Η Pinnacle για τις αποδόσεις και το Value betting - Stoixima365

Τι λέει η Pinnacle για τις αποδόσεις και το value betting

Pinnacle
Previous slide
Next slide

Η Pinnacle Sports είναι μια μεγάλη στοιχηματική εταιρεία που δεν κατέχει νόμιμη άδεια παροχής τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Επομένως, δεν μπορείτε να γίνεται μέλη της. Ωστόσο, η Pinnacle έχει γίνει γνωστή στον παγκόσμιο στοιχηματικό κόσμο, για πολλούς λόγους τους οποίους θα αναλύσουμε στην συνεχεία. Στο παρακάτω άρθρο, θα μάθετε τους λόγους που οι αποδόσεις της Pinnacle μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση σας στο στοίχημα ενώ θα δούμε και μερικές από τις απαντήσεις που έδωσε ο διευθυντής της εταιρείας στο Twitter, σε σημαντικά στοιχηματικά θέματα.

Γιατί οι αποδόσεις της Pinnacle έχουν τόσο μεγάλη ακρίβεια;

Stoixima365 | Στοίχημα365

Η δουλειά που γίνεται στην Pinnacle έχει μαθηματική ακρίβεια, άλλωστε μιλάμε για έναν opinionated bookmaker. Μια στοιχηματική εταιρεία κοινώς η οποία δημιουργεί τις αποδόσεις και δεν τις ακολουθεί, όπως κάννουν κοινώς οι περισσότερες ανά τον κόσμο. Η δεύτερη αυτή κατηγορία sportsbook ακοολουθεί τα trends που λαμβάνει μέσα από τα feed που της δίνουν opinionated bookies, οπως η Pinnacle, βάζει και το δικό της κέρδος, ή αλλιώς την γκανιότα της και έτσι προκύπτουν οι τελικές τιμές.

Από την άλλη πλευρά, εταιρίες όπως η Pinnacle, οι οποίες δημιουργούν μόνες τους τις αποδόσεις, δίνουν παράλληλα και την ευκαιρία στον παίκτη να ποντάρει σε κάποιες αγορές από πολύ νωρίς. Ωστόσο, ποια είναι εκείνα τα στοιχεία τα οποία κάνουν την κορυφαία ασιατική εταιρία να είναι τόσο ακριβής στις τιμές που προσφέρει; Δείτε παρακάτω:

Τα περιθώρια κέρδους

Οι αποδόσεις που προσφέρονται από την Pinnacle, είναι οι μεγαλύτερες από όλες τις στοιχηματικές. Σε κάποιες αγορές δίνουν επιστροφή στα πονταρίσματα, της τάξης του 98% – 99%, το οποίο σημαίνει πως το περιθώριο κέρδους που αποκομίζει η εταιρεία, είναι μόλις 1% – 2%. Αντίστοιχα, η επιστροφή των πονταρισμάτων σε άλλους μπουκ, κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα και γύρω στο 95%.

Από την στιγμή που οι αποδόσεις στην Pinnacle είναι καλύτερες από τους υπόλοιπους, η κοινή γνώμη των παικτών θα στραφεί προς αυτή. Όταν μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής αλλάζει τα δεδομένα, πχ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα αγωνιστεί, οι παίκτες θα στρέψουν τα πονταρίσματα τους στην Pinnacle γιατί οι αποδόσεις της εξακολουθούν να είναι οι υψηλότερες.

Μεγάλη ποικιλία αγορών από την Betshop

Τα Μέγιστα πονταρίσματα

Υπάρχουν διάφορες στοιχηματικές, με παρόμοιες πληρωμές με την Pinnacle. Ωστόσο, η βασική διαφορά εντοπίζεται στο μέγιστο ποντάρισμα που ο κάθε μπουκ είναι διατιθέμενος να αποδεχτεί. Όσο μεγαλύτερα γίνονται τα μέγιστα πονταρίσματα, τόσο πιο ακριβείς γίνονται και οι αποδόσεις. Η Pinnacle παρέχει τα υψηλότερα μέγιστα πονταρίσματα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες, γεγονός που βασίζεται στο τεράστιο πληροφοριακό της σύστημα, το οποίο ανταποκρίνεται στο μέγεθος των αποδόσεων που προσφέρει.

Εάν παίκτης είναι περισσότερο «σίγουρος» για κάποιο αποτέλεσμα τότε μπορεί να επωφεληθεί από τα μεγάλα όρια πονταρίσματος. Συνεπώς, είναι ένα περιβάλλον όπου οι High Rollers ευδοκιμούν και η κίνηση του τζίρου μπορεί να κρύβει πολλά πράγματα.

