Λεξικό στοιχήματος - Ορολογίες για το στοίχημα | Stoixima365 | Νόμιμες στοιχηματικές

Λεξικό στοιχήματος – Ορολογίες για το στοίχημα

στοιχήματος-στοίχημα-λεξικό
Previous slide
Next slide

Το σημαντικότερο για κάθε παίκτη είναι να γνωρίζει και να καταλαβαίνει την ορολογία στο σύγχρονο στοίχημα. Γιατί χωρίς το «αλφαβητάριο» του διαδικτυακού στοιχήματος ή αλλιώς το λεξικό στοιχήματος δεν θα είστε σε θέση να κατανοείτε το περιεχόμενο που βλέπετε και πολύ πιθανόν να ποντάρετε κυριολεκτικά στην τύχη σε μια αγορά που λανθασμένα γνωρίζατε. Μερικοί από τους παρακάτω όρους είναι γνωστοί και γίνονται εύκολα κατανοητοί. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί σύνθετοι ορισμοί και ορολογίες που πιθανώς δεν γνωρίσατε ποτέ.

Παρακάτω, έχουμε ετοιμάσει το αλφαβητάριο – λεξικό στοιχήματος με όλους τους Ελληνικούς αλλά και διεθνείς όρους στα Αγγλικά, για να μπορείτε να μιλάτε άπταιστα την γλώσσα του διαδικτυακού στοιχήματος, αλλά το κυριότερο να ποντάρετε υπεύθυνα και με πλήρη γνώση στις αγορές που επιλέγετε.

Λεξικό στοιχήματος: A

Λεξικό στοιχήματος

➥Accumulator Bet (Parlay ή Acca)
Το γνωστό «Παρολί» για τους Έλληνες στο λεξικό στοιχήματος. Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης συνδυάζει 2 ή περισσότερα αθλητικά γεγονότα στο ίδιο κουπόνι. Για να θεωρηθεί κερδισμένο το παρολί στοίχημα πρέπει να επαληθευτούν όλα τα γεγονότα που έχουν επιλεχτεί.

➥ Anytime Σκόρερ
Στο λεξικό στοιχήματος συμβολίζει το να σκοράρει κάποιος παίκτης οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

➥ Antepost
Μακροχρόνιο στοίχημα για μία διοργάνωση, όπως για παράδειγμα ποια ομάδα θα κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ, ποια ομάδα θα υποβιβαστεί ή ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ.

➥ Asian Handicap (Ασιατικό Χάντικαπ)
Ένα ειδικό στοίχημα στο οποίο ο Book δίνει πλεονέκτημα σε πόντους ή γκολ σε μία ομάδα ανάλογα με το άθλημα που προσφέρεται. Το αποτέλεσμα που καθορίζει την κατάσταση του στοιχήματος προκύπτει από την πρόσθεση του πλεονεκτήματος στο τελικό σκορ.

Μάθε περισσότερα για το Ασιατικό Χάντικαπ ΕΔΩ.


➥ Ακριβές Σκορ
Στο λεξικό στοιχήματος είναι το τελικό σκορ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (90 λεπτά). Δεν περιλαμβάνεται η παράταση, εκτός και αν ισχύουν συγκεκριμένοι όροι.

➥ Ακριβές Σκορ και Σκόρερ (Scorecast)
Ένα συνδυαστικό στοίχημα όπου ο παίκτης στοιχηματίζει στο ακριβές σκορ του αγώνα αλλά και στον πρώτο σκόρερ που θα πετύχει γκολ.

➥ Αμερικάνικο Στοίχημα
Τύπος ειδικού στοιχήματος όπου ο παίκτης ποντάρει στην νίκη της γηπεδούχου ή φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ η ισοπαλία είναι ίση με μονάδα και επιστρέφει το ποσό του πονταρίσματος.

➥ Αναβληθέν Αγώνας
Όταν κάποιος αγώνας αναβάλλεται η κάθε στοιχηματική εταιρεία εφαρμόζει τους δικούς της όρους και κανόνες. Η πλειοψηφία των Book υπολογίζει την απόδοση του στοιχήματος ως μονάδα, ενώ ορισμένοι αφήνουν ανοιχτή την επιλογή περιμένοντας τη διεξαγωγή του στο επόμενο χρονικό διάστημα.

