές πλατφόρμες είναι τα εξής:

  • Νικητής διοργάνωσης
  • Πρώτος σκόρερ
  • Ομάδα να προβιβαστεί / υποβιβαστεί
  • Ομάδα να βγει στην πρώτη εξάδα / επτάδα
  • Ομάδα να βγει στην Ευρώπη / Champions League
  • Προπονητής να αποχωρήσει
  • Φιναλίστ / Να φτάσει στα ημιτελικά
  • MVP/Παίκτης να κληθεί στο NBA All Star Game

μακροχρόνια στοιχήματα

Νικητής διοργάνωσης

Από τις πιο δημοφιλείς αγορές στα μακροχρόνια στοιχήματα στα οποία οι μπουκ προσφέρουν αποδόσεις για τον νικητή ενός πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Οι αποδόσεις αυτές στηρίζονται κατά κύριο λόγο στο αγωνιστικό σύνολο των ομάδων και την προϊστορία τους στην διοργάνωση.

μακροχρόνια στοιχήματα

Πρώτος σκόρερ

Η αγορά αυτή στα μακροχρόνια στοιχήματα αναφέρεται στον παίκτη που θα σημειώσει τα περισσότερα γκολ σε όλη την διάρκεια ενός πρωταθλήματος, μιας διοργάνωσης ή ενός κυπέλλου. Κατά κύριο λόγο θα συναντήσει κανείς την συγκεκριμένη αγορά σε μεγάλα τουρνουά εθνικών ομάδων όπως το Μουντιάλ, το Γιούρο ή το Κόπα Αμέρικα. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι διαθέσιμη και στο NBA. Οι αποδόσεις παίρνουν τιμές ανάλογα με την παραγωγικότητα του κάθε παίκτη.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

μακροχρόνια στοιχήματα

Ομάδα να προβιβαστεί / υποβιβαστεί

Η αγορά που αναφέρεται στο «ομάδα να προβιβαστεί» περιγράφει την άνοδο μιας ομάδας στην επόμενη κατηγορία και συχνά θα την συναντήσει κανείς στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας ( Championship, League 1 & 2). Το να υποβιβαστεί μια ομάδα, προφανώς και αναφέρεται στην αποχώρηση της από την κατηγορία για την αμέσως κατώτερη. Την συγκεκριμένη αγορά θα την δείτε συχνότερα και σε διάφορα άλλα πρωταθλήματα.

μακροχρόνια στοιχήματα

Ομάδα να βγει στην πρώτη εξάδα / επτάδα

Η συγκεκριμένη αγορά στα μακροχρόνια στοιχήματα αναφέρεται στο τερματισμό που θα έχει μια ομάδα στην βαθμολογία ενός πρωταθλήματος. Και αυτή η επιλογή συναντάται συχνά στις κατηγορίες της Αγγλίας αλλά και σε ορισμένα άλλα πρωταθλήματα. Οι αποδόσεις φυσικά διαμορφώνονται ανάλογα με την προϊστορία και το αγωνιστικό σύνολο των ομάδων.

μακροχρόνια στοιχήματα

Ομάδα να βγει στην Ευρώπη / Champions League

Αυτή η αγορά στα μακροχρόνια στοιχήματα είναι παρόμοιας φύσεως με την παραπάνω καθώς αφορά τον τερματισμό των ομάδων σε συγκεκριμένες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στο Champions η στο Europa League. Οι θέσεις αυτές είναι συνήθως τρεις έως τέσσερις και οι αποδόσεις είναι διαμορφώνονται ανάλογα με τους «δυνατούς» της κάθε κατηγορίας.

μακροχρόνια στοιχήματα

Προπονητής να αποχωρήσει

Είναι από τις αγορές που κερδίζει όλο και πιο συχνά έδαφος στον χώρο των μακροχρόνιων. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο και οι συχνές μεταβολές του στα πρόσωπα των ομάδων, οδήγησε ένα από τα παραδοσιακά στοιχήματα της Premier League, στο να εξαπλωθεί και σε άλλες δημοφιλή λίγκες. Οι αποδόσεις είναι σαφώς ενισχυμένες καθώς η αβεβαιότητα των συγκεκριμένων στοιχημάτων είναι μεγάλη και απαιτούν μια «βαθύτερη» μελέτη των πραγμάτων για μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Stoixima365 | Στοίχημα365