Στρατηγική «Ακολουθώντας τον τζίρο»

Stoixima365 | Στοίχημα365

Τι σημαίνει αυτό; Εάν ένας παίκτης τοποθετήσει ένα συγκεκριμένο ποντάρισμα, η Pinnacle θα χαμηλώσει αμέσως τις αποδόσεις σε αυτό το ποντάρισμα. Όσο μεγαλύτερο γίνεται το ποντάρισμα, τόσο περισσότερο μειώνεται η συγκεκριμένη απόδοση. Αυτό μας οδηγεί στο ότι η στοιχηματική άποψη των παικτών, απεικονίζεται άμεσα στην διαμόρφωση των αποδόσεων. Άλλωστε, οι αποδόσεις της πλατφόρμας τροποποιούνται πολύ γρήγορα όταν προκύπτουν νέα στο ρεπορτάζ. Έτσι, ως παίκτες είναι δίκαιο να υποθέτουμε πως οι αποδόσεις της Pinnacle είναι σωστές.

Ωστόσο και άλλες στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν σωστές αποδόσεις, βασιζόμενες  στην στοιχηματική  συμπεριφορά των παικτών.  Όμως η προσαρμογή των αποδόσεων γίνεται συνήθως χειροκίνητα στις υπόλοιπες πλατφόρμες. Ένας Compiler (ο άνθρωπος που ρυθμίζει τις αποδόσεις) πραγματοποιεί τις αντίστοιχες τροποποιήσεις. Ένας Compiler, συνήθως λαμβάνει υπόψιν διάφορες μεταβλητές.

Για παράδειγμα: τις αντίστοιχες αποδόσεις στους υπόλοιπους μπουκ, την προσωπική του άποψη για το παιχνίδι, την στρατηγική μάρκετινγκ κ.α. Εξαιτίας της χειροκίνητης διαδικασίας, συνήθως χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να διορθωθούν οι αποδόσεις. Αυτή η διαδικασία έρχεται σε αντίθεση με την Pinnacle που παρατηρεί μόνο την ροή των χρημάτων και οι αλγόριθμοι αυτόματα διορθώνουν τις αποδόσεις.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Pinnacle

Πως μπορεί η Pinnacle να αυξάνει τα κέρδη της, όταν τα περιθώρια κέρδους είναι τόσο χαμηλά; Με μια πρώτη ματιά, θα λέγαμε πως το ποσοστιαίο κέρδος που αποκομίζει η εταιρεία, είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Όμως το επιχειρηματικό της πλάνο, βασίζεται κυρίως στην ύπαρξη παικτών που πραγματοποιούν μεγάλα πονταρίσματα, τους λεγόμενους High Rollers που αναφέραμε και παραπάνω. Έτσι, έχοντας για μέλη αρκετούς VIP παίκτες, καταφέρνει να εξισορροπεί την διαφορά με τις υπόλοιπες εταιρείες και να αποκομίζει ένα υγιές κέρδος.

Ο διευθυντής της Pinnacle για τις αποδόσεις και το value betting

Stoixima365 | Στοίχημα365

Πριν κάποιο καιρό ο διευθυντής της εταιρείας απηύθυνε στο κοινό του στο Twitter, ένα Q&A καλώντας τον κόσμο να παραθέσει κάποια ερωτήματα σχετικά με το στοίχημα, στα οποία θα απαντούσε στα πιο σημαντικά. Τι μάθαμε λοιπόν από τον άνθρωπο πίσω από αυτόν τον μεγάλο Κολοσσό στοιχήματος;

Τα σημαντικότερα σχόλια:

Είναι “Large” με τις δυνατότητες κέρδους του κάθε παίκτη. Συγκεκριμένα δεν έχουν πρόβλημα αν κάποιος κερδίζει 300.000$ τον μήνα ή περισσότερα.

Το μεγαλύτερο μέγιστο ποντάρισμα είναι τα 500.000$ στο Champions League, όμως από τότε ενδέχεται να έχει αυξηθεί το όριο σε πολύ συγκεκριμένα γεγονότα.

Η αγορά καθορίζει της αποδόσεις. Όλες οι αποδόσεις της Pinnacle, έχουν να κάνουν με την προσφορά και την ζήτηση, αλλά και από τις εξελίξεις του ρεπορτάζ.

Η στιγμή της ανακοίνωσης των ενδεκάδων στο ποδόσφαιρο είναι κομβική για την χρήση του Value betting. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει το ερωτηματικό στο εάν πράγματι οι αποδόσεις στα lines λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα έχουν αξία (value).

H Pinnacle δεν χρησιμοποιεί το hedging στα στοιχήματα της. Δηλαδή δεν μπαίνει στο ανταλλακτήριο της Betfair για να  μειώσει τον κίνδυνο μιας υπερφορτωμένης απόδοσης. Σε ειδικές καταστάσεις παίζουν και οι στοιχηματικές στοίχημα και παρακάτω θα περιγράψουμε αυτό που εννοεί ο διευθυντής με τον όρο hedging.

