Esports Στοίχημα: Τι είναι και πως παίζονται (Βίντεο) | Stoixima365

Esports Στοίχημα: Τι είναι και πως παίζονται (Βίντεο)

Esports
Previous
Next

Τα Esports είναι μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία που κερδίζει όλο και περισσότερο την προσοχή του πληθυσμού. Ποιος θα μας το έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι ο κόσμος σήμερα, θα στοιχημάτιζε σε παίκτες που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια σε υπολογιστές και κονσόλες. Κι όμως, ο κλάδος του gaming, εκτιμάται παραπάνω από 100Δις δολάρια, σημειώνοντας ραγδαία άνοδο αν αναλογιστούμε πως πριν μερικά χρόνια, με το ζόρι πλησίαζε το 1Δις δολάρια. Όσο τα electronic sports ανθίζουν στο εξωτερικό, τόσο περισσότερο τραβάνε το βλέμμα των μπουκ που έχουν διαπιστώσει την δημιουργία μιας νέας και πρωτοποριακής αγοράς.

Έτσι λοιπόν μπήκε στο στοίχημα το e-sports betting, καθώς υπάρχει ένα σημαντικό μερίδιο παικτών που θα στοιχημάτιζαν στα αγαπημένα τους ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στην ασιατική και αμερικάνικη αγορά, η κατηγορία συγκεντρώνει τεράστιους τζίρους και είναι αρκετά δημοφιλής. Οι στοιχηματικές στην χώρα μας, βλέποντας το νέο ρεύμα της εποχής, αποφάσισαν πρόσφατα να μπουν στον μαγικό κόσμο των esports και να ανοίξουν τις αποδόσεις τους.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τα παιχνίδια και τις βασικότερες αγορές που θα συναντήσετε στην ενότητα των esports.

Μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τον εικονικό κόσμο των Virtual Sports, μέσα από έναν ολοκληρωμένο οδηγό. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφόριες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον κόσμο του στοιχημάτος. Θα βρείτε πλούσια θεματολογία για τους μύθους και τις αλήθειες του στοιχήματος, τα διάφορα συστήματα στοιχήματος, καθώς και τοπως να κερδίσετε στο στοίχημα! Επίσης έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε τα οφέλη του online στοιχήματος

Τα πιο γνωστά Esports παιχνίδια, οι κανόνες και οι αγορές

League of Legends (LOL)

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται το δημοφιλέστερο “διαδικτυακό παιχνίδι μάχης αρένας πολλαπλών πακτών” (MOBA).  Στο LOL οι παίκτες χωρίζονται σε 2 ομάδες των τριών ή πέντε πρωταθλητών σε κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα ξεκινά σε δύο αντίθετες πλευρές του χάρτη, από μια πηγή και σε μια περιοχή που ονομάζεται “Nexus”. Ένας αγώνας κερδίζεται όταν, είτε το Nexus καταστραφεί είτε η αντίπαλη ομάδα παραδοθεί Σε κάθε παιχνίδι ο παίκτης ξεκινά από το επίπεδο 1 και θα πρέπει να περάσει 18 επίπεδα για να αναδειχτεί πρωταθλητής. Στο στοιχηματικό κομμάτι, οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν στις εξής δημοφιλείς αγορές.

 • Νικητής χάρτη
 • Over/Under χαρτών
 • Νικητής Ζευγαριού
 • Ακριβές σκορ

Dota 2

Στην δεύτερη θέση, έρχεται ένα εξίσου αγαπημένο MOBA παιχνίδι πολλών παικτών, χωρίς ωστόσο να φτάνει τα επίπεδα του LOL. Οι παίκτες μάχονται μεταξύ τους σε δύο ομάδες, τους Radiant και τους Dire. Στον χάρτη υπάρχουν τρεις “γραμμές” μια στην αριστερή πλευρά του χάρτη, μία στην δεξιά και μία στην μέση. Οι παίκτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε 117 ήρωες με διαφορετικούς ρόλους και ειδικές ικανότητες. Σε κάθε γραμμή υπάρχουν 2 πύργοι, οι οποίοι όταν καταστραφούν οδηγούν στην βάση του αντιπάλου. Ανά χρονικά διαστήματα σε κάθε γραμμή βγαίνουν γκρουπ με τέρατα υπέρ της κάθε ομάδας, για να συμβάλλουν στην καταστροφή της αντίπαλης βάσης.  

