Συστήματα ΟΠΑΠ: Υπολογιστής Κέρδους | Στοίχημα
υπολογιστής συστήματος οπαπ

Για αρκετά χρόνια ο όρος «Μονά Αποδεκτά» αποτελούσε άγνωστη λέξη τόσο για τους παίκτες στοιχήματος στα πρακτορεία της γειτονιάς όσο και για την λειτουργία του μεγαλύτερου πάροχου στοιχήματος στην Ελλάδα με φυσικά καταστήματα, ΟΠΑΠ. Το «Πάμε Στοίχημα» αποτέλεσε έναυσμα για τους Έλληνες παίκτες, να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από ένα «απλό μεροκάματο» από τα δελτία τους μέσω των πονταρισμάτων σε μακροσκελή παρολί με στάνταρ, που έφταναν μέχρι και 10 και τις 12 επιλογές!

Τα πρώτα χρόνια όμως, ούτε ο ΟΠΑΠ άφηνε περιθώρια για στοιχηματισμό σε μονά αποδεκτά, με τις επιλογές να ήταν ελάχιστες, μόνο σε δημοφιλείς διοργανώσεις. Συνεπώς τα παρολί «πάπυροι» ήταν συχνό φαινόμενο και σημείο αναφοράς για αρκετά χρόνια.

Αυτές οι εποχές αποτελούν πλέον ανάμνηση, με τον σύγχρονο ΟΠΑΠ να προσφέρει μια γκάμα διάφορων συστημάτων που μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες κέρδους ακόμα αν δεν επιβεβαιωθούν όλες οι επιλογές στο δελτίο. Για τον λόγο αυτό, η κατανόηση και η λειτουργία τους, αποτελούν τους κινητήριους τροχούς που οδηγούν τους παίκτες σε συχνότερα κέρδη και μακροχρόνια επιτυχία.

Παρακάτω θα διαβάσετε μια αναλυτική παρουσίαση των συστημάτων του ΟΠΑΠ, του υπολογισμού του κόστους τους, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις ανταποκρίνονται αποτελεσματικά. Επιπλέον μπορείτε να διαβάζετε περισσότερα για το στοίχημα στην κατηγορία, θεωρίες στοιχήματος.

Υπολογιστής ΟΠΑΠ

Αποδόσεις

Ζητούμενα

Ποσό Στοιχηματισμού

Μονά:

Κέρδος από δυαδες:

Κέρδος από τριάδες:

Κέρδος από τετράδες:

Κέρδος από πεντάδες:

Κέρδος από εξάδες:

Κέρδος από επτάδες:

Κέρδος από οκτάδες:

Κέρδος από εννιάδες:

Κέρδος από δεκάδες:

Συνολικό Κέρδος:

Υπολογιστής Συστημάτων ΟΠΑΠ

Ακριβώς παραπάνω βλέπετε έναν εξειδικευμένο υπολογιστή για να μάθετε το κέρδος σας ανάλογα με τα ζητούμενα που έχετε βάλει στο σύστημά σας. Είναι αποκλειστικότητα του stoixima365.com και θα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με τον χρόνο. 

Εσείς, βάλτε απλώς τις αποδόσεις των παιχνιδιών που έχετε επιλέξει και μετά πειραματιστείτε. Αλλάξτε το ποσό στοιχηματισμού. Αλλάξτε τα κερδισμένα και φυσικά τα ζητούμενα και έτσι θα ξέρετε αν και πόσο σας συμφέρει να παίξετε με αυτόν τον τρόπο! 

Το κόστος στα συστήματα ΟΠΑΠ

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν τοποθετήσει τα χρήματα του σε κάποιο σύστημα ΟΠΑΠ, είναι να υπολογίζει το κόστος κάθε στήλης. Πριν την τιμολογιακή πολιτική του 2015, το ελάχιστο κόστος ήταν €0,30, ενώ πλέον το μικρότερο κόστος στήλης του ΟΠΑΠ είναι €0,25. Φαινομενικά, είναι μια μικρή αλλαγή που όμως έχει μεγάλη επίδραση στα κεφάλαια των παικτών που παίζουν πολλές στήλες με πολλαπλασιαστές, καθώς εξοικονομούν αρκετά χρήματα στην ανάπτυξη των συστημάτων τους.

