Τι είναι το Value Bet στο στοίχημα (Βίντεο)

Value Bet

Το περίφημο Value Bet είναι όρος συνώνυμος με την αξία και την ευκαιρία. Με απλά λόγια, value bet νοείται η απόδοση μιας αγοράς στοιχήματος στην οποία θεωρούμε πως υπάρχει υπεραξία και πως ο μπουκ ενδέχεται να έχει κάνει λάθος ως προς την εκτίμηση του στοιχήματος. Η έννοια αξία όμως δεν επικεντρώνεται μόνο στον παράγοντα της απόδοσης, αλλά αναφέρεται σε μια βαθύτερη έννοια που έχει να κάνει κυρίως με την αντίληψη και την προβλεπτική ικανότητα του παίκτη. Τα πονταρίσματα αξίας έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή και αποτελούν σημαντικό κλειδί για αρκετούς παίκτες που ψάχνουν την κλειδαρότρυπα του μακροχρόνιου κέρδους.

Πως υπολογίζουμε το Value Bet

Για να είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε την αξία, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε πως δημιουργούνται οι αποδόσεις ώστε να μπορούμε να τις συγκρίνουμε με τις προσωπικές μας εκτιμήσεις. Ο τρόπος υπολογισμού των αποδόσεων είναι πολύ απλός και για να βρείτε τις πιθανότητες επιτυχίας κάθε σημείου, διαιρείτε με το 100 την κάθε απόδοση.

Παράδειγμα

Σε ένα τυχαίο αγώνα, ας πούμε Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος το σετ των αποδόσεων είναι διαμορφωμένο ως εξής:

1,65 – 3,80 – 5,25. Πραγματοποιούμε τις αντίστοιχες διαιρέσεις για να δούμε τις πιθανότητες κάθε απόδοσης.

Νίκη Αστέρα: 100 / 1,65 = 60,6%

X. Ισοπαλία: 100 / 3,80 = 26,3%

Νίκη Πανιωνίου: 100 / 5,25 = 19%

Αν παρατηρήσετε το άθροισμα των πιθανοτήτων βγαίνει πάνω από το 100% (στο παράδειγμα 105,9%) και αυτό δεν πρόκειται για μαθηματικό λάθος. Η διαφορά του 5,9% ευθύνεται στην γκανιότα που εφαρμόζει ο μπουκ για να εξασφαλίσει τα κέρδη του στο συγκεκριμένο ματς.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συγκρίνουμε τις πιθανότητες που δίναμε εμείς πριν δούμε τις αντίστοιχες του μπουκ. Σε περίπτωση που εκτιμήσαμε την πιθανότητα νίκης του Αστέρα Τρίπολης γύρω στο 50-55% , η απόδοση που προσφέρει ο μπουκ στον άσο 60.6% δεν ανταποκρίνεται στην δική μας αξία. Συνεπώς δεν την θεωρούμε δίκαιη και αν θα θέλαμε να στηρίξουμε τον Αστέρα θα ήταν καλό να αναζητήσουμε την απόδοση μας σε άλλο στοιχηματικό site.

Στο ενδεχόμενο που στο διπλό του Πανιωνίου είχαμε υπολογίσει την πιθανότητα επιτυχίας στο 30-35%, ενώ ο book το προσφέρει με 19%, αντιλαμβάνεστε πως πετύχαμε σημαντική διαφορά στην αξία. Αυτό σημαίνει πως η νίκη του Πανιωνίου προσφέρεται σε πολύ υψηλότερη απόδοση απ’ ότι υπολογίζαμε και αυτή η περίπτωση είναι η έννοια του value bet.

Μπορεί να φαίνεται εύκολος ο υπολογισμός των αποδόσεων και η σύγκριση της αξίας, όμως η διαμόρφωση αυτών των προσωπικών πιθανοτήτων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να βγουν όσο το δυνατόν καλύτερες εκτιμήσεις απαιτείται χρόνος, καλή μελέτη, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου. Ένας παίκτης που αφιερώνει χρόνο για να δημιουργεί τις δικές του αποδόσεις σύμφωνα με την μελέτη του, είναι σε θέση να εντοπίζει ευκολότερα και συχνότερα τα value bets.