Στο Dota 2, θα βρείτε αρκετά τουρνουά που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους παίκτες στοιχήματος Στο συγκεκριμένο esports παιχνίδι, οι παίκτες στοιχήματος, έρχονται αντιμέτωποι με τις εξής εμπορικές αγορές:

 • Νικητής αγώνα
 • Νικητής Χάρτη
 • Νικητής αγώνα με Χάντικαπ
 • Ακριβές σκορ του κάθε ζευγαριού
 • Over/Under χαρτών

Counter – Strike (Global Offensive)

Είναι απ’ τα πιο αγαπημένα και γνωστά πρώτου προσώπου (FPS) παιχνίδια που έχει μεγαλώσει αρκετές γενιές. Το παιχνίδι εμπλέκει δύο ομάδες σε διαμάχη μεταξύ τους: τους τρομοκράτες και τους αντιτρομοκράτες. Και οι δύο πλευρές έχουν ως σκοπό την δολοφονία των αντιπάλων τους, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν ξεχωριστούς στόχους. Οι τρομοκράτες, ανάλογα με τον τρόπο παιχνιδιού, πρέπει είτε να τοποθετήσουν  βόμβα είτε να υπερασπιστούν τους ομήρους, ενώ οι αντιτρομοκράτες πρέπει να αποτρέψουν την βομβιστική επίθεση, να εκτονώσουν τη βόμβα ή να σώσουν τους ομήρους. Υπάρχουν εννέα τρόποι παιχνιδιού, οι οποίοι έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά για αυτόν τον τρόπο λειτουργίας. Για αυτό το παιχνίδι θα βρείτε τις εξής αγορές:

 • Νικητής αγώνα
 • Νικητής αγώνα με χάντικαπ
 • Over/Under χαρτών
 • Ακριβές σκορ του κάθε ζευγαριού

StarCraft II

Μπορεί να μην έχει τα «φώτα» και την δημοτικότητα των προηγούμενων esports, όμως υπάρχει ένα σημαντικό μερίδιο παικτών στοιχήματος, που παρακολουθεί το StarCraft II. Είναι ένα MOBA βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής, πραγματικού χρόνου (δεν εξελίσσεται σταδιακά με γύρους) και επιστημονικής φαντασίας.  Και σε αυτή την περίπτωση θα συναντήσετε παρόμοιες αγορές:

 • Νικητής αγώνα
 • Over/Under στα games
 • Νικητής game
 • Νικητής game με χάντικαπ
 • Ακριβές σκορ

Overwatch

Στο Overwatch οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες των έξι. Εδώ ο παίκτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει όποιον χαρακτήρα επιθυμεί μέσα από αρκετούς διαθέσιμους. Για κάθε χαρακτήρα, οι ικανότητες και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι διαφορετικά. Υπάρχουν τρία ήδη: Οι Damage Heroes, οι Support Heroes και οι Tank Heroes. Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού υπάρχουν διαφορετικά game modes: Solo και team deathmatch, η κατάκτηση ενός σημείου του χάρτη, η μεταφορά ενός φορτίου σε κάποιο σημείο με την μία ομάδα να δέχεται επίθεση από την αντίπαλη. Στο Overwatch έχετε την δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε και το live betting.

Οι πιο συνηθισμένες αγορές που θα δείτε:

 • Νικητής Αγώνα
 • Νικητής Χάρτη
 • Ακριβές Σκορ Χάρτη
 • Ομάδα που θα κερδίσει τουλάχιστον 1 Χάρτη
 • Over/Under Συνολικών Χαρτών που θα παιχθούν (από 3 έως 5)
 • Χάντικαπ

Επιπλέον μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστορία και να μάθετε την εφαρμογή διάσημων στρατηγικών στοιχήματος όπως είναι το σύστημα Martingale, το D’Alembert, το  KellyCriterion, το σύστημα Labouchere και η ακολουθίαFibonacci.

Η εξειδίκευση των ξένων book και τα «ύποπτα» παιχνίδια

Στο εξωτερικό θα βρείτε διαδικτυακούς παρόχους, που ασχολούνται αποκλειστικά με την αγορά των esports και η εξειδίκευση τους στα ψηφιακά παιχνίδια είναι μεγάλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν το πλεονέκτημα απέναντι στις υπόλοιπες πλατφόρμες. Αυτές οι εταιρείες όμως μπορούν να χαρακτηριστούν ως ηγέτες στην διαμόρφωση των αποδόσεων και αγορών, απ΄τους οποίους μπορούν να πάρουν παράδειγμα και να γλιτώσουν τυχόν λάθη και οι υπόλοιπες ιστοσελίδες. Πέρα από τους ξένους μπουκ των esports που δείχνουν τον δρόμο, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα, βελτιώνονται συνεχώς και προσφέρουν όλο και περισσότερες αγορές με ανταγωνιστικές αποδόσεις σε αρκετούς αγώνες esports.

Μέσα σε όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η «αθέατη» πλευρά. Από την στιγμή που τα esports μπήκαν στον χώρο του στοιχήματος, έστρεψαν τα βλέμματα διάφορων επιτήδειων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τεράστια χρηματικά ποσά από εξασφαλισμένα αποτελέσματα. Ο λόγος, για τα στημένα esports που είναι πλέον πραγματικότητα και έχουν οδηγήσει σε αποκλεισμούς αρκετών επαγγελματιών παικτών από τα παγκόσμια τουρνουά.