Φιναλίστ / Να φτάσει στα ημιτελικά

Παρόμοιο μακροχρόνιο με αυτό του νικητή της διοργάνωσης με την διαφορά ότι αυξάνονται οι θέσεις των «νικητών». Οι φιναλίστ είναι δύο ενώ τέσσερις ομάδες αποτελούν τις θέσεις των ημιτελικών. Οι αποδόσεις είναι αρκετά χαμηλές για τα φαβορί της διοργάνωσης και για τον λόγο αυτό θα συναντήσετε μεγαλύτερες αποδόσεις σε ομάδες που… «μπαίνουν / Δεν μπαίνουν».

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Stoixima365 | Στοίχημα365

MVP / Παίκτης να κληθεί στο NBA All Star Game

Προφανώς και τα συγκεκριμένα μακροχρόνια απευθύνονται στο NBA. Ο MVP καθορίζεται μέσα από ένα περιορισμένο αριθμό πρωτοκλασάτων παικτών της λίγκας. Στην «κλήση» των All Star θα βρείτε πληθώρα επιλογών και αποδόσεων καθώς αναφέρεται σε 24 πιθανά αποτελέσματα.

Λόγοι για να επιλέξετε τα μακροχρόνια στοιχήματα

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να ασχοληθείτε με τα μακροχρόνια στοιχήματα είναι οι εξής:

  • Δυνατότητα για πολλαπλά κέρδη

Στα μακροχρόνια στοιχήματα θα βρείτε υψηλότερες αποδόσεις συγκριτικά με το καθημερινό στοίχημα σε βασικές αγορές. Φυσικά θα εντοπίσετε και αποδόσεις γύρω στον διπλασιασμό ή και χαμηλότερες σε στοιχήματα που υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, όμως η πλειοψηφία των αποδόσεων κυμαίνεται από 4,00 έως 8,00 αλλά και ακόμα μεγαλύτερες. Συνεπώς τα ενδεχόμενα κέρδη αυξάνονται κατά πολύ περισσότερο.

  • Η σωστή μελέτη μπορεί να εντοπίσει την «Αξία»

Ο παράγοντας τύχη συνήθως περνάει σε δεύτερο ρόλο καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση αν η ομάδα που επιλέξατε είναι πράγματι ικανή, είναι πιθανότερο να κατακτήσει μακροπρόθεσμα την θέση της χωρίς να εξαρτάται από ένα μεμονωμένο συμβάν. Συνεπώς, μια διεξοδική μελέτη πριν τοποθετήσετε το μακροχρόνιο στοίχημα, αυξάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να επιλέξετε την σωστή επιλογή. Επίσης το σωστό διάβασμα μπορεί να σας οδηγήσει ακόμα και στον εντοπισμό των Value Bets.

Τρόποι για να κερδίζετε στα μακροχρόνια στοιχήματα

Stoixima365 | Στοίχημα365

Ο εντοπισμός αξίας ή λάθος εκτίμησης από την πλευρά του μπουκ

Στόχος της μελέτης των μακροχρόνιων στοιχημάτων είναι ο εντοπισμός της μεγαλύτερης αξίας, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε και με τα υπόλοιπα στοιχήματα. Στην προκειμένη περίπτωση αξία θα βρείτε σε αγορές που αφορούν θέσεις που δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί.

Για παράδειγμα, στην επιλογή για το ποιος θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα, μπορεί να συναντήσει κανείς ομάδες που έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση αλλά ο μπουκ προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με αυτό που περίμενε ο παίκτης. Συνεπώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει value bet και γενικά σε ομάδες που αγωνίζονται για μια θέση κάτω από τα μεγάλα φαβορί, τα οποία μπαίνουν στο μικροσκόπιο των μπουκ και συγκεντρώνουν μικρές αποδόσεις.