➥ Ανάληψη (Withdraw)
Για το λεξικό στοιχήματος είναι η διαδικασία κατά την οποία ο παίκτης ζητά την αποδέσμευση χρηματικού ποσού από τον λογαριασμό του στην στοιχηματική πλατφόρμα. Οι διαθέσιμοι τρόποι ανάληψης, οι χρόνοι εκπλήρωσης αυτής της συναλλαγής, όπως επίσης πιθανές χρεώσεις και κατώτατα όρια διαφέρουν σε κάθε Bookmaker.

➥ Αουτσάιντερ (Outsider ή Underdog ή Rag)
Ως Outsider ορίζεται στο λεξικό στοιχήματος η ομάδα που έχει τις λιγότερες πιθανότητες νίκης και ως αποτέλεσμα να έχει την υψηλότερη απόδοση.

➥ Απόδοση
Στο λεξικό στοιχήματος είναι το ποσοστό κέρδους που δέχονται οι παίκτες σε περίπτωση επιτυχημένης έκβασης του στοιχήματος τους. Υπάρχουν έξι τύποι αποδόσεων: οι δεκαδικές (Ευρωπαϊκές), οι Αμερικάνικες, οι κλασματικές (Βρετανικές), οι αποδόσεις Ινδονησίας και Χονγκ Κονγκ αλλά και οι Μαλαισιανές αποδόσεις.

➥ Άρμπιτραζ (Arbitrage Bet ή Sure Bet)
Στο λεξικό στοιχήματος είναι το είδος πονταρίσματος που ο παίκτης στοιχηματίζει και στα δύο ή τρία σημεία (νίκη, ισοπαλία, ήττα) ενός αγώνα σε διαφορετικές πλατφόρμες ώστε το κέρδος του να είναι βέβαιο. Η επιλογή της κάθε πλατφόρμας γίνεται με κριτήριο την υψηλότερη απόδοση στο εκάστοτε σημείο, ενώ το κάθε ποντάρισμα είναι διαμορφωμένο ώστε όποιο αποτέλεσμα του στοιχήματος και αν προκύψει να υπάρχει σίγουρο κέρδος.

➥ Αυτογκόλ (Own goal)
Για το λεξικό στοιχήματος είναι τύπος ειδικού στοιχήματος που αφορά αν θα σημειωθεί αυτογκόλ σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση ή όχι.

➥ Ανταλλακτήριο Στοιχημάτων (Betting Exchange)
Πρόκειται για ιστοσελίδα στην οποία ο παίκτης στοιχηματίζει εναντίον άλλων παικτών χωρίς τη διαμεσολάβηση Bookmaker. Μπορεί να λειτουργήσει ο ίδιος ως Μπουκ προσφέροντας αποδόσεις για να ποντάρουν άλλοι παίχτες ή να στοιχηματίσει αυτός σε ένα γεγονός για το οποίο προσφέρει αποδόσεις κάποιος άλλος.

Λεξικό στοιχήματος: B

Λεξικό στοιχήματος

➥ Back (Υπέρ)
Για το λεξικό στοιχήματος είναι όρος των ανταλλακτηρίων και αποτελεί τον πιο συνηθισμένο τρόπο στοιχηματισμού. Πρόκειται για το ποντάρισμα υπέρ κάποιου σημείου.

➥ Betting Limits (Όρια στοιχηματισμού)
Στο λεξικό στοιχήματος είναιτα όρια πονταρίσματος μέσα στα οποία επιτρέπεται να στοιχηματίσει ένας παίκτης. Τα όρια αυτά διαμορφώνονται από τον Bookmaker ο οποίος καθορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο επιτρεπτό ποντάρισμα σε κάθε στοίχημα.

➥ BIC/SWIFT Αριθμός
Για το λεξικό στοιχήματος είναι η λέξη που περιλαμβάνει αριθμούς και γράμματα με την οποία γίνεται η ταυτοποίηση διεθνώς της τράπεζας μέσω της οποίας θα γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή των παικτών, είτε κατάθεση είτε ανάληψη.