Οι πολλαπλασιαστές εφαρμόζονται για να αυξηθεί το ελάχιστο κόστος κάθε στήλης. Αυτό σημαίνει πως αν στο δελτίο επιλεγεί πολλαπλασιαστής «2», τότε αυτόματα διπλασιάζεται το κόστος η κάθε στήλη κοστίζει €0,50. Αν ο πολλαπλασιαστής είναι «4», τότε η στήλη κοστίζει €1.

Προσοχή! Ένας έλεγχος που θα σας γλυτώσει αρκετό χρόνο και εν μέρει απογοήτευση, είναι να ελέγξετε ότι τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα για στοιχηματισμό μέσα στο πλαίσιο του συστήματος που επιλέξατε. Δηλαδή, εάν έχετε επιλέξει σύστημα 1-2-3-4 έστω ένα από τα τέσσερα ματς που έχετε επιλέξει δεν προσφέρεται σαν μονό αποδεκτό, τότε το σύστημα δεν γίνεται αποδεκτό.

Τα δημοφιλή συστήματα στον ΟΠΑΠ

Το 1-2-3: Αποτελείται από 3 αγώνες, συνολικά 7 στήλες σε ανάπτυξη (3 μονά, 3 δυάδες, 1 τριάδα).Ιδανικό σύστημα για τριάδες μεγάλων αποδόσεων, σε αγορές τύπου ημίχρονο/τελικό και τελικού σκορ που αγγίζουν μέχρι και διψήφια τιμή. Με την επιβεβαίωση μίας μόνο επιλογής προκύπτει σημαντικό κέρδος, ενώ σε περισσότερες επιτυχίες τα κέρδη φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το 2-3: Αποτελείται από 3 αγώνες, συνολικά 4 στήλες σε ανάπτυξη (3 δυάδες, 1 τριάδα). Από τα πιο απλά, αλλά και γνωστά συστήματα. Ανταποκρίνεται καλύτερα σε αποδόσεις κοντά στον διπλασιασμό με τον παίκτη να το χρησιμοποιεί ως κάλυψη επιστροφής των χρημάτων του σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δύο από τους τρείς αγώνες.

Το 3-4: Αποτελείται από 4 αγώνες, συνολικά 5 στήλες (4 τριάδες, 1 τετράδα). Η λογική είναι ίδια με το 2-3, όμως η διαφορά τους είναι ότι στην επιβεβαίωση της τριάδας υπάρχει κέρδος το οποίο προκύπτει ανάλογα με τις αποδόσεις που έχουν επιλεγεί και μπορεί να είναι 100% της αξίας του δελτίου ή περισσότερο.

Το 2-3-4: Αποτελείται από 4 αγώνες, συνολικά 11 στήλες σε ανάπτυξη (6 δυάδες, 4 τριάδες, 1 τετράδα). Επίσης είναι πολύ διαδεδομένο σύστημα στις τετράδες. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν 2 σημεία, επιστρέφεται κάποιο μέρος του πονταρίσματος (σχεδόν το μισό). Με την επιβεβαίωση 3 σημείων ο παίκτης αποκομίζει αξιόλογο κέρδος.

Το 1-2-3-4: Αποτελείται από 4 αγώνες, συνολικά 15 στήλες σε ανάπτυξη (4 μονά, 6 δυάδες, 4 τριάδες, 1 τετράδα). Ανταποκρίνεται καλύτερα σε παιχνίδια με μεγάλες αποδόσεις (πχ. ισοπαλίες) όπου ο παίκτης περιμένει την επιστροφή κέρδους έστω με 1 επιτυχημένη επιλογή. Αποτελεί παραλλαγή του προηγούμενου συστήματος σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν 2 ή 3 επιλογές τα κέρδη αυξάνονται σημαντικά.