Ένα απ΄τα πιο γνωστά περιστατικά συνέβη στην Ν. Κορέα, όπου σχηματίστηκαν κατηγορίες εις βάρος  10 επαγγελματιών παικτών του StarCraft, ανάμεσα στους οποίους και τα δύο μεγάλα ονόματα του παιχνιδιού, που φέρεται να εισέπραξαν τεράστια ποσά για να ηττηθούν επίτηδες σε διάφορα τουρνουά.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την χρησιμότητα των Χάντικαπς στο στοίχημα; Πόσο αποτελεσματικά είναι στην επίτευξη μακροχρόνοιου κέρδους; Έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το Ευρωπαϊκό και Ασιατικό χάντικαπ για να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στο κυνήγι της επιτυχίας.

Συμβουλές για αποτελεσματικό Esports betting

Το περιβάλλον των esports διαφέρει σημαντικά και σε πολλούς τομείς από τα παραδοσιακά αθλητικά γεγονότα. Σε αυτή την περίπτωση, παίζει πολύ σημαντικό παράγοντα η ικανότητα των παικτών που χειρίζονται το παιχνίδι, αλλά παράλληλα και οι τεχνολογικές εξελίξεις πάνω στο σύνολο του παιχνιδιού.

Καθημερινά προκύπτουν νέα δεδομένα που μπορούν να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την δύναμη των ομάδων. Η προσθήκη ή η αποχώρηση ενός σημαντικού παίκτη μιας ομάδας, αλλάζει παράλληλα την δυναμική της. Οι ενδεχόμενες αλλαγές στους κανονισμούς, στους χάρτες και η προσθήκη έξτρα επιλογών στον τρόπο παιχνιδιού, επηρεάζουν τις ισορροπίες. Όλα αυτά τα στοιχεία βασίζονται στο σημαντικότερο κομμάτι. Την γνώση!

Το θετικό με τα esports είναι ότι υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφοριών στο διαδίκτυο και οι παίκτες στοιχήματος μπορούν να μαθαίνουν όλα τα νεότερα για την πορεία των ομάδων, καθώς και να βλέπουν μέσω live streaming , προηγούμενα αποτελέσματα αλλά και αγώνες που γίνονται την ίδια στιγμή. Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες όπου μπορεί κανείς να παρακολουθεί esports, είναι το Twitch, το YouTube και το Facebook.

Για να έχει κάποιος θετικά αποτελέσματα στα esports, θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το περιεχόμενο των παιχνιδιών, ώστε να μπορεί να κάνει σύγκριση και να ελέγχει την αξία κάθε απόδοσης.

Είναι ανούσιο και εντελώς επικίνδυνο για την κάβα σας, να στοιχηματίζετε στα συγκεκριμένα παιχνίδια χωρίς να γνωρίζετε τον τρόπο παιχνιδιού τους και τα σημαντικά σημεία που προκύπτουν κατά την διάρκεια των γεγονότων.

Σε περίπτωση που γνωρίζετε καλά των κόσμο των esports, τότε θα πρέπει να εντοπίζεται τις λεπτομέρειες ενός παιχνιδιού που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεται τους όρους κάθε τουρνουά. Για παράδειγμα ο αριθμός των χαρτών που θα αγωνιστούν οι ομάδες μπορεί να αυξομειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για το τελικό αποτέλεσμα. Η το να γνωρίζεται ποιες ομάδες αγωνίζονται καλύτερα στον εκάστοτε χάρτη, αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας σας στο στοίχημα.

Ο Stoiximan δίνει έμφαση στην κατηγορία των esports και προσφέρει «ενισχυμένες αποδόσεις» στις διαθέσιμες αγορές και σε συγκεκριμένα γεγονότα. Καθημερινά, έχετε την δυνατότητα να στοιχηματίζετε σε συγκριμένα παρολί με πολύ καλύτερες αποδόσεις.
Επίλογος

Τα esports κερδίζουν σημαντικό έδαφος στον χώρο του στοιχήματος, με τις επιλογές και τα παιχνίδια να αυξάνονται διαρκώς. Σε κάθε περίπτωση ξεφεύγουν από τα κλασικά δεδομένα των παραδοσιακών αθλημάτων και ο τρόπος προσέγγισης τους διαφέρει σημαντικά. Τα esports, είναι μια κατηγορία που συνδυάζει την ικανότητα των παικτών που χειρίζονται τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και την τεχνολογική εξέλιξη που προκύπτει στο κύριο περιβάλλον των παιχνιδιών. Αποτελούν ιδανική αγορά για παίκτες στοιχήματος που παίζουν και παρακολουθούν τα συγκεκριμένα παιχνίδια για χρόνια, καθώς είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, μέσα από το στοίχημα.

Παρακάτω θα δείτε το σχετικό βίντεο του άρθρου:

ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

pamestoixima

Pamestoixima.gr

5/5

21+| Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή στήριξης: 1114 | Παίξε υπεύθυνα

novibet-banner
5/5

21+ | Παίξε Υπεύθυνα. | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Στοίχημαν
5/5

21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

bet365-banner
5/5

+21 Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, παρακαλούμε παίξτε υπεύθυνα. Γραμμή βοήθειας: 2109237777

betshop-banner
5/5

21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Εποπτεία εμπ. επικ/νίας ΕΕΕΠ

winmasters-banner
5/5

21+ ετών | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα

ΣΥΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

sigrine-01