➥ Bookings (Κάρτες)
Τύπος ειδικού στοιχήματος στο οποίο ο παίκτης ποντάρει στο σύνολο των καρτών ενός αγώνα για να κερδίσει με μεγαλύτερο ή μικρότερο όριο από το όριο (line) που έχει θέσει η πλατφόρμα στοιχήματος. Για παράδειγμα Over/Under 4,5 κάρτες αγώνα. Η συγκεκριμένη αγορά περιέχει πλέον πολλές εναλλακτικές επιλογές.

➥ BΑΡ → VAR (Video Assistant Referee)
Για το λεξικό στοιχήματος είναι ένας «φρέσκος» όρος που μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με το στοίχημα, αλλά έχει ενσωματωθεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο επηρεάζοντας σημαντικά αρκετές αγορές και τελικά αποτελέσματα.

Λεξικό στοιχήματος: C

➥ CVC (Card Verification Code)
Πρόκειται για τoν κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας και απαιτείται σε όλες τις καταθέσεις που γίνονται μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.

➥ Γκανιότα (Juice ή Cut ή Juice ή Vigorish ή Vig)
Για το λεξικό στοιχήματος είναι το ποσοστό κέρδους του bookmaker.

Μάθε πως να υπολογίζεις την Γκανιότα και να κατανοείς την λειτουργία της ΕΔΩ.


➥ Γκολ-Γκολ (Goal ή Goal/Goal ή GG)
Είναι το στοίχημα που κερδίζει σε περίπτωση που σημειώσουν τέρμα και οι δύο ομάδες.

➥ Cash Out
Η υπηρεσία που προσφέρουν οι πλατφόρμες στοιχήματος και σου δίνουν τη δυνατότητα να “κλείσεις” το στοίχημα σου στον Μπουκ, πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Με τον τρόπο αυτό, διευθετείς το στοίχημα σου με σίγουρο κέρδος, υπό τον κίνδυνο βέβαια να επιβεβαιωθεί εν τέλει το στοίχημα χάνοντας παραπάνω κέρδη.

Μάθε περισσότερα για το Cash Οut ΕΔΩ.

Λεξικό στοιχήματος: D

Λεξικό στοιχήματος

➥ Dead heat
Όταν σε ένα αθλητικό γεγονός ή κατηγορία, δύο ή τρεις παίκτες καταλαμβάνουν την ίδια θέση. Για παράδειγμα, αν σε μία διοργάνωση δύο ποδοσφαιριστές αναδειχτούν ισόπαλοι στους πρώτους σκόρερ.

➥ Διαχείριση Κεφαλαίου (Bankroll Management)
Αναφέρεται στο απόθεμα του κάθε παίκτη και το ύψος των πονταρισμάτων που κάνει ή τον τρόπο/στρατηγική με τον οποίο έχει αποφασίσει να στοιχηματίζει.

➥ Διπλό Αποτέλεσμα (Ημίχρονο/Τελικό ή HT/FT)
Ένα στοίχημα στο οποίο ο παίκτης καλείται να προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα του 1ου ημιχρόνου αλλά και του τελικού του αγώνα.

➥ Διπλή Ευκαιρία (Double Chance)
Τύπος ειδικού στοιχήματος στο οποίο ο παίκτης μπορεί να ποντάρει σε δύο από τα τρία αποτελέσματα ταυτόχρονα (1Χ ή 12 ή Χ2).

➥ Δεκαδικές αποδόσεις (Decimal Odds ή Ευρωπαϊκές)
Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιείται ευρέως για τον υπολογισμό κέρδους της κάθε επιτυχίας. Εκφράζονται με νούμερα και αποτελούνται από δύο έως τρία δεκαδικά ψηφία όπως το 1.40, 2.55, 1.719 κλπ.

➥ Χωρίς Ισοπαλία (Ισοπαλία Όχι Στοίχημα ή Draw No Bet)
Τύπος ειδικού στοιχήματος στο οποίο ο παίκτης στοιχηματίζει στη νίκη της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, επιστρέφεται το ποντάρισμα.

Ταχύτατες αναλήψεις από την Novibet

Λεξικό στοιχήματος: Ε

➥ EcoCard
Υπηρεσία μέσω της οποίας πραγματοποιούνται καταθέσεις και αναλήψεις στο λογαριασμό ενός παίκτη στην στοιχηματική πλατφόρμα.