Το 3-4-5: Αποτελείται από 5 αγώνες, συνολικά 16 στήλες σε ανάπτυξη (10 τριάδες, 5 τετράδες, 1 πεντάδα). Από τα πιο δημοφιλή συστήματα σε πεντάδες. Το πλήθος των αγώνων κάνει ευέλικτο το σύστημα, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε αποδόσεις από 1,70 έως πολύ μεγαλύτερες. Η επιβεβαίωση τριών επιλογών σχεδόν επιστρέφει το ποντάρισμα, ενώ στις τέσσερεις επιτυχίες ο παίκτης αποκομίζει κέρδος.

Το 4-5-6: Αποτελείται από 6 αγώνες, συνολικά 22 στήλες (15 τετράδες, 6 πεντάδες, 1 εξάδα). Λειτουργεί ακριβώς όπως το 3-4-5 με έναν επιπλέον αγώνα, ο οποίος συνήθως προκύπτει από την στοιχηματική μελέτη συν την θέληση του παίκτη για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Το 8-9-10: Αποτελείται από 10 αγώνες, συνολικά 56 στήλες (45 οκτάδες, 10 εννιάδες, 1 δεκάδα).Κάποτε ήταν πολύ πιο διαδεδομένο στην «πιάτσα» των παικτών που ήθελαν να φορτώνουν το δελτίο τους με πολλές επιλογές, αλλά να έχουν παράλληλα μια κάλυψη σε περίπτωση αποτυχίας. Σε κάθε περίπτωση έχει περισσότερες πιθανότητες να αποφέρει κέρδος, σε σχέση με την τοποθέτηση των αγώνων σε απλό παρολί.

Ο πίνακας συστημάτων του Πάμε Στοίχημα

Πίνακας συστημάτων ΟΠΑΠ. Αυτός είναι ο πίνακας που δείχνει τα συστήματα του ΟΠΑΠ

Πως διαβάζουμε τον πίνακα συστημάτων του ΟΠΑΠ

Παραπάνω περιγράψαμε τα πιο γνωστά συστήματα του ΟΠΑΠ. Ωστόσο ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει πολλές και διάφορες παραλλαγές στο σύστημα του με ένα πλήθος αγώνων που φτάνει μέχρι το ανώτατο όριο των 15.
Η απάντηση στον εύκολο και γρήγορο υπολογισμό του κόστους κάθε στήλης βρίσκεται στον συγκεκριμένο πίνακα συστημάτων του ΟΠΑΠ. Είναι ο γνωστός «κόκκινος» πίνακας πίσω από κάθε δελτίο και βοηθάει τον παίκτη να υπολογίζει με ακρίβεια το κόστος του συστήματος που επέλεξε.

Ο πίνακας αποτελείται από δύο βασικές στήλες. Τη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» και τη στήλη «ζητούμενα γεγονότα». Στη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» αθροίζεται ο συνολικός αριθμός των αγώνων που έχετε επιλέξει να συμπεριληφθούν στο σύστημά σας και στη στήλη «ζητούμενα γεγονότα» ο αριθμός των αγώνων που επιθυμείτε να επιβεβαιωθούν, προκειμένου να υπολογιστεί το κέρδος.

Παράδειγμα Α

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να υπολογίσει το κόστος του στοιχήματος 2-3-4. Από την κάθετη στήλη «επιλεγμένα γεγονότα» θα πάει στον αριθμό «4». Έπειτα μετακινείται προς τα δεξιά και προσθέτει τους αριθμούς που βρίσκονται στα κελιά «2», «3» και «4» της οριζόντιας στήλης «ζητούμενα γεγονότα».
Έτσι προκύπτει ότι οι συνολικές στήλες είναι 11 (6+4+1), άρα το ελάχιστο κόστος είναι 11 Χ €0,25 = €2,75