“Μια μεγάλη απόδοση δεν σημαίνει απαραίτητα value bet”

Ένας από τους λόγους για να υπολογίζετε την αξία των αποδόσεων και να αφιερώνετε χρόνο για μελέτη, είναι ότι θα σας σώσει αρκετές φορές από λάθος εκτιμήσεις. Μια μεγάλη απόδοση δεν σημαίνει απαραίτητα value bet , ούτε πως δεν είναι δίκαιη (fair odd). Μπορεί ο bookmaker να προσφέρει μια μεγάλη απόδοση τύπου 3,50 και εσείς να θεωρείτε εσφαλμένα πως κάνει μεγάλο λάθος στην εκτίμηση του. Στην πραγματικότητα όμως ο μπουκ έχει καλύτερη γνώση από τον μέσο παίκτη για τα περισσότερα γεγονότα που προσφέρει λόγω των βάσεων δεδομένων του και των διάφορων συνεργατών του (compilers). Συνεπώς δεν πρέπει να υποτιμάμε τις γνώσεις του καθώς και το ενδεχόμενο να προσφέρει δίκαιη απόδοση που ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα.

Πρωταθλήματα και Value Bet

Δύσκολα θα βρείτε «διαμάντια» σε μέρη με πολλούς ερευνητές. Αυτό σημαίνει πως στα μεγάλα και δημοφιλή πρωταθλήματα που συγκεντρώνουν τα βλέμματα της πλειοψηφίας των παικτών και φυσικά μεγάλους τζίρους σπάνια θα συναντήσετε κάποιο value bet. Αυτό συμβαίνει για ευνόητους λόγους καθώς οι μπουκ βάζουν στο μικροσκόπιο τις δημοφιλείς διοργανώσεις και «ροκανίζουν» διαρκώς τις αποδόσεις.

Ίσως πετύχετε κάποιο value bet όταν βγαίνουν τα early odds (πρώιμες αποδόσεις) το οποίο όμως δύσκολα θα κρατηθεί λόγο της πίεσης των πονταρισμάτων. Συνεπώς θα πρέπει να ψάχνετε για αποδόσεις αξίας σε λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα και γεγονότα που δεν έχει την ίδια κάλυψη ο μπουκ και βασίζεται περισσότερο στα έσοδα της γκανιότας απ την στιγμή που δεν δέχεται πίεση στον τζίρο του.

Tips για εντοπισμό Value Bet

Όπως καταλάβατε από τα παραπάνω, ο εντοπισμός των value bet δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί συνδυασμό πραγμάτων για να υπάρχουν επιτυχημένα αποτελέσματα μακροχρόνια. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εντοπίζετε αξίες.

1. Για να πάτε κόντρα στις εκτιμήσεις του μπουκ, θέλει αυτοπεποίθηση και πίστη στις δικές σας ικανότητες.

2. Οι μεγάλες αξίες και ευκαιρίες βρίσκονται κυρίως στα μικρά πρωταθλήματα.

3. Αφιερώστε χρόνο για μελέτη για να αποφεύγετε τα μεγάλα λάθη.

4. Να υπολογίζετε τις δικές σας αποδόσεις για τους αγώνες που θα στοιχηματίσετε προτού δείτε τις αποδόσεις που προσφέρουν οι μπουκ.

5. Ναι…Λάθη κάνουν και οι Bookmakers.

Επίλογος

Το value bet είναι ένα κυνήγι ευκαιριών που εξιτάρει τον κάθε παίκτη στοιχήματος και είναι ο λόγος που θα πείτε στους φίλους σας τη γνωστή φράση «Εγώ στα έλεγα». Ταυτόχρονα αποτελεί το βασικό γνώμονα υπό τον οποίο κινούνται όλοι οι tipsters ώστε να πετύχουν μακροχρόνιο κέρδος. Παρόλο αυτά, θα πρέπει να είστε πάντα προσηλωμένοι και να εξετάζετε όλα τα δεδομένα πριν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μια «βόμβα» στο δελτίο σας, για να έχετε μια υγιή κάβα και να αποκομίζετε κέρδη με “αξία”.

Παρακάτω θα δείτε το σχετικό βίντεο του άρθρου:
Τι θα βρείτε στο Stoixima365

Με τα χαράς σας παρουσιάζουμε την αποκλειστικότητα του Stoixima365, με τον Υπολογιστή Κέρδους Συστημάτων του ΟΠΑΠ στο Στοίχημα. Πλέον μπορείτε να εισάγετε τα δεδομένα σας στον υπολογιστή ώστε να βλέπετε το κόστος της κάθε στήλης από το σύστημα που θέλετε να ποντάρετε.