➥ Ειδικό Στοίχημα
Είναι η κατηγορία αγορών που περιλαμβάνει όλα τα είδη στοιχημάτων εκτός από τα βασικά, (1-Χ-2).

➥ Ευρωπαϊκό Χάντικαπ (European Handicap)
Τύπος ειδικού στοιχήματος όπου υπάρχει πλεονέκτημα γκολ ή πόντων, ανάλογα με το άθλημα, πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Το χάντικαπ σε μία ομάδα είναι ακέραιο και η διαφορά του από το Ασιατικό είναι ότι υπάρχουν 3 πιθανά αποτελέσματα, με το ενδεχόμενο της ισοπαλίας να υπολογίζεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Μάθε περισσότερα για το Ευρωπαϊκό χάντικαπ ΕΔΩ.

Λεξικό στοιχήματος: F

➥ Favourite ή Chalk (φαβορί)
Η ομάδα με τη χαμηλότερη απόδοση που έχει τον πρώτο λόγο για να κερδίσει τον αγώνα και θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

➥ Fixed Odds
Είναι οι προκαθορισμένες αποδόσεις (Pregame).

Λεξικό στοιχήματος: Z

➥ Ζώνη Ώρας
Οι παίκτες πρέπει να ρυθμίζουν την σωστή ζώνη ώρας μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού τους στην στοιχηματική πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να βλέπουν την σωστή ώρα έναρξης των γεγονότων.

➥ Ζωντανό Σκορ (Livescore)
Δυνατότητα που επιτρέπει στους παίκτες την παρακολούθηση της εξέλιξης ενός αγώνα σε πραγματικό χρόνο.

➥ Ζωντανό Στοίχημα (Live Betting)
Ο στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Οι αποδόσεις μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

➥ Ζωντανή Μετάδοση (Live Streaming)
Αποτελεί αλληλένδετο κομμάτι του Live Betting και θα ήταν «φτωχή» η εμπειρία που αποκομίζει ο παίκτης εάν έλειπε το Live Streaming. Ευτυχώς, σήμερα το προσφέρουν οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες και σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά εκατοντάδες αθλητικά γεγονότα.

Λεξικό στοιχήματος: H

➥ Head to Head
Τύπος ειδικού στοιχήματος που εφαρμόζεται σε πολλά αθλήματα, με τον παίκτη να ποντάρει στο ποιος από τους 2 αθλητές ή ομάδες, θα τερματίσει σε καλύτερη θέση.

➥ Ημίχρονο/Τελικό
Ένα συνδυαστικό στοίχημα που πρέπει να προβλεφθεί σωστά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου αλλά και το τελικό αποτέλεσμα.

Λεξικό στοιχήματος: I

➥ IBAN (International Bank Account Number)
Είναι ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού που χρησιμοποιείται για να γίνει μία συναλλαγή στο τραπεζικό σύστημα.

➥ IBAS (Arbitration Betting Service)
Διεθνής οργανισμός που αναλαμβάνει την επίλυση διαφορών ανάμεσα σε παίκτες και Bookmaker.

Λεξικό στοιχήματος: J

➥ Juice
Στα Ελληνικά ο όρος είναι γνωστός ως «γκανιότα» και είναι το κέρδος του Bookmaker από ένα γεγονός. Συνώνυμοι ορισμοί είναι, οι book percentage, Vigorish, Vi, book edge, Cut.

Λεξικό στοιχήματος: K

➥ Κλασματικές αποδόσεις (Fractional Odds ή βρετανικές αποδόσεις)
Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία για τον υπολογισμό της κάθε επιτυχίας. Η διαφορά τους από τις δεκαδικές είναι ότι τις συναντάμε με τη μορφή κλασμάτων τύπου 2/5, 3/7, κλπ.

➥ Κόρνερ Στοίχημα
Περιέχει όλες εκείνες τις επιλογές που σχετίζονται με το ποντάρισμα στον αριθμό των κόρνερ.