Παράδειγμα Β

Σε ένα μεγάλο σύστημα 10 αγώνων όπως είναι το 8-9-10, ο παίκτης ακολουθεί την ίδια διαδικασία. Από την κάθετη στήλη θα εντοπίσει τον αριθμό «10» και προσθέσει τους αριθμούς στα κελιά που αποτελούν στο σύστημα (45 για το «8», 10 για το «9» και 1 για το «10»). Θα προκύψουν 56 στήλες με ελάχιστο κόστος €14.
Ο πίνακας ανάπτυξης συστημάτων του Πάμε Στοίχημα

Συστήματα με στάνταρ

Αρκετοί παίκτες στοιχήματος έχουν στραφεί προς την τακτική των standard με σκοπό να μειώσουν το πλήθος των στηλών το οποίο ανταποκρίνεται φυσικά και στο συνολικό κόστος του στοιχήματος. Στην πραγματικότητα γίνεται μια παραλλαγή, με δύο είδη επιλογών. Αυτές που βρίσκονται στα ζητούμενα κι αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να επιβεβαιωθούν (στάνταρ), ώστε να κερδίσει το δελτίο.

Φυσικά δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση η επιλογή αγώνων ως στάνταρ και ενέχει υψηλό ρίσκο. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι ιστορίες παικτών στα πρακτορεία ΟΠΑΠ με δελτία που χάθηκαν λόγο ενός αποτυχημένου στάνταρ.

Συνεπώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή αλλά και καλή μελέτη των επιλογών που ο παίκτης θα ορίσει ως στάνταρ. Δεν αρκεί μόνο ο ισχυρισμός «τα πιο σίγουρα», καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα, ούτε ταιριάζει με την φύση του στοιχήματος.

Ιδιαίτερος περιορισμός στις επιλογές των στάνταρ δεν υπάρχει, καθώς ο παίκτης έχει την δυνατότητα να προσθέσει όσα στάνταρ θέλει και όσα ζητούμενα επιθυμεί, αρκεί ο συνολικός αριθμός να μην ξεπερνά τους 15 αγώνες. Συνήθως σπάνια θα συναντήσει κανείς δελτία με πολλά στάνταρ, με τους παίκτες να επιλέγουν 1 ή 2 αγώνες ως στάνταρ σε ένα σύνολο 5 αγώνων και λίγο περισσότερο.

Η διαφορά και ο υπολογισμός του κόστους

Η διαδικασία είναι η εξής: Έστω ότι ένας παίκτης έχει διαλέξει οκτώ αγώνες και επιθυμεί να πληρωθεί το λιγότερο με πεντάδα. Αν επιλέξει ένα σύστημα 5-6-7-8, θα δημιουργήσει συνολικά 93 στήλες (56 πεντάδες, 28 εξάδες, 8 επτάδες και την οκτάδα), με ελάχιστο συνολικό κόστος €23,25.

Στην περίπτωση που επιλέξει όμως, έναν από τους αγώνες αυτούς ως στάνταρ, ουσιαστικά θα αναπτύξει τις στήλες που αντιστοιχούν στο σύστημα 5-6-7 (συνολικά 29). Συνεπώς, το ελάχιστο δυνατό κόστος θα ήταν μόλις €7,25. Σε περίπτωση που επιλέξει δύο αγώνες ως στάνταρ, τότε θα δημιουργούνταν οι στήλες που ανταποκρίνονται στο σύστημα 4-5-6 (συνολικά 22) και το ελάχιστο δυνατό κόστος θα μειωνόταν ακόμα περισσότερο στα €5,5.

Με λίγα λόγια, όταν ο παίκτης επιλέγει στάνταρ σημεία στο δελτίο του στον ΟΠΑΠ, αφαιρεί παράλληλα τον αγώνα ή τους αγώνες που επέλεξε από τον υπολογισμό του συστήματος με ζητούμενα. Οι αποδόσεις των στάνταρ αγώνων εξακολουθούν να συμμετέχουν κανονικά στον πολλαπλασιασμό των παρολί, αρκεί φυσικά να επιβεβαιωθούν.

