Στοιχηματικός οδηγός για το Snooker

Snooker
Previous
Next

Το Σνούκερ (Snooker) είναι μια παραλλαγή του μπιλιάρδου. Είναι ευρέος διαδεδομένο στις χώρες της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και στην Κίνα και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κερδίσει φίλους και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ωστόσο, εκτός από το αθλητικό ενδιαφέρον που υπάρχει για το Snooker, αρχίζει να ανθίζει και το στοιχηματικό.

Τρόπος παιχνιδιού και κανόνες

Στο αγώνισμα αυτό οι παίκτες πρέπει με την στέκα να χτυπούν τις μπάλες, με σκοπό να τις ρίξουν μέσα στις τρύπες, που υπάρχουν στο τραπέζι. Ωστόσο, η σειρά με την οποία γίνεται αυτό είναι συγκεκριμένη. Στο τραπέζι υπάρχουν δεκαπέντε κόκκινες μπάλες, έξι χρωματιστές (διάφορα χρώματα) και κλασική λευκή μπάλα.

Οι χρωματιστές μπάλες έχουν συγκεκριμένη θέση πάνω στο τραπέζι, ενώ οι κόκκινες τοποθετούνται σε τριγωνική διάταξη, πριν την έναρξη κάθε παρτίδας, που στο Snooker ονομάζεται frame. Για να ξεκινήσει το frame λοιπόν ο παίκτης που ξεκινά, ο οποίος βγαίνει με κλήρωση, χτυπά την λευκή μπάλα, προκειμένου να κάνει το σπάσιμο (break), όπως στο κλασικό μπιλιάρδο. Εν συνεχεία προσπαθεί να βάλει εμ τη σειρά στις τρύπες μια κόκκινη και μια χρωματιστή μπάλα εναλλάξ. Οι χρωματιστές μπάλες κάθε φορά που μπαίνουν σε μια από τις τρύπες επανατοποθετούνται στις αρχικές τους θέσεις. Μόλις ολοκληρωθούν οι κόκκινες μπάλες του τραπεζιού τότε ο παίκτης θα πρέπει να βάλει και τις χρωματιστέ με τη σειρά στις τρύπες. Έτσι το frame φτάνει στο τέλος του.

Σε όλη τη διάρκεια του frame ο παίκτης που κάνει την προσπάθεια θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει το ένα του πόδι στο έδαφος. Για κάθε κόκκινη μπάλα που βάζει στην τρύπα, παίρνει έναν βαθμό. Οι χρωματιστές έχουν διαφορετική βαθμολογία. Η κίτρινη δίνει δυο βαθμούς, η πράσινη τρείς, η καφέ τέσσερις, η μπλε πέντε, η ροζ έξι και η μαύρη επτά.

Οι βαθμοί σε κάθε frame κερδίζονται με δυο τρόπους. Ο ένας έχει να κάνει με το πόσες και ποιες μπάλες έχει βάλει ο κάθε παίκτης στις τρύπες του τραπεζιού και ο δεύτερος με τα φάουλ που έχει κάνει ο αντίπαλος. Τα πιο συνηθισμένα λάθη, που θεωρούνται φάουλ και δίνουν πόντο στον αντίπαλο είναι το να χτυπηθεί και να καταλήξει σε τρύπα κάποια λάθος μπάλα, να καταλήξει στην τρύπα η λευκή μπάλα, να χτυπηθεί η λευκή μπάλα χωρίς μετά να χτυπήσει καμία άλλα μπάλα στο τραπέζι και τέλος να μην εφάπτεται η λευκή μπάλα πάνω στο τραπέζι σε όλη τη διάρκεια της πορεία της.

Λιγότερο συνηθισμένοι λόγοι που ο αντίπαλος κερδίσει φάουλ στο Snooker είναι να μην ακουμπά τουλάχιστον το ένα πόδι του αγωνιζόμενου παίκτη στο πάτωμα. το να βγει μια μπάλα από το τραπέζι, το να κουνήσει ο παίκτης κάποια μπάλα του τραπεζιού, με το σώμα η το χέρι του, όταν η άσπρη μπάλα χτυπηθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από την άκρη της στέκας.

Το frame ολοκληρώνεται μόλις «καθαρίσει» το τραπέζι, κοινώς δηλαδή μόλις όλες οι μπάλες βρεθούν σε τρύπες. Ο παίκτης που θα φτάσει πρώτος στα απαιτούμενα κερδοφόρα frame είναι και ο νικητής του παιχνιδιού. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως σε κάθε τουρνουά ο αριθμός των frame που απαιτείται για να κερδίσει κανείς το παιχνίδι είναι διαφορετικός.

Η Novibet προσφέρει πληθώρα αγορών, αλλά και ειδικών στοιχημάτων στο Snooker

Στοίχημα Snooker στην Ελλάδα και βασικές αγορές.

Στη χώρα μας το Snooker αρχίζει ολοένα και περισσότερους φίλους που το παρακολουθούν. Αυτό «ανάγκασε» και τις εταιρίες να αρχίσουν να προσφέρουν ολοένα και περισσότερα πράγματα στους παίκτες του στοιχήματος. Ρίχνοντας μια ματιά στις νόμιμες στοιχηματικε΄ς εταιρίες του διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας θα βρείτε πληθώρα επιλογών γύρω από το συγκεκριμένο άθλημα.

Φυσικά, μπορείτε να ποντάρετε είτε σε pre game αγορές, είτε να κάνετε live betting κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης. Η πιο διαδεδομένη αγορά είναι φυσικά ο νικητής του αγώνα, με τις τιμές να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του. το over/under, όπου εκεί μπορείτε να ποντάρετε για τον αριθμό των frame στο παιχνίδι, ενώ αρκετούς φίλους έχει και η αγορά του χάντικαπ, το οποίο αφορά τη διαφορά των frame που θα χωρίζει τους παίκτες μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Φυσικά. εκτός από τις κλασικές αγορές, πολλές εταιρίες προσφέρουν ειδικά στοιχήματα, αλλά και μακροχρόνιες επιλογές. Τα μακροχρόνια πονταρίσματα έχουν να κάνουν κυρίως με το νικητή κάποιου από τα μεγάλα τουρνουά, όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Chine Open, το UK Championship κτλ. Τα ειδικά στοιχήματα έχουν να κάνουν κυρίως με το ακριβές σκορ στο τέλος της αναμέτρησης, με τον συνολικό αριθμό πόντων που θα συγκεντρώσει ο κάθε παίκτης κτλ.

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες προσφέρουν τη δυνατότητα στους παίκτες του στοιχήματος να παρακολουθούν ζωντανά ολοένα και περισσότερα παιχνίδια snooker μέσω live streaming, με τις αγορές που προσφέρονται για στοιχηματισμό να έχουν αύξουσα πορεία.

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

21+| Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή στήριξης: 1114 | Παίξε υπεύθυνα

novibet-banner
5/5

21+ | Παίξε Υπεύθυνα. | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Στοίχημαν
5/5

21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

bet365-banner
5/5

+21 Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, παρακαλούμε παίξτε υπεύθυνα. Γραμμή βοήθειας: 2109237777

betshop-banner
5/5

21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Εποπτεία εμπ. επικ/νίας ΕΕΕΠ

winmasters-banner
5/5

21+ ετών | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα

ΣΥΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

sigrine-01