Λεξικό στοιχήματος: L

➥ Lay (Κατά)
Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει κατά ενός σημείου. Είναι όρος που αφορά τα ανταλλακτήρια.

➥ Live Betting (Ζωντανό Στοίχημα)
Ο στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Οι αποδόσεις μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Λεξικό στοιχήματος: M

Λεξικό στοιχήματος

➥ Mobile Betting
(Στοίχημα στο κινητό τηλέφωνο): Η δυνατότητα των παικτών να παίξουν στοίχημα από το smartphone ή το tablet τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω τον mobile site των ιστοσελίδων είτε μέσω των εφαρμογών (apps) που διαθέτουν οι Bookmakers.

➥ Money Line
Το εντοπίζουμε στις αμερικάνικες αποδόσεις καθώς ο bookmaker προσφέρει αποδόσεις που έχουν διαφορετική μορφή. Εμφανίζεται το ποσό που πρέπει να στοιχηματίσει κανείς για να κερδίσει 100 Δολάρια ή πόσα μπορεί να κερδίσει κάποιος αν ποντάρει 100 Δολάρια.

➥ MoneySafe (MoneySafe Card)
Πρόκειται για μια προπληρωμένη κάρτα (Mastercard) την οποία ο παίκτης μπορεί να επαναφορτίσει και να την χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να κάνει καταθέσεις σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.

➥ Μονό αποδεκτό στοίχημα (Single Bet)
Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει μόνο σε ένα αθλητικό γεγονός.

➥ Μπόνους (Bonus)
Πρόκειται για τις προσφορές των στοιχηματικών ιστοσελίδων ώστε να προσελκύσουν νέους παίκτες ή να επιβραβεύσουν ήδη υπάρχοντες.

➥ Μπουκμέικερ ή Μπούκ (Bookmaker ή Bookie)
Είναι οι στοιχηματικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τις τοποθετήσεις των στοιχημάτων από τους παίκτες και την πληρωμή των νικηφόρων δελτίων σύμφωνα με τις αποδόσεις που προσφέρουν.

➥ Μακροχρόνιο Στοίχημα (Ante Post Bet)
Τύπος ειδικού στοιχήματος με μακροχρόνια διάρκεια που οι παίκτες ποντάρουν π.χ. στον νικητή μίας διοργάνωσης ή τον πρώτο σκόρερ και πρέπει να περιμένουν μέχρι τη λήξη όλης της διοργάνωσης.

Κορυφαίο live betting και τεράστιες αποδόσεις στην Bet365

Λεξικό στοιχήματος: N

➥ Nα πετύχουν γκολ και οι δύο ομάδες (Goal/Goal)
Τύπος ειδικού στοιχήματος το οποίο κερδίζει στην περίπτωση που και οι 2 ομάδες πετύχουν από 1 γκολ τουλάχιστον στον αγώνα.

➥ Νο Γκολ (NG ή No Goal)
Πρόκειται για το ανάποδο του Goal/Goal. Το στοίχημα κερδίζει στην περίπτωση που δεν σκοράρουν 1 από τις 2 ομάδες (ή καμία) στον αγώνα.

➥ Neteller
Ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που πραγματοποιεί τις οικονομικές συναλλαγές του παίκτη με τον bookmaker.

Λεξικό στοιχήματος: Ο

Λεξικό στοιχήματος

➥ Όρια Στοιχηματισμού (Bet Limit)
Είναι τα χρηματικά όρια στα οποία ο παίκτης επιτρέπεται να στοιχηματίσει. Υπάρχει ελάχιστο και μέγιστο όριο και ο κάθε Book έχει διαφορετικά που ξεκινούν από το €0.01 και μπορούν να αγγίξουν μέχρι και €100.000.

➥ Odds
Είναι οι αποδόσεις που αφορούν κάποιο γεγονός και είναι αυτές που καθορίζουν το κέρδος που μπορεί να προκύψει αν επιβεβαιωθεί το στοίχημα. Υπάρχουν οι δεκαδικές, οι κλασματικές, οι αμερικάνικες, όπως και διάφοροι τύποι ασιατικών αποδόσεων.