Το πλούσιο περιεχόμενο δεν σταματά στο περιβάλλον της σελίδας! Καθημερινά έχετε την δυνατότητα να διαβάζετε την στοιχηματική πρόταση της ημέρας, στην ενότητα Tips, όπου η έμπειρη ομάδα του Stoixima365, φροντίζει να παρέχει τα καλύτερα προγνωστικά. Επιπλέον θα βρείτε πλούσια θεματολογία που αφορά το Στοίχημα και για το πως θα γίνεται αποτελεσματικότεροι παίκτες.

 Για παράδειγμα:

Διαβάστε για την επανάσταση που έφεραν οι μετρήσεις των xGoals στον τρόπο με τον οποίο αναλύουμε έναν αγώνα. Επιπλέον, γνωρίστε το στοίχημα σε κόρνερ και αξιοποιήστε τις διαθέσιμες στρατηγικές. Επίσης, η στρατηγική με πονταρίσματα σε late goalsμπορεί να πολλαπλασιάσει τα κέρδη σας. Τέλος, πόσο σημαντικό είναι το Bankroll Management για την υγεία της κάβας σας;

Μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τον εικονικό κόσμο των Virtual Sports and Esports, μέσα από έναν ολοκληρωμένο οδηγό. Επίσης, μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες πληροφορίες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον κόσμο του στοιχήματος. Θα βρείτε πλούσια θεματολογία για τα διάφορα συστήματα στοιχήματος! Επιπλέον μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστορία και να μάθετε την εφαρμογή διάσημων στρατηγικών στοιχήματος όπως είναι το σύστημα Martingale, το D’Alembert, το  KellyCriterion, το σύστημα Labouchere και η ακολουθίαFibonacci.

Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να γίνει το ποντάρισμα σε Μονά αποδεκτά και πως μπορούν να εκτοξεύσουν τα κέρδη σας; Επιπλέον, δείτε την αξία και τα οφέλη που έχουν τα μακροχρόνια στοιχήματα όταν αποφασίζετε να επενδύσετε σε βάθος χρόνου. Για να είστε σε θέση να ακολουθείτε τους καλύτερους Tipsters, θα πρέπει να βασίζεστε σε συγκεκριμένους παραμέτρους και καθοριστικές μετρήσεις που αποδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό την δουλειά του. Οι ενδείξεις αυτές αναφέρονται στο Roi and Yield στο στοίχημα. Επιπλέον, μπορείτε να ενημερωθείτε για την επίδραση της Γκανιότας στα συνολικά σας κέρδη και το πως να την αποφύγετε.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την χρησιμότητα των Χάντικαπς στο στοίχημα; Πόσο αποτελεσματικά είναι στην επίτευξη μακροχρόνιου κέρδους; Έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το Ευρωπαϊκόκαι Ασιατικό χάντικαπ για να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στο κυνήγι της επιτυχίας.

Υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσετε σίγουρο κέρδος; Όσο απίθανο και αν ακούγεται, το Arbitrage betting αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο και δημιουργεί αυτή την δυνατότητα. Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά, θα είναι σε θέση να εντοπίζει τα sure bets και να εκμεταλλεύεται την διαφορά στις αποδόσεις. Πλέον μπορείτε να υπολογίζετε τα πονταρίσματα σας για σωστό Arbitrage, στον αποκλειστικό Υπολογιστή για Sure Bets. Πόσο σημαντική είναι η λειτουργία του Cash out και πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην στρατηγική σας.

Αναθεωρήστε ορισμένα πράγματα και διαβάστε για τους Μύθους και τις Αλήθειες που αφορούν το στοίχημα. Το Live Betting αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στον κόσμο του σύγχρονου στοιχήματος και υπάρχουν διάφορες στρατηγικές και Tips για να προσθέσετε στο παιχνίδι σας και να δείτε τα κέρδη σας να πολλαπλασιάζονται.

ΣΥΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

sigrine-01

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

stoiximan στοιχηματική

Stoiximan

5/5

21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

goalbet στοιχηματική

Goalbet

5/5
21+ ετών | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Αρμόδιος ρυθμιστής: ETCB
novibet

Novibet

5/5
21+ ετών | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC
betshop

Betshop

5/5
21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Εποπτεία εμπ. επικ/νίας ΕΕΕΠ

Your compare list

Compare
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ
ΣΥΓΚΡΙΣΗ
0