Τα πιο συχνά λάθη που συναντάμε στους μπουκ, αφορούν την 5η με 6η θέση σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτά τα λάθη μέσω της δυνατότητας του cash out. Αν η ομάδα που ποντάρετε ξεκινήσει θετικά το πρωτάθλημα και συγκεντρώσει σημαντικούς βαθμούς, τότε η επιστροφή του cash out θα είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Stoixima365 | Στοίχημα365

Ευκαιρία μέσα από ένα κακό ξεκίνημα των φαβορί

Μια συνηθισμένη τακτική στα μακροχρόνια στοιχήματα είναι η εκμετάλλευση υψηλότερων αποδόσεων από φαβορί που ξεκίνησαν αρνητικά στην κατηγορία. Φυσικά δεν πρέπει να βγάλετε άμεσα συμπεράσματα και θα χρειαστεί να ελέγξετε αν η άσχημη εκκίνηση οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες ή αναποδιές ( έλλειψη σημαντικών παικτών, δύσκολο πρόγραμμα κ.α). Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι θα αλλάξει άρδην η εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο, τότε είναι η ευκαιρία σας να ποντάρετε σε ενισχυμένες αποδόσεις που ενδέχεται σύντομα να σημειώσουν μεγάλη πτώση και να σας αποφέρουν ακόμα και ένα καλό cash out.

Stoixima365 | Στοίχημα365

Μικρά ρόστερ απέναντι σε πολλές υποχρεώσεις

Το «βάθος» που έχει ο πάγκος της κάθε ομάδας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην μακροχρόνια πορεία της σε αρκετές παράλληλες διοργανώσεις, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Premier League. Στην συγκεκριμένη στρατηγική ο παίκτης εκτιμά πως το σύνολο μιας ομάδας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις αποτελεσματικά και το πιθανότερο είναι να αποκλειστεί σε κάποιες από αυτές.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

Stoixima365 | Στοίχημα365

Μοίρασμα ρίσκου (Dutching)

Αυτό μπορεί να συμβεί σε πρωταθλήματα ή διοργανώσεις όπου υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες που διεκδικούν το ίδιο αποτέλεσμα και τα σετ των αποδόσεων είναι λίγο-πολύ μοιρασμένα. Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης μπορεί να μοιράσει το ποντάρισμα του στα πιο δυνατά φαβορί και με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει το ίδιο η μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από την επιβεβαίωση οποιουδήποτε ενδεχομένου.

Παράμετροι για σωστή μελέτη μακροχρόνιων στοιχημάτων

Για να μπορείτε να εξετάζετε σωστά τις επιλογές των μακροχρόνιων στοιχημάτων, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην μελέτη σας τους παρακάτω σημαντικούς παραμέτρους.

Stoixima365 | Στοίχημα365

Τα θετικά και τα αρνητικά των μακροχρόνιων στοιχημάτων

Stoixima365 | Στοίχημα365

Τελικά αξίζουν τα μακροχρόνια στοιχήματα;

Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε πως το κεφάλαιο «μακροχρόνια στοιχήματα» έχει δημιουργήσει μια διαφορετική νοοτροπία γύρω από την έννοια κέρδους στο στοίχημα. Το έκανε να μοιάζει περισσότερο με μορφή επένδυσης που έχει στόχο την επιστροφή μεγάλων κερδών σε περίπτωση που τα πράγματα κυλήσουν ευνοϊκά. Ωστόσο η προσθήκη του cash out έχει αλλάξει πολύ τα σύγχρονα δεδομένα και έχει δώσει τον έλεγχο των αποφάσεων στον παίκτη.

Παράλληλα, η εμφάνιση ευκαιριών στις αποδόσεις που συνήθως προκύπτουν από λάθος εκτιμήσεις των μπουκ, έχει οδηγήσει αρκετούς παίκτες σε τεράστιες επιτυχίες. Επιπλέον ενισχύεται η σημαντικότητα της καλής μελέτης και μέσω αυτής ο παίκτης είναι σε θέση να αναγνωρίζει τους λόγους που ένα φαβορί πραγματοποιεί άσχημο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να αγοράζει υψηλές αποδόσεις που ενδέχεται σύντομα να κατακερματιστούν.

Επιπλέον μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφόριες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον κόσμο του στοιχημάτος. Θα βρείτε πλούσια θεματολογία για τους μύθους και τις αλήθειες του στοιχήματος, τα διάφορα συστήματα στοιχήματος, καθώς και το πως να κερδίσετε στο στοίχημα!

Μεγάλη ποικιλία αγορών από την Betshop

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