➥ Over/Under (Όβερ/Άντερ)
Είναι το στοίχημα που αναφέρεται στο εάν ένας αριθμός γκολ ή πόντων θα είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από το όριο θέτει η στοιχηματική εταιρεία. Τα όρια ποικίλουν, π.χ. Over/Under 2,5, Over/Under 3,5, Over/Under 5,5 κλπ. Το αν υπολογίζεται μόνο η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ή και τυχόν παράταση εξαρτάται από τους όρους και κανονισμούς που θέτει ο κάθε Bookmaker.

➥ Outsider ( Rag ή Underdog)
Η ομάδα που το σημείο της έχει την υψηλότερη απόδοση και συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες νίκης.

Λεξικό στοιχήματος: P

➥ Paypal
Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που πραγματοποιεί τις συναλλαγές με τις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.

➥ Paysafecard (Paysafe)
Είναι προπληρωμένη κάρτα που ο παίκτης την προμηθεύεται από συγκεκριμένα σημεία πώλησης και την χρησιμοποιεί για να πραγματοποιήσει κατάθεση χρημάτων στην στοιχηματική πλατφόρμα.

➥ Push
Η επιστροφή του ποσού πονταρίστηκε σε ένα στοίχημα λόγω ακύρωσης ενός γεγονότος ή ισοπαλίας.

➥ Παρολί (Accumulator Bet ή Acca ή Parlay)
Ο συνδυασμός δύο ή και περισσότερων στοιχημάτων σε ένα δελτίο που για να θεωρηθεί κερδισμένο πρέπει να επαληθευτούν όλες οι επιλογές.

➥ Προμήθεια
Λειτουργεί στα ανταλλακτήρια στοιχήματος και είναι το ποσοστό της προμήθειας που παρακρατεί η ιστοσελίδα από τα κέρδη των παικτών για την προσφορά των ανάλογων υπηρεσιών.

➥ Προγνωστικά στοιχήματος
Υποθέσεις που κάνουμε για το μελλοντικό αποτέλεσμα ενός αγώνα

➥ Πρώτος Σκόρερ
Τύπος ειδικού στοιχήματος που ο παίκτης πρέπει να προβλέψει τον ποδοσφαιριστή που θα σκοράρει πρώτος στον αγώνα.

Η καλύτερη ομάδα tipsters για προγνωστικά στοιχήματος είναι ΕΔΩ

Λεξικό στοιχήματος: S

➥ Skrill
Ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που πραγματοποιεί τις συναλλαγές των παικτών με τις στοιχηματικές εταιρείες.

➥ Σκόρερ
Τύπος ειδικού στοιχήματος όπου ο παίκτης προβλέπει και στοιχηματίζει έναν συγκεκριμένο παίκτη του αγώνα που θεωρεί να πως θα πετύχει το πρώτο τέρμα ή το τελευταίο ή οποιοδήποτε ή 2 και άνω ή να σημειώσει hat-trick.

➥ Σύνολο Τερμάτων
Ο συνολικός αριθμός των γκολ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα (π.χ. 0-1, 2-3, 4-6, 7+, κλπ.).

➥ Σύνολο γκολ Μονά-Ζυγά (Οdd/Even)
Τύπος ειδικού στοιχήματος το οποίο αναφέρεται στο αν ο τελικός αριθμός τερμάτων σε μία αναμέτρηση, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα σκοράρει, θα είναι μονός η ζυγός.

➥ Σύστημα (System Bet)
Είναι ένα δελτίο με 3 ή περισσότερους αγώνες με τον παίκτη να περιμένει την επιβεβαίωση ορισμένων από τους αγώνες. Για παράδειγμα, εάν επιλέξει το 4-5-6 θα έχει επιλέξει 6 αθλητικά γεγονότα και θα πρέπει τουλάχιστον 4 από αυτά να επιβεβαιωθούν ώστε να κερδίσει το ελάχιστο ποσό κέρδους. Σε περίπτωση περισσότερων επιτυχιών το κέρδος υπολογίζεται με βάση των αριθμών των στηλών του συστήματος.