Συστήματα ΟΠΑΠ με Group και R–Group

Τα γνωστά ομαδοποιημένα συστήματα, ανήκουν σε μία ειδική κατηγορία και χωρίζονται σε δύο ομάδες: Τα συστήματα Group και τα συστήματα R-Group. Χρησιμοποιούνται από παίκτες που θέλουν να παίξουν δελτία με πολλές επιλογές και ο σκοπός τους είναι να «ομαδοποιήσουν» μια σειρά επιλογών. Ο παίκτης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όσα γκρουπ επιθυμεί, με όσους αγώνες θέλει μέσα στο καθένα απ’ αυτά.

Σύστημα Group

Στα συστήματα Group, ο παίκτης επιλέγει τους αγώνες που θα ομαδοποιήσει σε «γκρουπ». Για παράδειγμα εάν έχει επιλέξει δώδεκα αγώνες, μπορεί να τους χωρίσει σε τέσσερις τριάδες Group και να παίξει συνδυαστικά. Στην πραγματικότητα οι αγώνες θα εξακολουθούν να είναι δώδεκα, όμως για το δελτίο στον ΟΠΑΠ θα χαρακτηρίζονται ως τέσσερα στοιχηματικά γεγονότα, όσα και τα Group.

To «σκοτεινό» σημείο των συγκεκριμένων συστημάτων είναι ότι για να θεωρηθούν κερδισμένα, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν όλες οι επιλογές που βρίσκονται μέσα στο γκρουπ.

Σύστημα R-Group

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο παίκτης επιλέγει τους αγώνες που επιθυμεί να μοιράσει σε γκρουπ. Η σημαντική του διαφορά από το προηγούμενο σύστημα, είναι ότι ένα γκρουπ στο σύστημα R-Group μπορεί να θεωρηθεί ως κερδισμένο ακόμα και αν επιβεβαιωθεί μόλις μία από τις επιλογές του γκρουπ!

Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνει ο παίκτης είναι να εξοικονομεί αρκετό χρόνο και να γλυτώνει από αρκετή χαρτούρα με διάφορα δελτία του ΟΠΑΠ, καθώς αν κάποιος ήθελε να φτιάξει ένα συγκεκριμένο σύστημα, θα έπρεπε να συμπληρώσει αρκετά δελτία. Επιπλέον δίνει την δυνατότητα για επιστροφή έστω και ενός μικρού μέρους από τα πονταρίσματα.

Η δυνατότητα κέρδους ακόμα και με μία κερδισμένη επιλογή, οδηγεί αρκετούς παίκτες που επιλέγουν το R–Group, να τοποθετούν στο ίδιο γκρουπ επιλογές που δεν γίνεται να επιβεβαιωθούν όλες μαζί. Αυτό το γεγονός μπορεί να τους αποφέρει σημαντικό κέρδος ακόμα και με μία σωστή επιλογή στο κάθε γκρουπ όταν υπάρχουν μεγάλες αποδόσεις. 

Συνήθως οι διαφορετικές αγορές έχουν να κάνουν με σημεία ημιχρόνου-τελικού ή τα διάφορα τελικά σκορ τα οποία δεν μπορούν προστεθούν στο ίδιο γκρουπ απ την στιγμή που αναφέρονται στο ίδιο γεγονός.

Επίλογος

Ο ΟΠΑΠ με το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κατάφερε μέσα στα χρόνια να εισάγει όλα τα χαρακτηριστικά και τους τρόπους παιχνιδιού που αποτελούν πλέον το σύγχρονο στοίχημα. Τα συστήματα του, κατέχουν πλέον αρκετούς υποστηρικτές καθώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν έχουν οδηγήσει πολλούς παίκτες των «καρφωτών» παρολί στην «ασφάλεια» των συστημάτων, αυξάνοντας έτσι την συχνότητα των κερδισμένων δελτίων τους.

Pamestoixima.gr

5/5

21+| Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή στήριξης: 1114 | Παίξε υπεύθυνα