Όσον αφορά τον καθορισμό των αποδόσεων δεν προχώρησε σε κάποια μεγάλη αποκάλυψη που είτε δεν γνωρίζαμε είτε δεν υποπτευόμασταν. Οι αποδόσεις όπως και σε όλες τις στοιχηματικές εταιρείες επηρεάζονται κατά κύριο λόγο από την πίεση των πονταρισμάτων, δηλαδή του τζίρου. Οι bookmakers, δεν περιμένουν να επιβεβαιωθεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα για να αποκομίσουν κέρδος από ένα γεγονός. Για παράδειγμα, είτε κερδίσει, είτε χάσει, είτε έρθει ισόπαλη η Μπαρτσελόνα με την Εϊμπάρ, θα εξακολουθεί να έχει κέρδη εξαιτίας της γκανιότας. Φυσικά οι δυνατότητες κέρδους, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, εάν κέρδιζε η Εϊμπάρ και ο υπερφορτωμένος άσσος της Μπαρτσελόνα, έμπαινε στην τσέπη του.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση, που μια απόδοση δέχεται πίεση περισσότερο από όσο θα έπρεπε;

΄Τρομερές προσφορές* στο Pamestoixima.gr

Και οι στοιχηματικές εταιρείες παίζουν στοίχημα, με την μέθοδο hedging

Το hedging είναι μια αρκετά διαδεδομένη ενέργεια στην οποία προβαίνουν οι μπουκ όταν η προσφερόμενη απόδοση ενός σημείου, δέχεται χρηματική πίεση, παραπάνω από όσο θα ήθελε ο μπουκ.

Για παράδειγμα, εάν η Pinnacle προσφέρει ένα διπλό με απόδοση 2.00, αυτό συνεπάγεται ότι περιμένει πως το 50% του τζίρου θα κατευθυνθεί προς το διπλό. Συνεπώς, δεν θεωρεί πως το διπλό έχει 50% πιθανότητες για να επιβεβαιωθεί, αλλά το ποσοστό αυτό απεικονίζεται στην ενδεχόμενη κίνηση της αγοράς.

Σε περίπτωση που η εταιρεία έχει εκτιμήσει λάθος την προσδοκώμενη κίνηση του τζίρου, τότε οι παίκτες υπερφορτώνουν το διπλό, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται μια συντριπτική πλειοψηφία μεγαλύτερη από το 50%, αγγίζοντας το 80%. Αυτό το γεγονός δυσαρεστεί αρκετά την εταιρεία γιατί κινδυνεύει ένα τεράστιο μέρος της κερδοφορίας της να χαθεί σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το διπλό. Ακόμα και αν ρίξει την απόδοση στο 1,80 ή 1,75, ένα ποσοστό της τάξης του 80% εξακολουθεί να είναι ζημιογόνο.

Φυσικά σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθεί το διπλό και βγει κάποιο από τα άλλα αποτελέσματα, τα κέρδη που θα αποκομίσει θα είναι μεγαλύτερα από αυτά που θα περίμενε, όμως ένα μπουκμεϊκερ, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη να εξελιχθεί. Διαφορετικά θα κινδύνευε η υγεία της επιχείρησης.

Έτσι λοιπόν, μια τακτική που ακολουθούν στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να επισκέπτονται το ανταλλακτήριο μέσω του εταιρικού τους λογαριασμού που έχει μικρότερη προμήθεια από το κανονικό, περίπου στο 2% και ποντάρουν ένα συγκεκριμένο ποσό στο διπλό για να καλύψουν μια ενδεχόμενη χασούρα. Σαφώς, στα πλαίσια του management είναι μια σωστή επιλογή για να εξισορροπούν το book τους ασχέτως αν τελικά δεν επιβεβαιωθεί η επιλογή. Δηλαδή, ενώ η εταιρεία έχει προσφέρει μια επιλογή στο 1.80 – 2.00, θα ποντάρει ένα συγκεκριμένο ποσό στο 1.90 με 2.05 που θα βρει στο ανταλλακτήριο.

Σε κάθε περίπτωση το hedging αποτελεί μια εναλλακτική λύση για την επίλυση ενός σημαντικού λάθους που μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία των κερδών, γιατί και οι μπουκ δεν είναι θεοί και κάνουν λάθη. Συνεπώς, είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως σε ένα τόσο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως είναι η Pinnacle, με παίκτες που ποντάρουν τεράστια ποσά, δεν χρησιμοποιεί σε κάποιο βαθμό το hedging σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