Λεξικό στοιχήματος: Αναλυτική Περιγραφή Συστημάτων

Λεξικό στοιχήματος

➥ Σύστημα Γιάνκι (Yankee System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 11 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί και 6 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Σούπερ Γιάνκι (Super Yankee)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Γολιάθ (Goliath System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 247 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 οκταπλό παρολί, 8 επταπλά παρολί, 28 εξαπλά παρολί, 56 πενταπλά παρολί, 70 τετραπλά παρολί, 56 τριπλά παρολί και 28 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Καναδικό (Canadian System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές. Είναι ακριβώς το ίδιο με το Σούπερ Γιάνκι.

➥ Σύστημα Λάκι 15 (Lucky 15 System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 15 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί, 6 διπλά παρολί και 4 μονά αποδεκτά σημεία. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

➥ Σύστημα Λάκι 63 (Lucky 63 System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 63 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί, 15 διπλά παρολί και 6 μονά αποδεκτά σημεία. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

➥ Σύστημα Πατέντα (Patent)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τριπλό παρολί, 3 διπλά παρολί και 3 μονά αποδεκτά σημεία. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

➥ Σύστημα Τρίξι (Trixie System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 4 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τριπλό παρολί και 3 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Χεϊντζ (Heinz System)
Είναι το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 57 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί και 15 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Σούπερ Χεϊντζ (Super Heinz System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 7 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 120 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 επταπλό παρολί, 7 εξαπλά παρολί, 21 πενταπλά παρολί,35 τετραπλά παρολί, 35 τριπλά παρολί και 21 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Κορυφαίο Live betting από τη Stoiximan

Λεξικό στοιχήματος: Τ

➥ Ταυτοποίηση – KYC (Know Your Customer)
Η διαδικασία κατά την οποία γίνεται η επιβεβαίωση της ταυτότητάς μας και τα στοιχεία των συναλλαγών μας στην εκάστοτε στοιχηματική εταιρεία όπου δημιουργήσαμε λογαριασμό. Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που απαιτεί αληθινά και συγκεκριμένα στοιχεία από τον παίκτη.

➥ Teaser
Ένα στοίχημα στο οποίο ο παίκτης έχει την δυνατότητα να ορίζει μόνος του το ύψος του χάντικαπ που θέλει να στοιχηματίσει. Η απόδοση του στοιχήματος διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του χάντικαπ.

➥ Treble (Τριάδα)
Είναι το ποντάρισμα στον συνδυασμό 3 σημείων.

➥ Two way
Είναι το ποντάρισμα σε γεγονότα με 2 πιθανά αποτελέσματα, όπως οι αγώνες μπάσκετ, τένις, βόλεϊ κ.α

➥ Trading
Είναι η τοποθέτηση στοιχημάτων σε ένα ανταλλακτήριο χωρίς τη παρουσία του Bookmaker. Ένας παίκτης μπορεί να ποντάρει σε ένα αθλητικό γεγονός που διαθέτει για στοιχηματισμό άλλος παίκτης, ο οποίος μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση για το γεγονός αυτό.

➥ Τελικό Αποτέλεσμα
Το τελικό αποτέλεσμα, Νίκης, Ισοπαλίας, Ήττας, 1-Χ-2 στη διάρκεια του κανονικού αγώνα.

Λεξικό στοιχήματος: Χ

➥ Χάντικαπ Τερμάτων
Είναι το τελικό αποτέλεσμα αναμέτρησης (στην κανονική διάρκεια) συν το Χάντικαπ Τερμάτων που προσφέρθηκε σε μία από τις δύο ομάδες.

Λεξικό στοιχήματος: V


Για να είσαι σε θέση να κατανοείς πλήρως το Value Bet, διάβασε ΕΔΩ περισσότερα για την λειτουργία και την χρησιμότητα του στο στοίχημα.


➥ Viva Wallet
Ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που πραγματοποιεί τις συναλλαγές των παικτών με τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

➥ Value Betting
Είναι το ποντάρισμα σε σημεία όπου ο παίκτης θεωρεί τις προσφερόμενες αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές που εκτιμούσε πριν τις δει. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια προσωπική αξία για τον παίκτη καθώς θεωρεί τις αποδόσεις κάτι παραπάνω από δίκαιες και ποντάρει συνεπώς σε «ευκαιρίες».

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Στοίχημαν

Stoiximan

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

novibet-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

bet365-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

betshop-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

winmasters-banner
5/5

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